Tiriac crede in amnistierea celor care nu si-au platit taxele

Vineri, 08 Ianuarie 2010, ora 23:42
2817 citiri
Tiriac crede in amnistierea celor care nu si-au platit taxele
foto: Antena 3

Omul de afaceri Ion Tiriac crede ca Guvernul ar trebui sa sustina mediul de afaceri prin luarea unor masuri care sa-i ajute pe intreprinzatori sa-si mareasca profiturile, obtinand astfel si mai multi bani incasati din taxe la bugetul de stat. Pentru a colecta taxele ramase neplatite, Tiriac sustine ca ar fi necesara o amnistiere a celor care n-au platit taxele, pentru a-i convinge pe acestia sa deblocheze banii.

"Este de facut ceva: o amnistie a tuturor alora care n-au platit taxele. Eu le-am platit ca sunt prost (...). Si-atunci le spuneti: 'Fratilor, eu va fac amnistia pe ce trebuie sa platiti in plus, (...) si nu va bag la puscarie daca le platiti maine dimineata'. Sunt multi care au de unde sa le plateasca", a afirmat Ion Tirica, vineri seara, in cadrul unei emisiuni transmise de Antena 3.

"Cei care nu platesc si nu le au (n.r. taxele), nu ar fi trebuit lasati sa ajunga acolo", a mai precizat Tiriac.

Omul de afaceri sustine ca aceasta ar fi o metoda eficienta prin care statul si-ar incasa rapid taxele neplatite iar firmele ar fi incurajate sa-si mentina portile deschise.

"Unde este incentive-ul?"

Ion Tiriac a mai afirmat ca statul refuza in continuare sa ia in seama asociatiile patronale si nu ia nicio masura concreta pentru stimularea mediului de afaceri, conditii in care firmele stramtorate sunt obligate sa faca concedieri, iar bugetul este vaduvit si de taxele importante platite in mod normal de companii.

"Daca dintr-o anumita marca de masini, pana la al treilea sfert din 2008, vindeam 2.000 de masini pe luna, anul trecut, in toamna, vindeam 200 de masini pe luna. Deci, 90% mai putin. Daca in anii buni plateam, sa nu exagerez, 60-70 de milioane de euro taxe pe profit, fara taxe sociale, eu cred ca anul asta nu platesc un milion taxe pentru ca nu exista, n-am de unde sa o platesc pentru ca nu am facut profit. Si atunci unde este incentive-ul care imi da mie posibilitatea sa nu dau oamenii afara, poate chiar sa iau mai multi, dar sa ma faca sa dau drumul la angrenaj si poate nu cu 90% mai putin (n.r. sa vand), poate cu 50% mai putin, in situatie de criza", explica Ion Tiriac.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#Ion Titiac amnistie taxe profit, #Tiriac masuri economice amnistie , #Ion Ion Tiriac