Adelina Mihai, editor ZF: De ce au angajatii romani salarii de sase ori mai mici decat nemtii, daca productivitatea este la jumatate?

Miercuri, 08 Martie 2017, ora 05:44
57 citiri
Un angajat din Romania are o productivitate cu 40% mai scazuta decat media inregistrata la nivelul statelor UE, in timp ce productivitatea angajatilor germani este cu 6% peste media UE. Cu toate acestea, salariile angajatilor din Romania sunt de peste sase ori mai mici decat in Germania.
Angajatii romani au inregistrat cea mai mare crestere a productivitatii muncii din Uniunea Europeana in ultimul deceniu, de la un indice al productivitatii muncii de 34,2 in anul 2005 (fata de media statelor UE ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.