Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.877 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

A incercat sa-si convinga iubita sa se impace cu el si s-a trezit la Sapoca

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 02:06

A incercat sa-si convinga iubita sa se impace cu el si s-a trezit la Sapoca Un tanar in varsta de 30 de ani din Potoceni a incercat sa isi convinga iubita sa se impace cu el, iar demersurile sale nu doar ca s-au dovedit inutile, dar l-au trimis direct la Spitalul de Psihiatrie Sapoca. Asta pentru ca tanarul a mers la locuinta fetei dupa ce a consumat alcool pentru a prinde curaj.

Luni noapte, in jurul orei 01.00, o patrula din cadrul Sectiei 1 politie rurala Maracineni a intervenit pentru efectuarea de verificari cu privire la un scandal produs la locuinta unei familii din satul Potoceni. Politistii au identificat, la fata locului, proprietarul imobilului, in varsta de 60 de ani, si un tanar de 30 de ani, care prezentau urme de violenta.
Intrucat se afla sub influenta bauturilor alcoolice si avea tulburari de comportament, tanarul a fost imobilizat si transportat la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca

Din primele verificari efectuate de politisti, a rezultat ca tanarul venise la locuinta barbatului in varsta de 60 de ani pentru a o convinge pe fiica acestuia sa se impace cu el, iar incidentul s-a produs in urma unor discutii in contradictoriu. In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de "lovire sau alte violente" si "violare de domiciliu", iar politistii continua cercetarile.

Actualitate / stiri Actualitate 32 vizite [ Opinia Buzau ]

76 de persoane, in atentia politistilor buzoieni dupa ce au fost puse sub supraveghere judiciara

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 02:06

76 de persoane, in atentia politistilor buzoieni dupa ce au fost puse sub supraveghere judiciara Politistii buzoieni au luat, in ultimele cinci luni, masuri pentru supravegherea judiciara a 76 de persoane, fata de care instantele de judecata au dispus masuri preventive.

In primele cinci luni de la operationalizarea Biroului Supravegheri Judiciare din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Buzau, au fost dispuse masuri preventive de supraveghere judiciara fata de 76 de persoane.

Politistii au desfasurat activitati specifice fata de 11 persoane pe numele carora a fost dispusa masura arestului la domiciliu si fata de 65 de persoane pe numele carora a fost dispusa masura controlului judiciar.

Politistii cu atributii pe aceasta linie au verificat, periodic, modul in care persoanele respective isi respectau obligatiile, iar in trei cazuri au sesizat instantele competente care au dispus instituirea masurii preventive (fata de doua persoane s-a dispus arestarea preventiva, iar o persoana a fost arestata la domiciliu ca urmare a nerespectarii obligatiilor impuse prin control judiciar. Odata cu intrarea in vigoare a noilor prevederi procesual penale, au fost operationalizate Birourile de Supraveghere Judiciara de la nivelul I.G.P.R., D.G.P.M.B. si I.P.J.-uri, precum si compartimente de supraveghere judiciara la nivelul politiilor municipale, altele decat cele resedinta de judet.

Reamintim faptul ca masurile preventive care stabilesc supravegherea judiciara presupun obligatii in sarcina persoanelor fata de care au fost dispuse.

Politia verifica, periodic, modul ...

Actualitate / politia 26 vizite [ Opinia Buzau ]

A murit Vasile Ivana, component al echipei care a promovat pentru prima oara Gloria in Liga I

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 02:06

A murit Vasile Ivana, component al echipei care a promovat pentru prima oara Gloria in Liga I Vasile Ivana, fostul fundas si antrenor la nivel de copii si juniori al Gloriei Buzau, s-a stins din viata ieri dimineata, la doar 54 de ani.

Nascut in Buzau, Vasile Ivana a bifat patru prezente in loturile reprezentativei nationale de juniori si tineret ale Romaniei din postura de jucator al Gloriei. Vestea i-a luat prin surprindere atat pe fostii coechipieri, cat si pe cei din actuala conducere a Gloriei Buzau.

Ion Viorel, tehnicianul gruparii din Crang, a tinut sa isi exprime condoleantele fata de familia indurerata in numele clubului pe care il reprezinta. "Pentru noi toti este o veste cutremuratoare. Familia Gloriei Buzau a devenit astazi (n.r. ieri) mai mica. Trebuie sa avem grija de familia indurerata pentru ca in aceste clipe nu sunt foarte multe de spus. Pe aceasta cale permiteti-mi sa transmit condoleante tuturor celor care i-au fost apropiati", a declarat Ion Viorel.

Ivana a promovat in Liga I alaturi de Oprisan, Negoescu, Neculce, Nicolae, Jean Luca (antrenor secund), Petrache, Simion, Toma, Nan, Stan, Nicolescu, Enache, Tulpan, Cristian, Stelian, Vlad, Ghizdeanu, Radu Gheorghe si antrenorul principal Ion Ionescu, la capatul sezonului 1978. Acesta a jucat pentru gruparea din Crang pana in 1992.

Sport / stiri Sport 25 vizite [ Opinia Buzau ]

Alexandra Vaduva, o voce remarcata in cadrul concursului ,,Glasul sperantelor"

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 02:03

Alexandra Vaduva, o voce remarcata in cadrul concursului ,,Glasul sperantelor" A fost singura buzoianca care a cantat la grupa ei de varsta la festivalul ce a avut loc la Techirghiol si a obtinut premiul special

Soare, mare, distractie si un premiu de referinta pentru CV-ul ei. Astfel a a ales buzoianca Alexandra Vaduva sa imbine utilul cu placutul

weeke-ndul trecut, cand a urcat pe scena festivalului national "Glasul sperantelor ", a incantat juriul si a obtinut premiul special. Cei care au considerat ca Alexandra merita un premiu special au fost nimeni altii decat Dan Dimitriu, Viorel Gavrila, Nicolae Caragea, Carmen Aldea Vlad si Ion Popovici. Buzoianca face parte din grupul Happy Kids, iar de ceva timp participa singura in cadrul competitiilor muzicale si o face cu folos.

"Pe Alexandra am ales sa o incurarez sa se despinda oarecum de grup, la fel cum am facut si cu ceilalti 6-7 copii deja marisori pe care ii indrum in cadrul orelor mele. Din pacate, ma impart si eu intre destinatiile de concurs, iar acolo unde merg mai multi deodata merg si eu cu ei, asa ca in week-end nu am putut sa fiu alaturi de ea la Techirghiol, ci la Bucuresti , dar Alexandra s-a descurcat chiar foarte bine si fara mine prezenta langa scena. Parintii ei, mi-au spus ca dupa momentul ei publicul a aplaudat-o indelung, juriul a a avut remarci pozitive, deci a facut o figura buna pe scena unui festival cu renume acolo, la Techirghiol. Ma bucur ca si-a adaugat un nou premiu in colectie si sper sa o tina tot asa, toata vara", a precizat profesoara Oana Dobre.

Inaintea ...

Life Show / stiri Life Show 7 vizite [ Opinia Buzau ]

Note intre 1,6 si 10, pentru profesorii buzoieni, la Definitivat

Marti, 22 Iulie 2014, ora 11:07

Note intre 1,6 si 10, pentru profesorii buzoieni, la Definitivat Educatoarea Adelina Mirea este singurul concurent notat cu 10

Rezultate mai bune decat anul trecut pentru profesorii buzoieni la examenul de Definitivat. Daca in 2013 mai mult de jumatate dintre candidati au picat Definitivatul, acum procentul de promovare a fost de 63,33 %, iar reprezentantii

Inspectoratului Scolar Judetean spun ca sunt sanse chiar ca procentul sa creasca dupa rezolvarea contestatiilor.

Ce este examenul de Definitivat?

Examenul de definitivat se sustine in limba romana, iar cadrele didactice care predau la clase cu predare integrala in limbile minoritatilor nationale pot sustine probele examenului in limba de predare a disciplinei. Definitivarea in invatamant poate fi obtinuta la una dintre specializarile inscrise pe diploma candidatului sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului.

Nota obtinuta la proba scrisa se adauga la cele doua note primite de profesor in urma celor doua inspectii speciale la clasa. Pentru a putea sustine proba scrisa, profesorii au trecut prin mai multe probe si au indeplinit cumulativ cele trei conditii prevazute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare in specialitatea postului de cel putin un an, calificativul pentru anul scolar in curs "Bine" sau "Foarte bine" si minimum media 8 la cele doua inspectii speciale la clasa desfasurate pe perioada anului scolar.

Un 10 si trei note sub 4

Anul acesta la Buzau au sustinut examenul de definitivat 180 de cadre ...

Actualitate / stiri Actualitate 28 vizite [ Opinia Buzau ]

Ecogen Buzau, vanduta unei firme cu pierderi de 8 milioane lei in 2013

Marti, 22 Iulie 2014, ora 08:12

Ecogen Buzau, vanduta unei firme cu pierderi de 8 milioane lei in 2013 Este oficial:73,48% din actiunile producatorului de energie termica Ecogen Energy din Buzau vor ajunge in posesia traderului de gaze Alpha Metal, a confirmat Vasile Muntenita, presedintele Consiliului de Administratie al Ecogen.

Pachetul de actiuni scos la vanzare este detinut de trei dintre proprietari - Societatea Comerciala "Romelectro" S.A. Bucuresti, cu o cota de participare de 25% la capitalul social, Institutul de Studii si Proiectari Energetice S.A. Bucuresti, cu o cota de participare de 25% la capitalul social, si Societatea Comerciala "Eximprod Grup" S.R.L. Buzau, cu o cota de participare de 23,48% la capitalul social - au decis sa-si vanda actiunile detinute la producatorul de energie termica. Reprezentantii societatii au cerut in luna mai Consiliului Local Municipal si RAM Buzau, actionari in cadrul Ecogen, acordul pentru transferul pachetului majoritar de 73,48% din actiunile detinute de cele trei firme, astfel incat sa poata fi demarate procedurile de instrainare a actiunilor. Consiliul Local Municipal si-a dat acordul in luna iunie pentru transferul de proprietate a peste 70 la suta din actiunile Ecogen. Prin aceasta decizie, municipiul Buzau a renuntat, in mod expres, si la dreptul de preemptiune proportional cu numarul actiunilor detinute in cadrul Ecogen.

Decizia celor trei actionari majoritari vine dupa ce, in exercitiul financiar al anului 2013, Societatea Comerciala "Ecogen Energy" S.A. Buzau a inregistrat o pierdere de circa 2 milioane lei. Astfel, ..

Business / stiri Business 21 vizite [ Opinia Buzau ]

Patruzeci de cadre didactice se bat pe doua posturi de educator, la Titularizare

Marti, 22 Iulie 2014, ora 02:11

Patruzeci de cadre didactice se bat pe doua posturi de educator, la Titularizare Peste 400 de cadre didactice au sustinut ieri examenul de Titularizare la Buzau. Desi initial la concurs s-au inscris

peste 600 de concurenti, in sala de examen s-au prezentat 495 de profesori, dintre care 60 s-au retras dupa ce au vazut subiectele.

Cea mai mare concurenta este anul acesta pe posturile de educator. Nu mai putin de 40 de cadre didactice se lupta pe cele doua catedre titularizabile, una la Rm. Sarat si cealalta la scoala din satul Fundeni, comuna Zarnesti. Nici la invatatori situatia nu este mult mai diferita: pe cele patru posturi titularizabile concureaza 100 de cadre didactice.

A lasat Spania pentru o catedra la Buzau

Printre concurentii care au sustinut ieri examenul la centrul de la Liceul "Al. Marghiloman" s-au aflat si buzoieni care nu au mai avut legatura cu catedra de mult, dar s-au hotarat sa se intoarca in invatamant

"Am absolvit Liceul Pedagogic in anul 2005 si am lucrat in invatamant pana in anul 2008. Tot atunci am dat prima data Titularizarea. Am dat de trei ori, asta e a patra oara Am zis sa imi incerc norocul. Am plecat apoi in Spania. M-am hotarat sa ma intorc la catedra pentru ca nu am prea multe variante. Unde as putea lucra in alta parte? Poate doar in confectii. Daca iau titularizarea sper sa gasesc ceva aproape de casa ca se cheltuieste mult cu naveta. M-am pregatit pentru examen cam o luna-doua, iar subiectele mi s-au parut usoare", a declarat Marcela Dumitrache din Rm. Sarat, concurenta pe un post de invatator.

In ...

Actualitate / stiri Actualitate 22 vizite [ Opinia Buzau ]

Cum a crezut politistul de frontiera Romeo Ciupic de la CA Rosetti ca poate fenta sistemul

Marti, 22 Iulie 2014, ora 02:11

Cum a crezut politistul de frontiera Romeo Ciupic de la CA Rosetti ca poate fenta sistemul ,,Ciupea" si salariu de la stat si bani din administrarea societatii familiei

Un politist de frontiera de la Galati, cu domiciliul declarat in CA Rosetti, a crezut ca-si poate vedea de afaceri nestingherit daca isi infiinteaza o firma acasa, la zeci de kilometri distanta de locul de munca. Agentia Nationala de Integritate a facut insa o verificare si astfel a descoperit intreaga tarasenie si, pana la a-l declara incompatibil, nu a fost nevoie decat un singur pas din punct de vedere legal.

Potrivit ANI, agentul sef principal in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi-Sectorul Politiei de Frontiera Oancea Romeo Ciupic a fost declarat in incompatibilitate deoarece, incepand cu data de 15 aprilie 2011, acesta detine, simultan, si functia administrator al unei societati comerciale cu sediul social in C.A. Rosetti. Firma, SC EST-VEST COMPANY SRL C.A.Rosetti, cu obiect de activitate comert cu ridicata, este, de fapt una de familie, si in care, potrivit declaratiei de interese depusa in 2013, politistul este asociat cu 54 parti sociale. Sotia politistului de frontiera este "sef P.L." la aceeasi firma, potrivit declaratiei de avere depusa in 2013 de Romeo Ciupic.

Conform ANI, ,,Romeo Ciupic a incalcat dispozitiile art. 45, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 360/2002, potrivit carora ", se arata intr-un comunicat al ANI.

Romeo Ciupic detine functia publica cu statut special incepand cu data de 1 aprilie 1998, iar, incepand cu data de 15 aprilie 2011, ...

Actualitate / stiri Actualitate 37 vizite [ Opinia Buzau ]

Buzdugan si Morar aduc Turneul Mix Music Evo la Buzau

Marti, 22 Iulie 2014, ora 02:07

Buzdugan si Morar aduc Turneul Mix Music Evo la Buzau Cel mai mare turneu muzical din Romania, Mix Music Evo, revine anul acesta la Buzau pe 1 august 2014. Mihai Morar si

Daniel Buzdugan, in calitate de prezentatori, isi vor instala tabara pe Platoul Dacia pe parcursul a trei zile. Turneul va cuprinde zece orase, plus patru statiuni de pe Litoral si pe langa momentele artistice de pe scena, publicul va avea parte de magazine cu suveniruri, terase si parcuri de distractie.

Turneul Mix Music Evo detine o parte importanta din domeniul showbizz-ului romanesc, reusind de fiecare data sa aduca pe scena cele mai mari si actuale nume din industria muzicala autohtona. Vor evolua la Buzau: Deepcentral, What's Up, Andreea Balan, Keo & Skizzo Skillz, Crush & Alexandra Ungureanu, Nicole Cherry, Marius Gavrila & DJ Jungle, Like Chocolate, Matteo si Emilia Tudor.

"Vom organiza in fiecare week-end - vineri, sambata si duminica spectacole impresionante, cu artisti de renume, de unde nu vor lipsi focurile de artificii, parcul de distractii pentru mari si mici, terasele cu specific romanesc, magazinele cu suveniruri si, nu in ultimul rand, voia buna. Ne angajam ca in fiecare week-end singura limba prin care ne vom intelege sa fie si promitem ca vom duce la bun sfarsit acest angajament. Aceste evenimente vor fi realizate de Compania Artistica Mix Music Bucuresti - Marius Gavrila - cei care se vor ocupa de scena, sunet, lumini, lasere, ecrane cu led-uri, generatoare electrice, artificii si intreaga logistica", spun organizatorii.

Life Show / stiri Life Show 18 vizite [ Opinia Buzau ]

Hotul striga "hotii" / A sunat la 112 sa ii reclame pe cei care l-au prins furand

Marti, 22 Iulie 2014, ora 00:59

Hotul striga "hotii" / A sunat la 112 sa ii reclame pe cei care l-au prins furand Duminica, in jurul orei 05.30, un echipaj din cadrul Politiei municipiului Buzau a fost directionat sa intervina in zona Unirii Nord,

intrucat un cetatean a sesizat prin 112 ca doi tineri i-au spart parbrizul autoturismului personal.

Din primele cercetari efectuate de politisti, a rezultat ca persoana care sesizase incidentul era un tanar in varsta de 18 ani, din comuna Bisoca, iar tinerii reclamati il oprisera in trafic intrucat il observasera ca incerca sa sparga un autoturism, intr-o parcare din zona Unirii Sud.

Politistii au gasit sub scaunul din fata al autoturismului 8 capace de oglinda ce proveneau de la autoturisme similare celui condus de reclamant, iar in portbagaj, o pereche de stergatoare si o emblemaauto cu privire la care s-a stabilit ca ar fi fost sustrase in timpul noptii.

In urma cercetarilor efectuate de politistii de investigatii criminale, au fost identificate autovehiculele de la care proveneau componentele respective, faptele nefiind sesizate Politiei.

Cercetarile sunt continuate de politistii de investigatii criminale de la Politia municipiului Buzau.

Actualitate / infractiuni 29 vizite [ Opinia Buzau ]

Reprezentantii Avocatului Poporului vin joi la Buzau

Marti, 22 Iulie 2014, ora 00:07

Reprezentantii Avocatului Poporului vin joi la Buzau Expertii institutiei se vor afla la sediul Prefecturii, intre orele 10,00si 14,00

Joi, 24 iulie, expertii Biroului Teritorial Ploiesti al Avocatul Poporului

se vor deplasa, din nou, la Buzau, pentru a-i primi in audienta pe cetatenii care doresc sa li se adreseze cu diferite probleme ce tin de competenta institutiei.

Astfel, intre orele 10,00si 14,00, acestia se vor afla la sediul Prefecturii, pentru a acorda audiente si a primi petitii din partea buzoienilor. Pentru a fi primiti in audienta, petentii nu au nevoie de programare prealabila, iar cererile adresate institutiei sunt scutite de taxa de timbru. Pentru ca problemele lor sa poata fi mai usor rezolvate, buzoienii sunt sfatuiti sa prezinte si documentele referitoare la acestea.

De asemenea, petitia trebuie sa cuprinda informatii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate - nume, prenume, domiciliu -, drepturile si libertatile incalcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamata, dovada intarzierii sau refuzul administratiei publice de a solutiona cererea, mentiunea obligatorie - daca petitia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instantei judecatoresti sau daca a format obiectul unei judecati - precizarea autoritatilor publice care au fost sesizate anterior. Totodata, la cerere se anexeaza actele doveditoare, in copie.In audienta se poate prezenta orice persoana care se considera nedreptatita de o autoritate publica, cu exceptia celei judecatoresti.

Actualitate / stiri Actualitate 13 vizite [ Opinia Buzau ]

Handbal Municipal Buzau nu promoveaza nici la "masa verde"

Marti, 22 Iulie 2014, ora 00:06

Handbal Municipal Buzau nu promoveaza nici la "masa verde" Sperante in van pentru handbalul buzoian

Saptamana trecute oficialii clubului constantean anuntasera ca echipa nu se va inscrie in noul sezon al Ligii Nationale din

cauza situatiei financiare precare. Mai mult, au fost lasate sa plece cele mai importante jucatoare. Intre timp, gruparea de la malul marii a renuntat la idee, la interventia presedintelui Federatiei Romane de Handbal, Alexandru Dedu. Acesta l-a convins pe Eden Hairi sa preia functia de director executiv, convins ca acesta va gasi resursele financiare pentru ca echipa sa continue in prima liga. Hairi este unul dintre cei mai experimentati oameni din handbalul romanesc si, se pare, bine vazut de oamenii din conducerea autoritatilor locale. Astfel, visul ca Municipal Buzau sa evolueze in Liga Nationala s-a spulberat foarte repede. Formatia pregatita de Romeo Ilie s-a clasat pe locul 3 la turneul de baraj si ar fi avut dreptul sa promoveze, daca una dintre echipele din prima liga nu s-ar fi inscris.

Sport / stiri Sport 10 vizite [ Opinia Buzau ]

Celebrul medic ramnicean Mircea V. Homescu a murit duminica dimineata

Luni, 21 Iulie 2014, ora 08:18

Celebrul medic ramnicean Mircea V. Homescu a murit duminica dimineata Cunoscutul medic ramnicean Mircea V. Homescu s-a stins din viata duminica dimineata, la varsta de 83 ani.

Mircea V. Homescu s-a nascut pe 23 ianuarie 1931, la Craiova. El a absolvit Facultatea de Medicina Generala din Bucuresti, in 1954, si Facultatea de Psihologie, in 1957.

A lucrat ca medic in mai multe spitale din tara, dar si la Canal. Din 1968 a fost, pana la pensionare, medic primar chirurg la Spitalul din Ramnicu Sarat, pe care l-a si condus o perioada indelungata de timp.

El a avut o vasta activitate publicistica, fiind un eseist redutabil, foarte apreciat in mediul scriitoricesc. In anul 1990, devine presedinte al Ligii Culturale "Slam Ramnic". A frecventat cu asiduitate cenaclurile literare ramnicene "Titel Constantinescu" si "Al. Sihleanu". A publicat numeroase lucrari stiintifice si eseuri literare in diverse publicatii: "Amphytrion", Almanahul "Renasterea Buzoiana", "Renasterea Culturala", "Bucovina literara", "Oglinda literara", "Altarul Banatului", "Muntenia literara", "Opinia". Este autorul volumelor de eseuri "Aporii metamorfozate" (2008) si "Ironii semiserioase" (2009).

Iata ce scria publicistul Marin Ifrim despre regretatul medic ramnicean: "Dupa cateva decenii de publicistica literara de mare tinuta, Mircea V. Homescu debuteaza editorial cu volumul de eseuri . Un spectacol articulat jovial intre coordonate filozofice, religioase, stiintifice. De fapt autorul marturiseste ca a incercat sa arunce o privire . Dupa modestele noastre posibilitati ...

