Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tinta Erste la BVB - banii fondurilor de pensii

Vineri, 01 Februarie 2008, ora 10:04
1013 citiri
Tinta Erste la BVB - banii fondurilor de pensii

Erste Bank a decis sa listeze actiunile la Bursa de Valori Bucuresti pentru indeplinirea promisiunilor catre angajatii Bancii Comerciale Romane, la care grupul austriac detine pachetul majoritar, dar si in vederea atingerii unor obiective de business precise, informeaza Daily Business.

Arjen Janmaat, senior manager al departamentului de strategie din grupul Erste Bank a subliniat ca prin listarea la BVB, angajatii "pot sa-si valorifice mai usor detinerile, prin vanzarea lor pe piata locala".

La achizitionarea Bancii Comerciale Romane in 2005, angajatii au primit 8% din capital. Per total peste 1% din capitalul social al Erste, adica aproximativ 3 milioane de actiuni, este detinut de circa 6.500 de investitori persoane fizice din Romania, cei mai multi dintre ei fiind angajati BCR.

Janmaat a declarat ca principalii investitori asteptati sa achizitioneze titluri Erste in Romania sunt in primul rand fondurile de pensii private, precum si companiile de asigurari si fondurile de investitii in piete emergente, focalizate pe regiunea de sud-est a Europei.

Acesta a precizat ca Erste este prima companie straina care se listeaza la BVB si ca, astfel, fondurilor de pensii li se deschide o oportunitate de investitii importanta.

Janmaat a subliniat ca tranzactiile cu aceste titlurile Erste si ale altor companii straine au generat, in 2007, aproximativ 40% din cifra de afaceri a Bursei de la Praga. 9% din cifra de afaceri a acestei burse s-a realizat in urma tranzactiilor cu titluri Erste in 2007.

Reprezentantul Erste a mentionat ca potrivit contractului incheiat cu AVAS, listarea BCR ar urma sa aiba loc undeva in anul 2009.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#erste bank, #listare, #BVB , #actiuni