Regele Mihai a murit. Istoria celor 66 de ani de monarhie. Cel din urma suveran al romanilor: "Am plecat cu moartea-n suflet"

Sursa: Adevarul
Marti, 05 Decembrie 2017, ora 13:33
90 citiri
Regele Mihai I a murit marti, 5 decembrie, dupa o lunga si grea suferinta. Adevarul.ro va prezinta istoria monarhiei - de la proclamarea Regatului din 1881 pana in data de 3 ianuarie 1947, cand Regele Mihai si mama lui ajung pe peronul garii Sinaia si se urca in tren, cu destinatia Lausanne, dupa ce suveranul a fost fortat sa abdice. "Am plecat cu moartea-n suflet", avea sa declare cel din urma rege al romanilor. La proclamarea regatului, in 1881, regele Carol I si sotia sa Elisabeta nu aveau ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.