Articole despre "proiect centrul cultural francofon buzau"

Rezultatele 1 - 26 din 26 (0.347 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Tabara Francofoniei de la Monteoru, un proiect laudat de partenerii internationali

Luni, 29 Iulie 2013, ora 02:07

Tabara Francofoniei de la Monteoru, un proiect laudat de partenerii internationali Cea de-a patra editie a taberei francofoniei, organizata de Centrul Cultural Francofon Buzau in perioada 12-27 iulie 2013, la Sarata Monteoru, a fost una de exceptie, reusind sa inscrie definitiv Buzaul ca un punct de reper pe harta francofoniei in Romania, cat si la nivel international.

Proiectul, singurul de acest fel din Romania, s-a aflat la a patra editie si are deja ecouri dintre cele mai favorabile la nivel international.

Peste 170 de elevi si profesori din peste 20 de orase ale Romaniei, au fost foarte motivati pentru a-si perfectiona competentele de comunicare in limba franceza, participand cu entuziasm la atelierele de bricolaj, de muzica si dans, de teatru, de jurnalism si scriere creativa, de wood-craft si de muzica francofona din Africa. In fiecare seara, s-au organizat activitati de divertisment in limba franceza: karaoke, carnaval, superstar francofon si vizionarea unui film francez. Ca urmare a rezultatelor deosebite obtinute in timpul concursurilor organizate, castigatorii au primit diplome si premii, medalii si, inca de la inceput, toti participantii s-au bucurat de tricourile, sapcutele, pixurile si rucsacurile cu simbolurile francofoniei si ale institutiilor partenere. Atelierele in limba franceza au fost coordonate de tinerii voluntari belgieni din Bruxelles si din orasul Andenne.

"Consideram ca succesul acestui proiect unic in Romania se datoreaza mai multor coordonate. In primul rand, colaborarea si prezenta in timpul taberei, pentru prima ...

Life Show / stiri Life Show 61 vizite [ Opinia Buzau ]

Ghidul cu cele mai frumoase trei comune buzoiene - Manzalesti, Chiojdu si Berca - lansat vineri si la Buzau

Miercuri, 12 Martie 2014, ora 02:06

Ghidul cu cele mai frumoase trei comune buzoiene - Manzalesti, Chiojdu si Berca - lansat vineri si la Buzau Asociatia Cele mai frumoase sate din Romania si Asociatia Centrul Cultural Francofon Buzau, alaturi de Consiliul Judetean si Centrul Judetean de Cultura si Arta, lanseaza vineri, 14 martie 2014, la Buzau, Ghidul oficial "Cele mai frumoase sate din Romania, editia 2013-2014", unde sunt prezentate si comunele Manzalesti, Chiojdu si Berca.

Evenimentul va avea loc la Sala Dumitru Filipescu de la Consiliul Judetean, fiind urmat de un workshop de prezentare a programelor de promovare culturala si turistica a judetului si a posibilitatilor de finantare a acestor proiecte.

Lansarea acestui ghid va avea loc in aceeasi zi si la Colegiul National Mihai Eminescu, in cadrul proiectului Comenius ,,Arta populara si influenta ei in cultura europeana". Nicolae Marghiol, autorul acestui ghid si presedintele executiv al Asociatiei Cele mai frumoase sate din Romania, va fi prezent la eveniment, alaturi de primarii celor trei comune buzoiene si reprezentanti ai Consiliului Judetean, ai Centrului Cultural Francofon Buzau.

Life Show / cultura 23 vizite [ Opinia Buzau ]

Dansuri iberice predate de artisti spanioli la Tabara Francofoniei de la Monteoru

Joi, 23 Ianuarie 2014, ora 02:06

Dansuri iberice predate de artisti spanioli la Tabara Francofoniei de la Monteoru Cea de a V-a editie a Taberei Francofoniei va aduce in acest an la Monteoru noi invitati din afara tarii. Este vorba despre artisti din Spania, care vor coordona un atelier de muzica si dansuri traditionale iberice.

Astfel, participantii, tineri din toata tara cu varste cuprinse intre 6 si 18 ani, au posibilitatea sa-si dezvolte competentele de comunicare in limba franceza in cadrul mai multor ateliere de creatie - teatru si improvizatie, muzica si dans, arte plastice

, wood-craft si al concursurilor artistice - karaoke, carnaval, superstar, concurs de fotografii etc. Toate vor fi coordonate de tineri animatori belgieni francofoni din cadrul asociatiei Tineri pentru Romania.

Evenimentul este organizat de catre Centrul Cultural Francofon Buzau, alaturi de parteneri locali si internationali si se va desfasura in doua serii: 6-12 iulie 2014 - pentru copiii intre 6 si 14 ani, 13-19 iulie 2014 - pentru copiii si adolescenti intre 10 si 18 ani. Proiectul Taberei Francofoniei este inscris in nomenclatorul CAEN si in programul Ministerului Educatiei pentru anul scolar 2013-2014. Invitatii si participantii vor fi gazduiti la pensiunea Casa cu Tei.

Life Show / cultura 50 vizite [ Opinia Buzau ]

Regizorul Tudor Jurgiu vine cu "Cainele japonez", duminica, la Buzau

Marti, 19 Noiembrie 2013, ora 02:06

Regizorul Tudor Jurgiu vine cu "Cainele japonez", duminica, la Buzau Doua festivaluri de teatru in aceeasi saptamana, la Buzau. Pe langa Saptamana Teatrului Tanar, care, incepand de ieri, aduce zilnic pe scena de la Consiliul Judetean spectacolele absolventilor de la UNATC, un al doilea eveniment va atrage sambata si duminica zeci de adolescenti cu talent actoricesc.

Este vorba despre editia a V-a a Festivalului de Teatru Bilingv "Eugen Ionescu", desfasurat anul acesta in amfiteatrul Colegiului "M. Eminescu", de la ora 17.00. Evenimentul va avea un invitat deosebit in persoana regizorului Tudor Jurgiu, care va prezenta la Buzau filmul care i-a adus Premiul Ex-aequo 1-2 Competition la Festivalul International de Film de la Varsovia. "Este vorba despre filmul , cu Victor Rebengiuc

si Serban Pavlu. Regizorul Tudor Jurgiu ne-a contactat si a vrut sa lanseze acest film si la Buzau, incantat de reactia pe care publicul a avut-o cu ocazia celorlalte colaborari ale Centrului Francofon cu lumea filmului. Ma refer la proiectia filmelor la care s-au aflat in sala Cristian Mungiu sau Tudor Giurgiu. Alaturi de Tudor Jurgiu, duminica, in sala, se va mai afla si directorul de imagine al filmului, Andrei Butica", a declarat Maria Monalisa Plesea, initiatorul festivalului.

Festivalul cuprinde doua sectiuni de concurs: limba romana (sambata) si limba franceza (duminica), in competitie inscriindu-se elevi din mai multe judete din tara, precum Buzau, Botosani, Turda, Mures, Vaslui, Constanta, Targoviste, Slobozia, Panciu, Braila etc. Acest eveniment isi ...

Life Show / stiri Life Show 39 vizite [ Opinia Buzau ]

Tabara Francofoniei de la Monteoru, tema de cercetare in cinci tari europene

Joi, 31 Octombrie 2013, ora 02:04

Tabara Francofoniei de la Monteoru, tema de cercetare in cinci tari europene Tabara Francofoniei de la Buzau, proiect unic la nivelul Europei Centrale si Orientale, va deveni tema unei cercetari stiintifice pentru profesorii din cinci tari. Erte vorba despre Bulgaria, Armenia, Albania, Macedonia si Republica Moldova. Reusita vine in urma participarii coordonatorului proiectului, prof. Maria Monalisa Plesea, la seminarul de formare de la Sofia, desfasurat in perioada 23-26 octombrie.

Printre invitatii speciali ai evenimentului s-au numarat Bruno Maurer, profesor la Universitatea Paul Valery, Montpellier III, Franta si Vo Van Chuong, profesor la Universitatea din Cantho, Vietnam si coordonator al unui grup de tineri profesori - cercetatori din Asia de Sud-Est.

Buzoienii au prezentat proiectul Taberei Internationale a Francofoniei, organizate de Centrul Cultural Francofon Buzau la Sarata Monteoru. Proiect unic in Europa Centrala si Orientala, tabara francofoniei a fost apreciata in mod deosebit pentru activitatile propuse care isi dovedesc, fara doar si poate, efectele pozitive asupra motivarii elevilor pentru invatarea limbii franceze.

Life Show / stiri Life Show 28 vizite [ Opinia Buzau ]

Atelier de confectionat marionete, trupa de circ si magie, maine, la Biblioteca Judeteana

Miercuri, 19 Martie 2014, ora 02:04

Atelier de confectionat marionete, trupa de circ si magie, maine, la Biblioteca Judeteana In cadrul lunii Francofoniei 2014, Asociatia Centrul Cultural Francofon Buzau, organizeaza maine de la ora 14.00, proiectul "Lire et ecrire pour

la francophonie". La cea de a IV-a editie a evenimentului vor participa elevi din judetele Buzau, Vrancea si Braila.

"In cadrul evenimentului, desfasurat la Biblioteca Judeteana Vasile Voiculescu Buzau, se vor organiza urmatoarele activitati: atelier de confectionat marionete din materiale reciclabile, pentru elevii din ciclul primar, atelierul de scriere creativa si de lectura in limba franceza, pentru elevii de gimnaziu, si biblioteca vie , pentru elevii de liceu", a declarat Maria Monalisa Plesea, directorul Centrul ui Cultural Francofon Buzau.

Diplome DELF si expozitie de pictura

Invitati speciali ai acestui proiect vor fi membrii trupei de circ si magie Chapazard din Franta, voluntarul senegalez Idrissa Ndiayne si specialisti in diverse domenii care vor raspunde intrebarilor liceenilor referitoare la utilizarea limbii franceze in domeniul lor de activitate.

La finalul activitatilor de maine, de la Biblioteca Judeteana vor fi oferite si atestatele DELF obtinute de candidati la sesiunea de examen DELF din luna februarie 2014.

"Tot in aula bibliotecii va fi organizata si expozitia , unde se vor expune creatii plastice ale elevilor de la Colegiul National Mihai Eminescu Buzau, de la Liceul de Arta Margareta Sterian, de la Liceul Pedagogic si de la Scoala Gimnaziala Nicolae Titulescu Buzau, realizate pe baza celor ...

Life Show / stiri Life Show 23 vizite [ Opinia Buzau ]

Istoria Buzaului in imagini. Patru filme documentare realizate de elevi, disponibile la Biblioteca Judeteana Recomandat

Luni, 16 Decembrie 2013, ora 06:14

Istoria Buzaului in imagini. Patru filme documentare realizate de elevi, disponibile la Biblioteca Judeteana Recomandat Douazeci de liceeni din municipiu, membri ai "Centrului Cultural Francofon" au participat timp de 30 de zile la un proiect cultural organizat de "Asociatia Jurnalistilor din Buzau".

Sub coordonarea a patru echipe de jurnalisti,elevii de la mai multe licee de prestigiu din municipiu, au incercat sa sintetizeze in patru documentare de aproape 75 de minute, o parte din istoria jurnalismului local, momente si evenimente

Life Show / stiri Life Show 23 vizite [ Stiri de Buzau ]

Cinci documentare de exceptie, prezentate la Festivalul Filmului Documentar de la Buzau

Miercuri, 23 Octombrie 2013, ora 02:05

Cinci documentare de exceptie, prezentate la Festivalul Filmului Documentar de la Buzau Cinci filme de exceptie, premiate la nivel international, vor rula luna viitoare la Buzau, in cadrul Festivalului de Film Documentar Dedicat Drepturilor Omului. Evenimentul organizat de catre Fundatia One World Romania, in parteneriat cu Centrul Cultural Francofon va fi gazduit in amfiteatrul Colegiului Pedagogic, in perioada 8-9 noiembrie, intrarea fiind libera.

Proiectiile de film documentar vor avea loc in cele doua zile de la ora 15.00 si de la ora 17.00 si vor fi urmate de discutiii cu tinerii, valorificand impresiile lor si pentru a puncta drepturile omului reflectate de aceste filme documentare.

Festivalul filmului documentar a fost organizat la Bucuresti, bucurandu-se de aprecierea publicului, fapt ce i-a facut pe reprezentantii Fundatiei One World Romania sa organizeze o caravana si in alte judete ale tarii. De aceea au fost alese cele mai importante filme.

Este vorba despre "Anatomia unei plecari", regia regizorul Oliver Tataru, (un film despre cosmarul emigrantului care prezinta pe de o parte viziunea sumbra a parintilor dintr-o Romanie comunista, iar pe de alta parte, cea romantica, a copilului adolescent) si "Pustiul", regia Louise Jaillette (un film ce demonstreaza cum copiii inteleg ceea ce se intampla cu lumile lor si cu lumile celorlalti), ambele productii fiind programate pe 8 noiembrie, intre orele 15.00-17.00. Tot pe 8 noiembrie va rula, de la ora 17.00, filmul "Revolutionar fara voie", regia Sean McAllister (o productie filmata la cald, in ...

Life Show / stiri Life Show 18 vizite [ Opinia Buzau ]

Poeme romanesti, interpretate de trupa de teatru Delagare din Paris

Luni, 10 Iunie 2013, ora 02:06

Poeme romanesti, interpretate de trupa de teatru Delagare din Paris Eveniment de exceptie vineri, in sala Consiliului Judetean. Pasionatii de poezie si de limba franceza au avut ocazia sa asiste la o reprezentatie sustinuta de trupa de teatru Delagare din Paris. Evenimentul a fost organizat de catre Centrul Cultural Francofon Buzau, fiind recomandat de celebrul dramaturg Matei Visniec dupa vizita de anul trecut de la Buzau.

Din pacate insa, chiar daca intrarea la spectacol a fost libera, in sala s-au aflat putini spectatori, in cea mai mare parte fiind vorba despre grupuri de elevi care au participat la vernisajul expozitiei de fotografie Alecsandre Vijiianu, organizata cu o ora inainte.

Spectacolul companiei de teatru Delagare din Paris a reunit poeme semnate de Emil Brumaru, Matei Visniec, Carmen Veronica Steiciuc, Valeriu Stancu, Lucian Vasiliu, Daniel Corbu, Mariana Codrut, Mihai Ursachi si Corneliu Antoniu. Cei trei membri ai trupei: Mustapha Aouar, Eric Recordier si Aurelien Rozo au realizat un colaj de poezie romanesca tradusa in limba franceza, acompaniata de o muzica originala. Pe tot parcursul reprezentantiei, versurile recitate au beneficiat si de traducere in limba romana, fiind proiectate pe un ecran situat deasupra scenei.

Life Show / stiri Life Show 35 vizite [ Opinia Buzau ]

Au inceput inscrierile in Tabara Internationala a Francofoniei, de la Sarata Monteoru

Marti, 28 Mai 2013, ora 02:04

Au inceput inscrierile in Tabara Internationala a Francofoniei, de la Sarata Monteoru Incep inscrierile in Tabara Francofoniei, devenita deja internationala, care se va desfasura la Sarata Monteoru in perioada 12-25 iulie.

Evenimentul organizat de Centrul Cultural Francofon Buzau in parteneriat cu institutii si asociatii nationale si internationale francofone ofera ocazia copiilor de a-si perfectiona competentele de limba franceza prin ateliere de lucru - teatru, bricolaj, muzica si dans - in limba franceza, coordonate de tineri voluntari belgieni cu o mare experienta in activitatile pentru copii. De asemenea, vor fi organizate seri de divertisment: karoke, carnaval, dar si intreceri sportive in spatiul foarte generos oferit de statiunea Sarata Monteoru din Buzau. Excursia in judetul Buzau va avea ca obiective turistice Vulcanii Noroiosi, Manastirea Ciolanu si Tabara de Sculptura Magura.

Toti participantii vor primi din partea organizatorilor tricouri, diplome, rucsacuri, sepcute, pixuri. Pentru educatia in spiritul interculturalitatii, vor avea loc si activitati de traditii si obiceiuri cu mesteri populari din Buzau, cat si o seara culturala francofona din Belgia.

Proiectul Taberei Francofoniei, aflate la cea de a IV-a editie, este inscris si in Calendarul Activitatilor Educative ale Ministerului Educatiei Nationale aprobat pentru anul scolar 2012-2013. Cei interesati care vor mai multe detalii privind taxele si conditiile de inscriere se pot adresa organizatorilor pe adresa
Aceasta adresa de email este protejata de spambots. Trebuie sa aveti ...

Life Show / stiri Life Show 107 vizite [ Opinia Buzau ]

Elevii buzoieni invitati la Scoala de Vara de la Palatul Copiilor

Joi, 27 Iunie 2013, ora 02:04

Elevii buzoieni invitati la Scoala de Vara de la Palatul Copiilor Palatul Copiilor Buzau va organiza, in perioada 01-12 iulie 2013, Scoala de Vara "}ara Copilariei", in parteneriat cu Centrul Cultural Francofon Buzau si Asociatia belgiana Tineri pentru Romania, in cadrul unui proiect finantat de Consiliul Judetean Buzau.

Proiectul se adreseaza copiilor care vor sa participe la activitati educative si in timpul vacantei de vara. De asemenea, parintii si-au exprimat dorinta de a-si inscrie copiii la aceste activitati ale scolii de vara, apreciind obiectivele acestui proiect: incurajarea si stimularea lecturii in limba romana si in alte limbi (engleza, franceza): stimularea initiativei personale a elevilor, promovarea lecturii in limba romana si in limbi straine, dezvoltarea capacitatii de autocunoastere, formarea si dezvoltarea spiritului de echipa etc.

Principalele activitati vor fi: ateliere de muzica usoara, de dans popular si modern, de teatru, de arta decorativa, de limba franceza, jocuri sportive.

"Participarea la Scoala de Vara }ara Copilariei se face prin completarea si depunerea unei fise de inscriere la secretariatul Palatului Copiilor din Buzau, bd Nicolae Balcescu, nr 20, Buzau. Se vor organiza trei grupe de elevi, pe categorii de varsta: prescolari, elevi din ciclul primar si elevi din ciclul gimnazial", a declarat presedintele Centrului Cultural Francofon, Maria Monalisa Plesea.

Life Show / stiri Life Show 41 vizite [ Opinia Buzau ]

Mii de pusti, "mandri ca sunt buzoieni" de Ziua Copilului

Luni, 03 Iunie 2013, ora 02:09

Mii de pusti, "mandri ca sunt buzoieni" de Ziua Copilului Unele dintre cele mai populate zone ale orasului au fost sambata luate cu asalt de pusti imbracati cu tricouri inscriptionate cu mesajul "Mandru ca sunt buzoian".

Mii de copii au primit astfel de tricouri din partea Consiliului Judetean cu ocazia derularii proiectului Tara Copilariei, eveniment organizat sub forma unor activitati sportive, ateliere de creatie, spectacole artistice, cu ocazia Zilei Internationale a Copilului.

Activitatile cuprinse in proiect au inceput la ora 09.00, cand a fost dat startul la crosul si cursele de ciclism care s-au desfasurat pe Bulevardul Balcescu. Din proiect au facut parte educatia rutiera si desene pe asfalt in Parcul Tineretului, o slujba TE DEUM si vizita la Episcopie, activitati la Palatul Copiilor grupate sub titlul "Povestile Copilariei", concurs de inot la Bazinul Olimpic, demonstratii de mestesuguri traditionale, finalele competitiilor desfasurate in scolile din judet in ultimele doua luni, la handbal, basket, fotbal, tenis de masa. Seara s-a incheiat in Parcul Crang, unde Cristi Bigiu a premiat castigatorii competitiilor sportive, moment urmat de un spectacol oferit de copii.

"Cred ca noi trebuie sa fim mandri ca traim intr-un judet frumos cu un potential foarte mare si mai cred ca trebuie sa ii invatam si pe cei mici acelasi lucru. Mi-am dorit ca de 1 iunie sa facem un proiect in care sa implicam cat mai multi copii, parinti si cat mai multe institutii publice. De aceea, as vrea sa multumesc Politiei, Patriarhiei, DGASPC, ..

Life Show / cultura 51 vizite [ Opinia Buzau ]

Ziua Copilului, sarbatorita cu mare fast in acest weekend

Vineri, 31 Mai 2013, ora 02:06

Ziua Copilului, sarbatorita cu mare fast in acest weekend Cu ocazia zilei de 1 iunie 2013, Consiliul Judetean Buzau, Palatul Copiilor Buzau, Centrul Cultural Francofon Buzau, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, Inspectoratul de Politie Judetean Buzau, Centrul Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale vor organiza proiectul "Tara Copilariei".

Proiectul propune participarea unor grupuri de elevi si profesori de la scolile gimnaziale din municipiul Buzau si judet la o serie de activitati educative care se vor desfasura la ore si in locatii diferite: ora 10.00, Parcul Tineretului - "Copilarie in siguranta"; 10.30, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei - "Copilarie crestina", ora 9.00, Bulevardul N. Balcescu - "Sportul copilariei"; ora 11.00, Palatul Copiilor - "Povestile copilariei"; ora 16.00, Foisorul din Parcul Crang - "Copilarie si traditii romanesti"; ora 18.00, Parcul Crang - "Tara copilariei".

Organizatorii vor darui fiecarui elev participant din cele cinci centre de activitati educative cate un tricou si o diploma de participare.

Printre institutiile de invatamant cooptate in proiect se afla si Gradinita cu Program Normal "Casuta Piticilor", din Buzau, ce organizeaza astazi, 31 mai 2013, in Parcul Tineretului, manifestari sportive, in cadrul proiectului judetean: "Sport.Miscare.Sanatate", derulat in parteneriat cu Directia Judeteana pentru Tineret si Sport si coordonat de inspector DJST Medina Papuc Tudor si prof. inv.presc. Silvia Ghinea. In cadrul aceluiasi proiect, au mai fost derulate activitatile: ...

Life Show / stiri Life Show 46 vizite [ Opinia Buzau ]

Buzoienii au acces gratuit la proiectia celor mai noi filme romanesti de comedie

Luni, 15 Aprilie 2013, ora 00:00

Buzoienii au acces gratuit la proiectia celor mai noi filme romanesti de comedie O adevarata sarbatoare a filmului romanesc, la Buzau. Asa ar putea fi descris weekendul acesta, in care buzoienii pot participa la Zilele Filmului Romanesc, un eveniment initiat de Centrul Cultural Francofon Buzau si sustinut financiar de catre Consiliul Judetean prin intermediul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale.

Cinefilii buzoieni sunt astfel invitati gratuit la sala Consiliului Judetean, unde va avea loc proiectia unora dintre cele mai de succes filme romanesti din ultima perioada. Fara doar si poate, "vedeta" evenimentului este productia "Pozitia copilului", distinsa cu Ursul de Aur in acest an la festivalul de la Berlin. Cei interesati sa participe la Zilele Filmului Romanesc sunt asteptati sa ridice, zilnic, biletele gratuite de la sediul Centrului Cultural Francofon, de la sediul Consiliului Judetean (langa sala de spectacole), intre orele 9,00-17,00.

Programul complet al evenimentului este urmatorul:

* 19 aprilie, ora 18,00 - "O luna in Thailanda", ora 20,00 - "Pozitia copilului",

* 20 aprilie, ora 18,00 - "Toata lumea din familia noastra", ora 20,00 - "Domestic",

* 21 aprilie, ora 18,00 - "Buna! Ce faci?", ora 20,00 - "Aminitiri din epoca de aur".

Potrivit organizatorilor, este foarte posibil ca la proiectia a doua dintre cele sase comedii sa fie prezenti si cativa actori sau poate chiar regizorul, pentru a intra in dialog cu publicul buzoian.

*

Life Show / film 125 vizite [ Opinia Buzau ]

Elevii buzoieni iau lectii de democratie de la Centrul Cultural Francofon

Marti, 16 Octombrie 2012, ora 00:00

Elevii buzoieni iau lectii de democratie de la Centrul Cultural Francofon Elevi de liceu si pusti de generala iau parte in aceste zile la Buzau, la Saptamana Europeana a Democratiei Locale, proiect initiat de Consiliul Europei si Congresul Consiliului Europei. Evenimentul organizat pe plan local de Centrul Cultural Francofon Buzau are tema "Drepturile omului pentru comunitati mai incluzive" si se adreseaza, mai ales, colectivitatilor de tineri, avand in vedere faptul ca acest aspect reprezinta o dimensiune esentiala a democratiei locale si regionale.

"Scopurile acestui proiect sunt: promovarea participarii la viata publica, indeosebi pentru tinerii si grupurile mai putin reprezentate, promovarea solidaritatii si a cooperarii interregionale, apararea grupurilor vulnerabile, promovarea drepturilor sociale si accesul la servicii publice de calitate", a declarat Maria Plesea, directorul Centrului Cultural Francofon.

Prima actiune va avea loc astazi si va consta in organizarea unei mese pentru batranii de la Caminul din Ulmeni al Fundatiei "Sf. Sava". Cu sprijinul Carrefour, liceenii buzoieni vor gati o cina, in timp ce copiii de la after-school-ul "Sf. Sava" vor realiza diverse ornamente care sa infrumuseteze cadoul culinar. Actiunea se deruleaza in parteneriat cu Grupul Scolar "C. Nenitescu" si Scoala Postliceala Sanitara.

"Joi, de la ora 16.00, o sa organizam o masa rotunda la Libraria Alexandria Buzau. Tema va fi predarea si invatarea drepturilor omului la clasele I- IV. Evenimentul se desfasoara in parteneriat cu Facultatea de Stiinte ale ...

Life Show / stiri Life Show 92 vizite [ Opinia Buzau ]

La vara, proiectii de film la amfiteatrul din Parcul Tineretului

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 10:02

La vara, proiectii de film la amfiteatrul din Parcul Tineretului Succesul de care s-a bucurat festivalul de film de la Buzau i-a convins pe organizatori sa continue aceasta initiativa atat la Buzau, cat si la Ramnicu Sarat.
"Am hotarat ca Zilele Filmului Romanesc sa continue si la Rm. Sarat, cel mai probabil luna viitoare. Mai mult decat atat, vrem ca in fiecare luna sa oferim buzoienilor posibilitatea sa vizioneze aici cel putin trei filme. Va fi vorba despre cele mai bune productii

Life Show / stiri Life Show 63 vizite [ Adevarul ]

Bataie pe invitatiile gratuite la Zilele Filmului Romanesc de la Buzau

Joi, 18 Aprilie 2013, ora 00:00

Bataie pe invitatiile gratuite la Zilele Filmului Romanesc de la Buzau Cu putin inainte de debutul Zilelor Filmului Romanesc de la Buzau, organizatorii anunta ca invitatiile s-au epuizat aproape in totalitate. Evenimentul, initiat de Centrul Cultural Francofon cu sustinerea financiara a Consiliul Judetean prin intermediul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, aduce vineri, sambata si duminica proiectiile unora dintre cele mai apreciate filme de comedie romanesti ale momentului.

"La acest eveniment buzoienii au posibilitatea sa participe pe baza de invitatii gratuite care au fost puse la dispozitie inca de luni la sediul Consiliului Judetean. La aceasta ora, au mai ramas invitatii la filmul de duminica, "Amintiri din Epoca de Aur". Cele mai mari cereri au fost la filmul "Pozitia copilului", castigator al Ursului de Aur la Berlin, fapt pentru care am decis sa ruleze nu doar vineri, la ora 20.00, cum era programat initial, ci si sambata, de la ora 16.00. In functie de solicitarile pe care le vom avea, ne gandim sa prelungim chiar perioada de desfasurare a Zilelor Filmului Romanesc", a declarat Adrian Petre, directorul Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale.

Intalnire cu actorii din "Domestic"

Pe langa vizionarea filmelor, cinefilii buzoieni au ocazia sa discute si cu cativa dintre actorii din distributie. Cu siguranta, sambata, in sala se vor afla trei dintre actorii distribuiti in "Domestic" - Ioana Flora, Sergiu Costache si copilul Dan Cristian Hurduc.

"Purtam ...

Life Show / stiri Life Show 61 vizite [ Opinia Buzau ]

Proiectie de film romanesc, saptamana viitoare, la Sala Mare a Consiliului Judetean

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 00:13

Proiectie de film romanesc, saptamana viitoare, la Sala Mare a Consiliului Judetean Consiliul Judetean Buzau, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, in colaborare cu Centrul Cultural Francofon, au decis sa aduca la Buzau sase dintre cele mai bune filme romanesti ale ultimilor ani. Filmele vor fi proiectate la Sala Mare a Consiliului Judetean, in perioada 19 - 21 aprilie.

Astfel, in prima zi a festivalului, pe 19 aprilie, vor rula la Buzau "O luna in Thailanda", de la ora 18, iar de la ora 20.00, ultimul film al regizorului Calin Peter

Life Show / stiri Life Show 36 vizite [ Stiri de Buzau ]

Protocol intre Consiliul Judetean si belgienii din Wallonie-Bruxelles

Luni, 11 Martie 2013, ora 00:00

Protocol intre Consiliul Judetean si belgienii din Wallonie-Bruxelles Presedintele Consiliului Judetean Buzau, Marian Cristinel Bigiu, s-a intalnit, sambata, cu delegatia Wallonie-Bruxelles, oficialii belgieni aflandu-se la Buzau pentru a semna un protocol de colaborare cu Centrul Cultural Francofon.

Obiectivul principal al acestui protocol de colaborare, care se va derula pe o perioada de doi ani, este identificarea si definirea prioritatilor judetului Buzau in domeniul cooperarii educative, economice si culturale.

"Ma bucura intalnirea de astazi, mai ales pentru ca, pe 20 martie, vom sarbatori Ziua Francofoniei, alaturi de celelalte 77 de state si guverne francofone din intreaga lume", a spus presedintele Consiliului Judetean, care, impreuna cu conducatorul delegatiei Wallonia-Bruxelles, Benoit Rutten, a discutat si despre alte modalitati de cooperare dintre Buzau si regiunea belgiana, posibilele directii fiind turismul si agricultura. "Sper ca aceasta prima intalnire sa fie un pas pentru o colaborare solida. Putem organiza schimburi de experienta intre regiunile pe care le reprezentam si putem, de asemenea, promova proiecte comune", a mai spus presedintele Consiliului Judetean, Cristinel Bigiu.

*

Actualitate / stiri Actualitate 57 vizite [ Opinia Buzau ]

Festivalul de muzica Francochanson

Marti, 12 Februarie 2013, ora 16:12

Cea de-a patra editie a Festivalului de muzica francofona Francochanson se va desfasura la Buzau in perioada 9-10 martie 2013. Festivalul, organizat de Centrul Cultural Francofon Buzau, impreuna cu o serie de institutii locale, nationale si internationale, este si etapa de calificare pentru Festivalul International de la Baia Mare, care va avea loc in luna mai 2013. Proiectul doreste incurajarea potentialului intelectual si artistic al tinerilor, capacitatea

Life Show / cultura 133 vizite [ Sansa Buzoiana ]

Cei mai buni olimpici din tara, asteptati la Scoala de Vara de la Monteoru

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 00:00

Cei mai buni olimpici din tara, asteptati la Scoala de Vara de la Monteoru Elevi buzoieni cu cele mai bune rezultate la olimpiada de limba franceza au sansa sa faca parte, alaturi de alti elevi si studenti din tara, din proiectul "Tineri activi francofoni".

Este vorba despre o initiativa a Centrului Cultural Francofon Buzau care se va materializa printr-o scoala de vara organizata la Monteoru. "Lansarea proiectului aflat sub patronajul GADIF ( Grupul Ambasadelor, Delegatiilor si Institutiilor Francofone din Romania) a avut loc luni, 11 martie, in Aula Magna de la ASE Bucuresti, in prezenta mai multor ambasadori, reprezentanti ai MAE, profesori si studenti. Scoala de vara a tinerilor activi francofoni este organizata de Centrul Cultural Francofon Buzau in parteneriat cu institutii internationale: Organizatia Internationala a Francofoniei, Agentia Universitara a Francofoniei, Ambasada Frantei in Romania, Ambasada Elvetiei in Romania, Delegatia Wallonie-Bruxelles si Institutul Francez din Romania si institutii si organizatii locale: Consiliul Judetean Buzau, Lions Club Buzau, Antrec Buzau etc. Scopul principal al acestui proiect este formarea unor tineri voluntari francofoni in Romania pentru promovarea proiectelor si a valorilor francofone", a declarat Maria Monalisa Plesea, presedintele Centrului Cultural Francofon.

Astfel, la acest proiect, va participa, din fiecare judet al Romaniei, elevul din invatamantul liceal care a obtinut cea mai buna nota la olimpiada de limba franceza, etapa judeteana. La nivel universitar, Agentia Universitara a ...

Actualitate / stiri Actualitate 81 vizite [ Opinia Buzau ]

Tudor Giurgiu vine la Buzau cu proiectia filmului "Despre oameni si melci"

Joi, 13 Decembrie 2012, ora 00:00

Tudor Giurgiu vine la Buzau cu proiectia filmului "Despre oameni si melci" Regizorul va fi insotit de actorul Andi Vasluianu si va participa la o conferinta de presa cu public

Dupa seara de gala a filmului romanesc oferita luna trecuta de regizorul Cristian Mungiu la Buzau, buzoienii au ocazia sa participe la un nou eveniment important. Mai exact, dupa premiera "Dupa dealuri", marti, in sala Consiliului Judetean, are loc proiectia filmului "Despre oameni si melci", eveniment sustinut in prezenta cunoscutului regizor Tudor Giurgiu.

"In urma nenumaratelor cereri din partea publicului buzoian si a mesajelor pozitive transmise de catre regizorul Cristian Mungiu dupa proiectia de gala a filmului la Buzau, Centrul Cultural Francofon Buzau, in parteneriat cu Galleria Mall Buzau, Consiliul Judetean Buzau si Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc organizeaza marti, 18 decembrie, orele 18.00 si 20.00, in Sala de Spectacole a Consiliului Judetean Buzau, doua proiectii de gala ale filmului , in regia lui Tudor Giurgiu.

Regizorul Tudor Giurgiu va fi prezent la eveniment, alaturi de actorul Andi Vasluianu si de producatorul filmului , Dana Giurgiu. Ei vor avea interventii la inceputul fiecarei proiectii, vor discuta cu spectatorii si vor sustine o conferinta de presa la ora 18.30", declara Maria Plesea, presedintele Centrului Cultural Francofon Buzau.

Organizatorii pregatesc o surpriza inedita spectatorilor ce vor fi prezenti la eveniment, inainte de film fiind proiectat scurt-metrajul premiat de curand de Academia Europeana de Film cu ...

Life Show / stiri Life Show 56 vizite [ Opinia Buzau ]

Aplauze la scena deschisa pentru Tudor Giurgiu, la proiectia filmului "Despre oameni si melci" la Buzau (foto)

Joi, 20 Decembrie 2012, ora 00:00

Aplauze la scena deschisa pentru Tudor Giurgiu, la proiectia filmului "Despre oameni si melci" la Buzau (foto) Dupa ce Cristian Mungiu a adus la Buzau filmul cu care a cucerit Cannes-ul, marti a fost randul unui alt regizor de succes sa fie aplaudat de buzoieni.

Este vorba despre Tudor Giurgiu, cel care a fost prezent la proiectia filmului "Despre oameni si melci", organizata in Sala Mare a Consiliului Judetean.

In ciuda vremii nefavorabile, sala a fost plina ochi la ambele proiectii (de la ora 18.00 si de la ora 20.00), iar reactia publicului a fost una excelenta. Filmul, inspirat din fapte reale petrecute la fabrica ARO, este fara doar si poate una dintre cele mai bune comedii din ultimii ani, o mare importanta avand alegerea distributiei: Dorel Visan, Andi Vasluianu si Monica Barladeanu.

Asa cum organizatorii (Galleria Mall si Centrul Cultural Francofon) au anuntat, prima proiectie a filmului a fost urmata de o discutie libera cu regizorul Tudor Giurgiu si cu Andi Vasluianu, actorul din rolul principal.

"Multumesc buzoienilor pentru primire; este mai mult decat ne asteptam. Noi am inceput caravana proiectiilor tinand cont de numarul locuitorilor din orasele tarii. Buzaul ne aparea mereu in drum, dar mi se spunea ca nu are sala de cinematograf, iar teatrul este in renovare. Intr-o noapte, cautand lucruri pe Internet, am dat pe Facebook de evenimentul facut de Cristian Mungiu la Buzau. Imediat mi-am rugat colegii sa va sune si am venit", a declarat Tudor Giurgiu.

Pe parcursul interventiei sale, regizorul a raspuns intrebarilor venite din partea publicului, una dintre ...

