Membrii propusi pentru CNVM si CSA, avizati favorabil de Parlament

Joi, 14 Ianuarie 2010, ora 22:53
1278 citiri
Membrii propusi pentru CNVM si CSA, avizati favorabil de Parlament

Persoanele propuse pentru un mandat in conducerile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) si Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) au primit joi seara vot favoravil in plenul Parlamentului.

Pentru Lorand Kralik, propus de UDMR pentru un post de comisar al CNVM, au fost 266 voturi pentru si 5 impotriva.

Pentru cele doua mandate din Consiliul CSA, Daniela Popa, sustinuta de PSD+PC, a primit 259 voturi pentru si 18 impotriva, iar Dan Constantinescu, sustinut de PNL - 262 voturi pentru si 15 impotriva.

Miercuri dimineata, comisiile reunite de buget-finante si cele economice ale Parlamentului l-au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, pe Lorand Kralik pentru postul de comisar in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.

Numirea comisarilor CNVM este facuta de Parlament, iar candidatii la functie trebuie sa aiba sustinere politica. Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare este condusa de Gabriela Anghelache - care ocupa functia de presedinte din 2001 -, doi vicepresedinti si patru comisari.

De asemenea, comisiile reunite de buget-finante si cele economice ale Parlamentului i-au avizat favorabil miercuri pe Dan Constantinescu, din partea PNL, si pe Daniela Popa, din partea PSD+PC, ca membri in Consiliul CSA. Avizele pentru cei doi noi membri in consiliul CSA au fost acordate in conditiile in care mandatul Aureliei Cristea si cel al lui Dan Constantinescu au expirat.

In prezent, din consiliul CSA fac parte Angela Toncescu - presedinte, Tudor Balta - vicepresedinte, Constantin Buzoianu - vicepresedinte, si patru membri, respectiv Albin Biro, Dan Constantinescu, Corneliu Moldoveanu si Aurelia Cristea.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#Parlamet aviz CNVM, #membri CNVM avizati, #membri CSA avizati , #stiri economice