Plafonul pentru Prima Casa ar putea creste la 80.000 de euro

Miercuri, 06 Ianuarie 2010, ora 13:01
2134 citiri
Plafonul pentru Prima Casa ar putea creste la 80.000 de euro

Printre punctele de discutie cu privire la modificarea programului guvernamental "Prima Casa", ce va avea loc miercuri la ora 18:00, este inclusa si cresterea plafonului de indatorare a solicitantilor la peste 60.000 de euro.

Masura ar putea conduce la o noua destabilizare a preturilor, potrivit consultantilor imobiliari din piata, sustine Capital.

"Una dintre propunerile noastre va fi legata de marirea plafonului de indatorare al clientilor, lucru pe care toata lumea il doreste, este de vazut si pana la ce nivel se poate ridica. Mai sunt insa si alte masuri ce pot fi luate pentru a incuraja constructiile noi", a declarat Rodica Ionescu, consilier al presedintelui Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii.

Dezvoltatorii cred ca marirea plafonului de indatorare ar putea stimula achizitia de locuinte noi, dar un efect mai putin pozitiv ar putea fi cresterea preturilor.

"Pentru ca acei clienti care vor sa isi cumpere o locuinta noua sa se incadreze in programul 'Prima Casa' ar trebui marit plafonul de la 60.000 euro la 70-80.000 euro, pentru ca, adaugand o contributie de 5-10% din partea cumparatorului, sa se ajunga la un prag de circa 88.000 de euro, la care oferta sa se intalneasca cu cererea de pe piata", a mentionat Shimon Galon, CEO-ul Globe Trade Centre, dezvoltatorul ansamblurilor rezidentiale Rose Garden si Felicity din Capitala.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Prima Casa plafon crestere, #Prima Casa fond garantare , #imobiliare