Ziare.com

Cifrele dezastrului la bursa din Bucuresti

Vineri, 09 Septembrie 2011, ora 15:10

   

Cifrele dezastrului la bursa din Bucuresti
Mai mult de jumatate din cele mai importante 80 de actiuni tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) au valori de piata cu peste 20% mai mici decat capitalizarile lor medii din ultimele 12 luni. Este confirmarea statistica a prabusirii valorilor bursiere si implicit a crizei care a ruinat, in general, valorile economice consacrate.

Condmag Brasov (COMI), compania constructoare de conducte magistrale de petrol si gaze, are in prezent cea mai mare abatere de valoare, de peste 50% fata de capitalizarea sa medie din ultimul an calendaristic, relateaza MONEY.ro.

Capitalizarea este valoarea de piata a unei companii, calculata cu produsul dintre pretul de piata al unei actiuni si numarul total de actiuni emise de compania respectiva. Au fost luate in considerare cele mai tranzactionate companii de pe piata reglementata ca si de pe piata Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Prezenta in top a Condmag este relativ surprinzatoare, avand in vedere ca are drept clienti principali pe Petrom si Romgaz. Dar si comenzile acestora au scazut.

Cititi mai mult despre Cifrele dezastrului: Peste 82% din companiile de la bursa au preturi mai mici decat media ultimelor 12 luni pe Money.ro.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1758 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Dezastru" e prea mult zis! Scaderea se datoreaza, in primul ...

...rand, masurilor tembele de impozitare trimestriala a castigurilor de pe bursa, masura ce a condus la reducerea drastica a sumelor investite pe BVB, sau "taraba lu' Farmache", cum este ea denumita de cunoscatori!
Iar aktziunile COMI au scazut pentru ca erau supraevaluate, nu pentru ca soccetatea respectiva ar fi azi mai proasta decat ieri!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor