Au scazut taxele notariale pentru tranzactiile imobiliare

Marti, 12 Ianuarie 2010, ora 19:49
4868 citiri
Au scazut taxele notariale pentru tranzactiile imobiliare

Din cauza prabusirii pietei imobiliare, taxele notariale si impozitele pentru tranzactiile cu apartamente in Bucuresti au scazut cu 30-40 la suta.

Astfel, Ghidul valorilor orientative ale proprietatilor imobiliare pentru 2010 stabileste ca, pentru zona 0 din Bucuresti, preturile stabilite de notari pentru acest an pentru un apartament cu doua camere pornesc de la 40.833 de euro pe Calea 13 Septembrie sau Calea Mosilor si ajung la 116.667 euro pe Bulevardul Unirii, relateaza Mediafax.

In aceasta zona sunt incadrate bulevardele Unirii, Corneliu Coposu, Mircea Voda, o parte din Splaiul Independentei, Piata Alba Iulia, unele blocuri din Piata Victoriei, Calea Victoriei, Stirbei Voda, Luterana, Matei Millo, Ion Campineanu.

Pentru apartamentele cu doua camere de pe Calea Victoriei, Stirbei Voda, Luterana, Piata Amzei, Bulevardul Magheru preturile de baza stabilite de notari sunt cu 40% mai reduse fata de 2009, respectiv 61.250 euro fata de 87.500 in 2009.

In zona 1 preturile au fost stabilite la 84.000 de euro pentru apartamentele cu doua camere confort 1 de pe Bulevardul Ferdinand - intre Piata Pache Protopopescu pana la soseaua Mihai Bravu -Calea Calarasilor, Matei Basarab. Comparativ cu 2009 nivelul din acest an este mai mic cu 23%.

Zona 1 include printre altele pe bulevardele Burebista, Decebal, Marasesti, Barbu Vacarescu, Ferdinand, Ion Mihalache sau Calea Calarasilor.

De asemenea, in Bulevardul Tineretului, inclus tot in zona 1, un apartament de acelasi tip are un pret minim de 70.000 de euro, fata de 90.909 euro in 2009, iar pe Calea Vacaresti de 63.000 euro comparativ cu 81.818 euro.

Cele mai reduse preturi raman in zona 2 din Capitala, unde se afla cartierele Aviatiei, Baneasa, Titan, Crangasi, Drumul Taberei, Rahova sau Colentina.

Aici cele mai ridicate grile au fost stabilite pentru zona Baneasa (Aerogarii, B-dul Ficusului, Neagoe Voda, Belizarre, Elena Vacarescu) la 77.000 euro, in conditiile in care in 2009 nivelul minim luat de notari in calcul era de 104.762 euro, ceea ce reprezinta o scadere de 26%.

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ”E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
ToddyCat, hackerii care vizează organizații guvernamentale și militare. Cum își obțin informațiile
Kaspersky, compania rusă de securitate cibernetică, a raportat recent activitățile unui grup de hackeri numit ToddyCat, care vizează organizații guvernamentale și militare din regiunea...
#taxe notariale apartamente, #taxe notariale imobiliare Bucuresti, #taxe notar apartament , #taxa auto