Dezvoltatorii imobiliari se asteapta la cresterea preturilor

Sambata, 13 Februarie 2010, ora 09:57
2286 citiri
Dezvoltatorii imobiliari se asteapta la cresterea preturilor
Foto: Capital

Unii dezvoltatori imobiliari considera ca in a doua parte a anului am putea asista la o usoara majorare a preturilor.

"Ne asteptam la o normalizare a situatiei si chiar la o usoara majorare a preturilor in partea a doua a anului 2010 dar, pentru ca romanii au trecut prin experienta neplacuta a ultimilor ani in imobiliare, am creat, pentru clientii nostri, un fond de garantare, care sa le permita recuperarea avansului platit, daca au motive sa se razgandeasca in urmatorii cinci ani", a declarat Nimrod Zvik, director marketing Be Igloo.

Acesta spune ca acesta este cel mai bun moment pentru cumpararea unui apartament.

Ce va influenta evolutia preturilor apartamentelor

Daca vom inregistra, in acest an, o crestere a somajului sau restrictionari pentru programul "Prima Casa", cu siguranta acestea se vor regasi in scaderea interesului pentru achizitia imediata de apartamente noi, considera reprezentantii Be Igloo.

"Insa toti acesti factori se regasesc in constiinta oamenilor si in felul in care acestia recepteaza aceste schimbari. De aceea, sunt convins de faptul ca, daca oamenii au siguranta unei situatii stabile, daca li se ofera niste preturi decente si modalitati de finantare care sa li se potriveasca, vor cumpara apartamente. Am demonstrat, deja, acest lucru prin vanzarile din 2009, cand toata lumea declara piata blocata", a conchis Nimrod Zvik.

In prezent autoritatile lucreaza la un proiect care ar putea modifica plafonul de garantare a creditelor pentru locuinte prevazut in programul guvernamental "Prima Casa", in sensul majorarii acestuia de la 60.000 euro la 80.000-100.000 euro. Acest fapt ar putea incuraja achizitia locuintelor noi, in dauna celor din blocurile vechi.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#preturi apartamente, #scumpire apartamente, #piata imobiliara scumpiri, #Be Igloo, #Nimrod Zvik , #imobiliare