Life Show / stiri Life Show 56 vizite [ Opinia Buzau ]

Regizorul Cristian Mungiu, proiectie de gala si conferinta de presa, astazi la Buzau

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 00:00

Regizorul Cristian Mungiu, proiectie de gala si conferinta de presa, astazi la Buzau Regizorul Cristian Mungiu vine astazi la Buzau pentru proiectia de gala a filmului "Dupa dealuri", productie premiata la Cannes pentru cel mai bun scenariu si cea mai buna interpretare feminina. Potrivit organizatorilor, Centrul Cultural Francofon Buzau si Galleria Mall Buzau, in urma numeroaselor solicitari venite din partea publicului buzoian s-a optat pentru doua proiectii si nu una asa cum era stabilit initial. Bilete si invitatiile pentru ambele proiectii au fost insa epuizate. Buzoienii care vor insa sa se intalneasca cu regizorul Cristian Mungiu sunt asteptati la conferinta de presa care va avea loc in Galleria Mall, de la ora 19.00.

"Prima proiectie a filmului , are loc la ora 15.00, in sala de festivitati a Consiliului Judetean. Intrarea se va face pe baza de bilete care au fost oferite gratuit de Centrul Cultural Francofon Buzau. A doua proiectie a filmului este programata de la ora 18.00, tot la Consiliului Judetean. De la ora 19.00 este programata la Galleria Mall, etajul I, conferinta de presa in cadrul careia regizorul Cristian Mungiu si actorii Dana Tapalaga si Ionut Ghinea vor discuta cu publicul si vor impartii autografe. Cei trei reprezentanti din partea echipei filmului vor avea scurte interventii si la finalul primei proiectii (ora 17. 30) si la inceputul celei de-a doua proiectii (ora 18.00) in sala de festivitati a Consiliului Judetean Buzau", a declarat Maria Plesea, presedintele Centrului Cultural Francofon.

*

Life Show / stiri Life Show 37 vizite [ Opinia Buzau ]

Regizorul Cristian Mungiu, la Buzau: "Nu imi doresc sa plece spectatorii din sala cu un mesaj, ci cu niste intrebari"

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 00:00

Regizorul Cristian Mungiu, la Buzau: "Nu imi doresc sa plece spectatorii din sala cu un mesaj, ci cu niste intrebari" Romanul care a reusit sa impresioneze in doi ani diferiti juriul prestigiosului festival de la Cannes a fost luni la Buzau, la proiectia oficiala a filmului "Dincolo de dealuri".

Modest, deschis oricarui dialog, Cristian Mungiu a urcat pe scena insotit de buzoianul Ionut Ghinea si de Dana Tapalaga, doi dintre actorii din distributie. Spectatorii, impresionati de povestea filmului inspirat din cazul celebru de exorcizare de la Manastirea Tanacu au avut ocazia sa schimbe cateva cuvinte cu regizorul imediat dupa prima proiectie, iar de la ora 19.00 acesta a fost prezent la o scurta conferinta de presa. Proiectia filmului distins in acest an la Cannes cu premiul pentru cea mai buna interpretare feminina si cel mai bun scenariu a fost organizat la Buzau de catre Centrul Cultural Francofon si Galleria Mall.

"Din 700 de sali de cinema mai avem vreo 20"

"Incercam sa nu fim intimidati de faptul ca nu mai avem sali de cinematograf si posibilitate de proiectie. Muncim foarte mult la un film, muncim vreo doi, trei ani din viata, costa foarte multi bani si, oricat de mare succes are filmul in alte tari, ne intereseaza sa il aducem publicului din Romania. Ne aflam la 23 de ani de la caderea comunismului in situatia de a nu putea prezenta foarte usor film publicului romanesc. Acum 25 de ani aveam 700 de sali in tara asta, iar acum avem vreo 20. S-a pierdut si obisnuinta. Facem efortul acesta cu un scop, un sens: incearca sa ne ajute pe fiecare sa ne limpezim niste valori pe care ...

Life Show / stiri Life Show 72 vizite [ Opinia Buzau ]

Regizorul Cristian Mungiu vine la Buzau cu "Dupa dealuri"

Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 00:00

Regizorul Cristian Mungiu vine la Buzau cu "Dupa dealuri" Este programata o premiera de gala a filmului premiat la Cannes si o conferinta de presa

Eveniment de cinci stele la Buzau pe 26 noiembrie. Cel mai titrat regizor roman al momentului, Cristian Mungiu, organizeaza la Consiliul Judetean o proiectie de gala a filmului premiat in acest an la Cannes, "Dupa dealuri". Evenimentul va fi organizat de catre Centrul Cultural Francofon Buzau in colaborare cu Galleria Mall si Consiliul Judetean.

Dupa proiectia filmului, regizorul Cristian Mungiu va sustine o conferinta de presa, alaturi de el aflandu-se si tanarul actor buzoian care face parte din distributia filmului "Dupa dealuri", Ionut Ghinea.

"Evenimentul acesta a fost gandit plecand de la intentia de a arata buzoienilor care sunt valorile romanesti la aceasta ora. Cu ajutorul actorului Ionut Ghinea, am luat legatura cu Cristian Mungiu, care a fost incantat de propunerea noastra, oferindu-se sa ajunga la Buzau fara nicio pretentie financiara. Din pacate, insa, premiera buzoiana a filmului nu le va oferi buzoienilor posibilitatea sa cumpere bilete la intrare ca la o proiectie obisnuita de film. Fiind vorba despre o sala destul de mica si despre un eveniment pe care cei de la Bucuresti au vrut sa il organizeze sub forma unuia de gala, se va merge mai mult pe invitatii. Totodata, Centrul Cultural Francofon a cumparat 200 de bilete, pe care le va oferi elevilor si liceenilor buzoieni, care nu trebuie sa piarda o asemenea intalnire", a declarat Maria Plesea, directorul Centrului ...

Life Show / stiri Life Show 86 vizite [ Opinia Buzau ]