Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tranzitul petrolului rus via Ucraina, reluat in 24 de ore

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 21:50
701 citiri
Tranzitul petrolului rus via Ucraina, reluat in 24 de ore
Foto: Arhiva

Tranzitul petrolului rus catre Europa, oprit provizoriu in Ucraina din cauza unor intemperii puternice, va fi reluat in 24 de ore, a anuntat miercuri compania energetica ucraineana Naftogaz.

Operatorul ucrainean de oleoducte Uktransnafta "prevede reluarea, in 24 de ore, a tranzitului petrolului prin oleoductele Drujba si Odessa-Brodi, dupa restabilirea electricitatii in statiile sale de pompare", a dat asigurari Naftogaz intr-un comunicat.

Marti seara, o pana de electricitate la statia de pompare Karpati (regiunea Lvov) a provocat oprirea tranzitului petrolului prin oleoductul Drujba catre Slovacia, Ungaria si Cehia, se arata intr-un comunicat al companiei Ukrtransnafta.

Miercuri dimineata, statia de pompare Brodi, tot din regiunea Lvov, s-a oprit din acelasi motiv, stopand tranzitul petrolului de la Brodi catre terminalul Iujni (sudul Ucrainei), de unde titeiul este livrat cu vaporul in tarile din zona mediteraneeana, precizeaza documentul.

"Dupa ce alimentarea cu curent electric va fi restabilita, transportul petrolului va fi reluat", a dat asigurari Ukrtransnafta.

Circa o cincime din livrarile de petrol rus catre Europa tranziteaza Ucraina, potrivit expertilor ucraineni.

Vestul fostei republici sovietice se confrunta cu un val de intemperii. Ploi abundente, ninsoare si rafale puternice de vant au provocat intreruperea alimentarii cu energie electrica in aproape 1.200 de localitati, dintre care 700 in regiunea Lvov, cea mai grav afectata.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#reluare tranzit gaz rusesc, #gaz rusesc Ucraina , #petrol