Ziare.com

Ministerul Economiei vrea sa privatizeze companiile de stat prin listarea lor la Bursa

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 12:28

   

Ministerul Economiei vrea sa privatizeze companiile de stat prin listarea lor la Bursa
Ministerul Economiei are in vedere ca pe viitor sa privatizeze si alte companii de stat prin listarea la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), a declarat, vineri, secretarul de stat din ministerul de resort, Tudor Serban, cu ocazia aniversarii unui an de intrarea Transgaz la cota Bursei.

"Transgaz si Transelectrica asigura coloana vertebala a economiei, iar Ministerul Economiei va avea in vedere si pe viitor acest mod de privatizare pentru alte companii, pentru ca perioada vanzarii catre un investitor strategic a trecut, iar cand am vandut catre un astfel de investitor, acest mod de privatizare nu a fost foarte reusit", a mai spus Tudor Serban.

"Nu vom mai vinde companii de stat catre investitori strategici. Dorim sa avem cat mai multe companii listate pe Bursa", a adaugat secretarul de stat.

Transelectrica a fost listata pe Bursa de Valori Bucruesti in august 2006, in vreme ce Transgaz a intrat la cota Bursei in ianuarie 2008, dupa o oferta publica initiala suprasubscrisa de 28 de ori.

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani. Afla mai multe AICI!

Valoarea de piata a Transgaz este de 1,18 miliarde lei (275,87 milioane euro), conform ultimei cotatii de 101 lei, stabilita in sedinta bursiera de joi, iar titlurile se tranzactioneaza la prima categorie a Bursei de Valori, sub simbolul TGN.

Titlurile Transelectrica sunt listate tot la categoria I a Bursei. Valoare de piata a companiei se ridica la 806,33 milioane lei (187,08 milioane euro), conform ultimei cotatii de 11 lei, stabilita in cadrul sedintei de joi a Bursei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 909 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor