Investitorii la Bursa au castigat in acest an 35%

Marti, 04 August 2009, ora 12:49
1124 citiri
Investitorii la Bursa au castigat in acest an 35%

Cei care au pariat pe bursa la inceputul acestui an nu s-au inselat. In primele sapte luni din acest an Bursa de Valori Bucuresti a urcat cu 35%, ceea ce anualizat inseamna o crestere de 60%.

"Fata de minimele din acest an - atinse la finalul lunii februarie - cresterea bursei este de 100%. Practic, oricine ar fi cumparat actiuni din noiembrie anul trecut si pana in prezent ar fi castigat, mai mult sau mai putin", ne asigura Alin Brendea, director de Operatiuni la Prime Transaction.

Potrivit acestuia, statistica prezentata nu reprezinta, in primul rand, un argument pentru a investi la Bursa, ci mai degraba dovada faptului ca oricand se gasesc oportunitati pentru investitori. Cresterea bursei din acest an poate fi vazuta ca o noua lectie pentru actorii din mediul economic si in special pentru cei care incercand sa devina investitori incearca sa isi creeze plusvaloare.

"A merge contra curentului nu sunt vorbe mari aruncate cu usurinta. Este o atitudine care ar trebui sa caracterizeze orice investitor de succes. Nu poti prospera fara sa iti asumi riscuri. Nu poti face diferenta facand la fel ca masele. Sunt reguli poate prea liberale - in viziunea multora - insa sunt perfect adevarate si indelung testate de realitatea economica.

Traversam cu siguranta o perioada dificila, in care fluxul de lichiditati al fiecarui are mult de suferit", a comentat Brendea. Acesta este de parere ca este greu, la nivel psihologic, intr-o atfel de conjuctura, sa cauti oportunitati, sa le gasesti si mai ales sa le fructifici, insa aceste perioade sunt cele care fac diferenta pe termen mediu.

Daca prima faza a crizei economice -recesiunea - scurteaza distantele dintre competitori, a doua faza -reconstructia economica - este cea care le lungeste, conchide Brendea. Luni, indicele BET-FI, care caracterizeaza evolutia pe BVB a celor cinci SIF-uri, a atins un nou maxim de la inceputul anului. Brokerii sunt de parere ca in aceste zile trebuie urmarite atent si actiunile bancilor BRD si Banca Transilvania, pe fondul interesului ridicat al investitorilor pentru sectorul bancar.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#evolutie profituri bursa, #crestere profituri bursa, #recomandari investitii bursa , #stiri Bursa de Valori Bucuresti