Teste la Bursa pentru sistemul de rezerva Disaster & Recovery

Joi, 24 Decembrie 2009, ora 20:26
868 citiri
Teste la Bursa pentru sistemul de rezerva Disaster & Recovery

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a efectuat un test al platformei tehnice de rezerva, Disaster & Recovery (DR), prin transferul timp de 30 minute a operatiunilor de pe sistemul central de tranzactionare pe sistemul DR, a anuntat joi operatorul de piata.

Sesiunea de testare s-a derulat cu participarea tuturor categoriilor de utilizatori ai sistemelor informatice: participanti la piata, Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucuresti, furnizori de servicii de date bursiere.

Astfel, miercuri, timp de 30 de minute, operatiunile bursiere de tranzactionare si post-tranzactionare la nivelul pietei Regular au fost efectuate pe sistemele de rezerva ale BVB, fiind incheiate circa 70.000 de operatii.

Bursa a dorit sa testeze modul in care se face trecerea operatiunilor de pe sistemul central pe cel de Disaster & Recovery (DR), prin aplicarea procedurilor de comutare a activitatii operationale pe sistemele de rezerva din DR.

De asemenea, a fost testata si functionarea sistemului de tranzactionare, portalul BVB, sistemul de rapoarte electronice si sistemul de data-feed.

"Procesul s-a derulat atat in conditii de siguranta tehnico-operationala, cat si de performanta, la nivelul platformei principale, validandu-se in acest mod functionalitatea celei mai importante parti din planul de asigurare a continuitatii operationale al Bursei de Valori Bucuresti", potrivit comunicatului.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#test sistem rezerva Bursa, #Disaster Recovery Bursa, #sistem rezerva BVB , #stiri Bursa de Valori Bucuresti