Actiunile Google si Microsoft au ajuns si la BVB

Joi, 10 Mai 2012, ora 14:15
1887 citiri
Actiunile Google si Microsoft au ajuns si la BVB

Dupa Apple, Coca Cola sau Bank of America, investitorii pot tranzactiona la Bursa de la Bucuresti si actiuni ale Google, Microsoft sau McDonald's.

Tradeville, compania care a adus la BVB actiunile Apple, Coca Cola sau Bank of America, a adus inca un set de companii americane: Google, Microsoft, McDonald's, JP Morgan si Merck.

Acestea vor fi listate, de joi, pe sistemul alternativ de tranzactionare al Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Cele cinci actiuni se pot tranzactiona prin orice intermediar autorizat care are calitatea de participant la BVB.

De asemenea, pentru clientii Tradeville, actiunile americane pot fi tranzactionate atat pe platforma web, cat si pe platformele companiei iPhone si Android, la un comision de tranzactionare unic de 0,25%. Programul de tranzactionare pentru actiunile companiilor americane va fi intre 16.30 si 18.30.

Google este lider pe segmentul motoarelor de cautare pe Internet, avand o cota globala de piata de peste 60%. Compania obtine venituri din publicitate online puse la dispozitie pentru companii si persoane fizice in principal prin intermediul serviciului AdWords prin propriile site-uri si genereaza aproximativ 69% din venituri, iar restul provine din anunturile publicate pe alte portaluri (27%) sau alte initiative.

Pe 13 aprilie 2012, Google a raportat datele financiare pentru primul trimestru, inregistrand cresteri cu 24% ale veniturilor raportate, in timp ce profitul net a fost de 8,88 dolari/actiune, in crestere cu 58,8% fata de perioada similara din 2011.

Microsoft detine o pozitie dominanta pe piata aplicatiilor software pentru birou (suita Office), iar produsele Windows ruleaza pe circa 90% dintre computerele personale din intreaga lume. Pentru anul fiscal 2012, analistii citati de Reuters, asteapta, in medie, o crestere a vanzarilor de 6,2% si o stagnare a EPS fata de anul anterior.

McDonald's Corp., cel mai mare lant de restaurante din punct de vedere al vanzarilor totale la nivel global, a reusit sa isi depaseasca estimarile, stabilite in 2003, de crestere a vanzarilor cu 3-5% anual, iar pe cele de crestere a veniturilor operationale cu 6-7%.

McDonald's are un istoric de peste 30 de ani in distribuirea de dividende si a rascumparat actiuni, inclusiv anul trecut, cand a realizat un program in valoare de sase miliarde de dolari. Capitalizarea companiei se cifreaza la peste 98 miliarde de dolari.

JPMorgan Chase&Co (JPM), lider al industriei serviciilor financiare cu active de 2.320 miliarde de dolari, prezinta un potential mai ridicat de crestere a afacerilor in comparatie cu alte banci similare, conform valorii indicatorului credite acordate/depozite atrase, reiese din analiza Tradeville.

Desi profitul net al bancii, in primul trimestru din 2012, s-a situat peste asteptarile analistilor chestionati de Reuters (1,31 vs 1,28 dolari/actiune), acesta a scazut cu 3,1%, de la nivelul record de 5,56 miliarde de dolari, consemnat in primele trei luni din 2011, la 5,38 miliarde de dolari.

Compania Merck, una dintre cele mai mari din lume pe segmentul farmaceutic, a previzionat, pentru 2012, un profit net similar celui din 2011 (3,75-3,85 dolari/actiune), prognoza asemanatoare celei a analistilor Reuters (3,81 dolari/actiune).

Pentru trimestrul al doilea din acest an, in pofida cresterii marginale a vanzarilor, estimarile sunt de diminuare a profitului net pe actiune de la 0,65 la 0,59 dolari.

Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, considerată una dintre cele mai sigure aplicații de mesagerie, anunță noi funcții de confidențialitate
Signal, aplicația de mesagerie cunoscută pentru protecția datelor utilizatorilor, anunță introducerea unor noi funcționalități care vor spori confidențialitatea utilizatorilor, în special...
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
#Bursa Valori Bucuresti, #companii americane BVB, #tranzactii actiuni Google, #actiuni Microsoft BVB , #actiuni