Petrom a ramas fara 5.000 de angajati in 2009

Marti, 10 Noiembrie 2009, ora 12:50
1807 citiri
Petrom a ramas fara 5.000 de angajati in 2009

Numarul angajatilor celei mai mari companii din Romania, Petrom, s-a redus cu circa 15%, adica peste 5.000 salariati, de la 33.311 salariati la sfarsitul anului trecut, pana la 28.215 la sfarsitul lui septembrie 2009, potrivit raportului companiei, cei mai multi dintre acestia fiind disponibilizati.

"Numarul angajatilor Petrom s-a redus fie in urma disponibilizarilor, fie prin plecari voluntare. Intr-adevar, cei mai multi din cei 5.096 care au parasit compania de la inceputul anului si pana cum au fost disponibilizati", a declarat marti purtatorul de cuvant al Petrom, Dan Pazara.

De asemenea, potrivit datelor transmise marti de Petrom Bursei de Valori Bucuresti (BVB), la sfarsitul lui septembrie 2009, Petrom avea 28.215 salariati, cu 16% mai putin fata de numarul angajatilor din septembrie 2008 (33.656).

Totodata, purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Prahova, Dragos Parvan, a declarat in ianuarie acest an ca Petrom a anuntat AJOFM Prahova ca urmeaza sa disponibilizeze 3.000 de angajati la nivel national, in 2009.

Directorul general executiv al companiei, Mariana Gheorghe, anuntase ulterior, la 25 februarie, ca Petrom va continua disponibilizarile si in 2010, fara a preciza un numar exact de angajati care urmeaza sa fie disponibilizati.

Petrom este cea mai mare companie romaneasca de petrol si gaze, cu activitati in sectoarele Explorare si Productie, Rafinare si Marketing, Gaze Naturale si Energie. Petrom exploateaza rezerve dovedite de petrol si gaze estimate la 0,9 miliarde barili echivalent petrol, are o capacitate maxima anuala de rafinare de opt milioane tone si circa 550 de statii de distributie carburanti in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#angajati Petrom, #disponibilizati Petrom, #personal Petrom , #firma