Ziare.com

Bursa de Valori Bucuresti lanseaza Arena FIX

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 09:49

   

Bursa de Valori Bucuresti lanseaza Arena FIX
Bursa de Valori Bucuresti lanseaza, vineri, Arena FIX Engine, o noua componenta a sistemului de tranzactionare Arena (Automated Exchange Platform), care va facilita accesul intermediarilor locali si internationali la sistemul BVB, printr-o interfata standard de conectare si comunicare bazata pe protocolul FIX.

Lansarea acestei componente se face odata cu trecerea la versiunea 2.1.12 a platformei de tranzactionare.

Protocolul FIX (FInancial eXchange Protocol) este un set de specificatii pentru comunicarea electronica pe baza de mesaje a tranzactiilor din pietele de capital si reprezinta, in acest moment, standardul "de facto" in comunicarea specifica pietelor de capital la nivel global.

FIX a fost dezvoltat prin colaborarea bancilor, broker-dealer-ilor, burselor, investitorilor institutionali din intreaga lume, colaboratori care au avut aceeasi viziune in legatura cu un limbaj global pentru tranzactionarea automata si in timp real a instrumentelor financiare.

Rolul noii componente a sistemului Arena este de a prelua, printr-o arhitectura standardizata si un limbaj generalizat, instructiunile de gestiune a ordinelor si tranzactiilor din sistemele de order management ale participantilor si a le introduce in sistemul de tranzactionare pentru executie.

Dupa executie, confirmarile se transmit prin aceeasi componenta catre sistemele brokerilor.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 625 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor