Basescu a convins delegatia FMI sa vina la Bucuresti

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 18:20
3154 citiri
Basescu a convins delegatia FMI sa vina la Bucuresti
Foto: Cotidianul

Fondul Monetar International a anuntat, joi, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei, ca va trimite la Bucuresti o misiune in perioada 28 octombrie-9 noiembrie, ca raspuns la solicitarea presedintelui Romaniei.

Discutiile cu autoritatile romane se vor axa pe a doua evaluare a acordului stand-by semnat cu tara noastra, se arata in comunicatul postat pe site-ul FMI.

"Ca raspuns la solicitarea presedintelui Romaniei, FMI va trimite o delegatie la Bucuresti in perioada 28 octombrie - 9 noiembrie. Din cauza evolutiei situatiei politice din Romania, aceasta misiune FMI va initia discutii cu autoritatile in privinta situatiei acordului stand-by, dar va fi nevoie ca o misiune ulterioara sa continue discutiile in privinta perioadei urmatoare, cu un nou guvern investit cu puteri depline. La vizita FMI vor participa si delegatii al CE si Bancii Mondiale", se arata in comunicatul citat, semnat de Jeffrey Franks, seful Misiunii FMI pentru Romania.

Conform sursei citate, vor fi evaluate performantele economice al Romaniei in ultima perioada si vor fi discutate cu autoritatile obiectivele economice pentru anul viitor, precum si masurile legate de reformele structurare ce vor trebui luate pentru a fi atinse aceste obiective.

"Delegatia se va intalni si cu reprezentanti al partidelor politice, sindicatelor, asociatiilor profesionale, bancilor precum si cu reprezentanti ai societatii civile. Concluziile acestei vizite vor fi prezentate la finalul vizitei", se mai arata in comunicatul citat.

Pe 15 octombrie, la doua zile dupa caderea Guvernului Boc in urma motiunii de cenzura depuse de PNL si UDMR si sustinuta de PSD, FMI anunta amanarea vizitei delegatei sale in Romania, pentru cea de a doua evaluare a situatiei economice, pana dupa ivestirea unui guvern cu puteri depline.

O decizie similara a luat peste doua zile si Banca Mondiala.

Presedintele Traian Basescu si premierul in exercitiu, Emil Boc, au declarat in mai multe randuri ca, in aceste conditii, Romania risca sa nu aiba bani pentru a plati pensiile si salariile pe luna decembrie.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#FMI vine Romania, #FMI Romania vizita octombrie, #bani FMI transa octombrie , #FMI