E.ON Romania va face termocentrala de 800MW la Braila

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 16:10
2416 citiri
E.ON Romania va face termocentrala de 800MW la Braila
Foto: Saptamana Financiara

E.ON Romania a finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul termocentralei pe carbune de la Braila, de 800MW, pe care acum il estimeaza la 1,2 miliarde euro si va continua dezvoltarea acestuia, a declarat miercuri directorul general al companiei, Frank Hajdinjak.

"Am terminat studiul de fezabilitate si am decis sa mergem mai departe cu acest proiect. Urmeaza infiintarea companiei de proiect, dar nu putem spune cand anume va incepe constructia termocentralei. Pentru a convinge actionarii sa aduca bani in Romania, trebuie sa dovedim ca ei obtin rata rentabilitatii asteptate. Lucru care nu s-a mai intamplat pana acum", a precizat Frank Hajdinjak.

Directorul general al E.ON Romania a mentionat ca piata de energie din Romania este de viitor, fata de alte tari. "Ne asteptam sa avem o rentabilitate corecta a investitiilor noastre, din punctul de vedere al calculului intern", a adaugat Hajdinjak.

Compania de stat Termoelectrica si consortiul format din E.ON Kraftwerke GmbH si Enel au semnat la 18 iunie 2008 Memorandumul de Intelegere pentru construirea termocentralei de tip Greenfield de la Braila, ale carei costuri se ridicau vara trecuta la aproape un miliard euro.

Directorul executiv al E.ON Kraftwerke, Dr. Ingo Luge, aprecia anul trecut ca termocentrala va fi construita incepand din 2010 si ca va dura patru-cinci ani pana va fi finalizata.

E.ON Romania este membra a Grupului E.ON din Germania, grup prezent in aproape 30 de tari. E.ON Romania detine participatia majoritara la companiile E.ON Gaz Romania, E.ON Moldova Furnizare, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

In Romania, E.ON activeaza din 2005, in sectorul energiei electrice si al gazelor naturale, in Moldova, Banat si Transilvania.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#termocentrala Braila, #EON termocentrale Romania , #stiri economice