Povestea mocanilor dobrogeni, ardelenii care au fugit de austro-ungari ca sa fie liberi sub stapanirea turca. "Li s-a spus ca pot sa ia atata pamant cat pot sa lucreze"

Sursa: Adevarul
Duminica, 25 Iunie 2017, ora 06:35
142 citiri
Cu mult timp inainte de revenirea Dobrogei la Romania, transilvanenii au descoperit acest tinut primitor dintre Dunare si mare, unde puteau sa-si vorbeasca limba stramoseasca si sa se inchine la icoane, desi era stapanit de turci. Aici, primii descalecatori de dincolo de Carpati au gasit pasuni intinse si bogate pentru turmele de mioare si locuri prielnice pentru a-si intemeia o gospodarie. Alaturi de romani dobrogeni, de turci, de tatari, gagauzi, lipoveni, greci, armeni si germani, in ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.