Bursa s-a depreciat semnificativ

Duminica, 17 August 2008, ora 19:17
1550 citiri
Bursa s-a depreciat semnificativ

Chiar daca a fost in ton cu piata, caderea Bursei de Valori Bucuresti (BVB) din ultima saptamana a fost mult mai accentuata decat deprecierile inregisrate pe pietele externe. Pierderile Bursei au depasit 6%, cu toate ca majoritatea companiilor listate au raportat rezultate financiare bune in primul semestru.

"Rezultatele semestriale anuntate de principalii emitenti au fost, cu mici exceptii, bune. Nu au fost insa suficient de bune pentru investitori, care au penalizat emitentii prin prisma evolutiilor externe, argumentele de ordin fundamental pierzand din importanta", sustin analistii Prime Transaction, citati de NewsIn.

In acest context, valoarea zilnica medie a tranzactiilor cu actiuni incheiate la Bursa de Valori Bucuresti a crescut in intervalul 11 - 15 august cu 15% fata de saptamana precedenta, pana la nivelul de 23,91 milioane lei (4,27 milioane euro).

In plus, actiunile, obligatiunile si contractele la termen tranzactionate la BVB au generat in ultima saptamana o lichiditate totala de 123,84 milioane lei (34,88 milioane euro), cu 17% peste valoarea raportata in saptamana precedenta.

"Valoarea tranzactiilor se mentine la nivele scazute, din piata lipsind dinamismul si investitorii de calibru. In continuare persista o teama legata de starea tarilor dezvoltate, in trimestrul II 2008 multe dintre acestea raportand scaderi ale produsului intern brut, iar inflatia ridicata, cauzata de cresterea puternica a preturilor la combustibili si alimente, pune probleme ridicate pe partea de politica monetara", se arata intr-o analiza a Intercapital Invest.

Cat priveste capitalizarea totala a Bursei, aceasta a coborat cu 3,6% fata de precedentele sapte zile, pana la valoarea de 109,22 miliarde lei (30,78 miliarde euro).

Cel mai afectat indice bursier a fost BET, arata evolutia celor mai lichide zece titluri (blue-chips) listate la Bursa de Valori Bucuresti. Acesta a coborat de la 6.337,67 puncte in sedinta din 8 august, pana la 5.911,66 puncte la sfarsitul ultimei sedinte din aceasta saptamana (-6,72%).

La randul sau, indicele compozit al pietei, BET-C, care reflecta evolutia actiunilor listate la primele doua categorii ale Bursei, cu exceptia SIF-urilor, a pierdut 6,17%, de la 4.611,46 puncte pana la 4.327,11 puncte, si a pierdut in acest an 35,08%.

SIF-urile, masurat de indicele BET-FI, s-au depreciat cu 4,34%, de la 35.852,30 puncte pana la 34.294,60 puncte. Raportat la valoarea inregistrata la inceputul anului, BET-FI afiseaza cea mai puternica scadere dintre toti indicii burseri, de 56,41%.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#BVB, #bursa, #depreciere, #pierdere, #rezultate financiare , #stiri Bursa de Valori Bucuresti