Povestea de amor dintre Eliade si Maitreyi. Frumoasa indianca, dupa 42 de ani de la despartire: "Zac intrebandu-ma de ce a distrus el aceasta iubire"

Sursa: Adevarul
Duminica, 24 Mai 2015, ora 02:15
286 citiri
Povestea de dragoste dintre Mircea Eliade si Maitreyi este de departe una dintre cele mai impresionate din istorie, iar primul rand din povestea lor s-a scris in iarna anului 1930. Eliade avea doar 21 de ani, in 1928, atunci cand a plecat spre India, unde avea sa o intalneasca pe Maitreyi.
Proaspat absolvent al Facultatii de Litere si Filosofie din Bucuresti, Eliade era decis sa studieze sanscrita si yoga cu profesorul Surendranath Dasgupta. Chiar dupa primele intalniri, intre Mircea Eliade si ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.