Printii si printesele Romaniei, episodul 4. Pasiune si pedeapsa, pentru o femeie din popor. Printul Nicolae, despre Carol al II-lea: "L-am urat pe fratele meu mai mult decat orice pe lume"

Sursa: Adevarul
Sambata, 22 Iulie 2017, ora 21:09
297 citiri
Printul Nicolae a avut, inca de mic, o atitudine princiara de manual - cu bune si cu rele. A judecat drept in chestiunile de stat, a preluat responsabilitatile lasate de izbeliste de Carol al II-lea, dar a fost prea pasional in chestiunile lumesti: a iubit o singura femeie - pamanteana, nu nobila -, i-au placut nebuneste masinile si a fost aprig la manie. Pentru ca nu a stiut sa faca compromisuri personale, a fost pedepsit cu exilul. Cel de-al patrulea copil si al doilea fiu al lui Ferdinand si ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.