Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bursa de Valori Bucuresti lanseaza Arena FIX

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 09:49
1138 citiri
Bursa de Valori Bucuresti lanseaza Arena FIX

Bursa de Valori Bucuresti lanseaza, vineri, Arena FIX Engine, o noua componenta a sistemului de tranzactionare Arena (Automated Exchange Platform), care va facilita accesul intermediarilor locali si internationali la sistemul BVB, printr-o interfata standard de conectare si comunicare bazata pe protocolul FIX.

Lansarea acestei componente se face odata cu trecerea la versiunea 2.1.12 a platformei de tranzactionare.

Protocolul FIX (FInancial eXchange Protocol) este un set de specificatii pentru comunicarea electronica pe baza de mesaje a tranzactiilor din pietele de capital si reprezinta, in acest moment, standardul "de facto" in comunicarea specifica pietelor de capital la nivel global.

FIX a fost dezvoltat prin colaborarea bancilor, broker-dealer-ilor, burselor, investitorilor institutionali din intreaga lume, colaboratori care au avut aceeasi viziune in legatura cu un limbaj global pentru tranzactionarea automata si in timp real a instrumentelor financiare.

Rolul noii componente a sistemului Arena este de a prelua, printr-o arhitectura standardizata si un limbaj generalizat, instructiunile de gestiune a ordinelor si tranzactiilor din sistemele de order management ale participantilor si a le introduce in sistemul de tranzactionare pentru executie.

Dupa executie, confirmarile se transmit prin aceeasi componenta catre sistemele brokerilor.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Bursa Valori Bucuresti, #BVR Arena FIX, #lansare Arena FIX , #tranzactii