Petrom cere 7,15 milioane de euro despagubiri de la stat

Vineri, 22 Ianuarie 2010, ora 08:35
1708 citiri
Petrom cere 7,15 milioane de euro despagubiri de la stat

Compania Petrom solicita despagubiri de mediu de la stat si solicita o suma de peste 7,15 milioane de euro din contul de 50 milioane de euro creat de Ministerul Finantelor, la privatizare.

"Pana in prezent, compania Petrom a emis o notificare de plata in valoare de 7.150.406,24 euro, inregistrata la Ministerul Mediului cu nr. 53799/20.11.2009. Notificarea reprezinta cheltuielile efectuate de Petrom pentru lucrarile executate la cele doua batale de slamuri fosfo-amoniacale din cadrul combinatului Doljchim Craiova, in conformitate cu obligatiile de mediu", au precizat oficialii ministerului de resort pentru Evenimentul Zilei.

Cererea de despagubire depusa de compania Petrom va fi analizata de un comitet de avizare, iar valoarea solicitata va fi decontata dupa ce vor fi verificate lucrarile executate.

"Eu nu o sa semnez (decontul - n.r.) daca nimeni nu verifica aceste lucrari, altfel o sa ne vina o gramada de facturi. Am dat dispozitie sa se formeze o echipa de avizare", a declarat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Pana in 2019, statul s-a angajat sa despagubeasca "in totalitate" compania pentru cheltuielile de protectie a mediului, in cazul in care contaminarea a fost realizata pana la data privatizarii.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Petrom solicita despagubiri mediu, #fond mediu companii privatizare , #stiri Petrom