Actualitate / stiri Actualitate 59 vizite [ Opinia Buzau ]

Talhar dat de gol de contractul de amanet al lantisorului de aur smuls de la gatul unei batrane

Luni, 21 Iulie 2014, ora 02:07

Talhar dat de gol de contractul de amanet al lantisorului de aur smuls de la gatul unei batrane A avut nevoie de bani si a ales sa talhareasca o batrana, smulgandu-i lantisorul de aur de la gat. Un buzoian, care a vazut tot ce se

intamplase, a sunat la 112. In baza sesizarii, la fata locului s-a deplasat imediat echipa de cercetare din cadrul Politiei municipiului Buzau pentru clarificarea imprejurarilor in care s-a produs evenimentul si identificarea autorului.

Din primele cercetari efectuate de politisti la fata locului a rezultat ca persoana vatamata este o buzoianca in varsta de 79 de ani, care le-a povestit oamenilor legii ca a discutat cu banuitul, intrucat acesta i-ar fi cerut detalii cu privire la o vecina, plecata din tara. Pagubita a apreciat valoarea prejudiciului la suma de 1.500 de lei. In urma investigatiilor efectuate de politistii Biroului de Investigatii Criminale din cadrul Politiei municipiului Buzau a fost identificat principalul suspect, un tanar de 25 de ani din comuna Ulmeni. Acesta a fost depistat de politisti din cadrul Sectiei 6 politie rurala Merei, intr-un taxi, in timp ce se deplasa catre domiciliu. Asupra sa a fost gasit un contract de amanetare a unor bijuterii confectionate din aur si suma de 260 de lei.

In baza probatoriului administrat de politisti, procurorul de caz a dispus continuarea urmaririi penale fata de tanarul in varsta de 25 de ani, sub aspectul savarsirii infractiunii de talharie. Totodata, s-a luat impotriva banuitului masura retinerii pentru 24 de ore.

Actualitate / infractiuni 30 vizite [ Opinia Buzau ]

Bunurile sechestrate nu au cautare

Luni, 21 Iulie 2014, ora 02:07

Bunurile sechestrate nu au cautare Dupa ani buni in care a incercat fara succes sa valorifice bunurile sechestrate, sefii Fiscului au realizat in sfarsit care este buba.

Potrivit Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice Galati, de care apartine si Administratia Judeteana a Finantelor Publice Buzau,

in primele sase luni ale anului in curs, sumele realizate la bugetul general consolidat din recuperarea creantelor bugetare totalizeaza, la nivel regional, 397,67 milioane de lei (11,09% din totalul sumelor colectate de organele fiscale).

Din acest total, 134,69 milioane de lei reprezinta valoarea incasarilor realizate la nivelul A.J.F.P. Constanta din aplicarea masurilor de executare silita (33,87% din total), 69,69 milioane de lei au fost incasate la A.J.F.P. Galati (17,52% din total) si 69,4 milioane de lei la A.J.F.P. Buzau (17,45% din total). Celelalte 123,89 milioane de lei (31,16% din total) au fost realizate la: A.J.F.P. Tulcea - 48,29 milioane de lei, A.J.F.P. Braila - 40,57 milioane de lei si A.J.F.P. Vrancea - 35,03 milioane de lei.

In intervalul 1 ianuarie-30 iunie 2014, a fost transmis debitorilor un numar de 269.151 de somatii, pentru o valoare a creantelor bugetare de 1.121,53 milioane de lei, au fost aplicate un numar de 71.522 de popriri asupra disponibilitatilor bancare (inclusiv la terti), in valoare de 707,88 milioane de lei, si au fost instituite un numar de 881 de sechestre asupra bunurilor mobile si imobile ale operatorilor economici ce inregistreaza restante la achitarea ..

Business / stiri Business 18 vizite [ Opinia Buzau ]

Administratorul Caminului Aldeni, Codru Palcau: "Nu are cine intretine relatii sexuale la noi. Fata ramasa gravida a fost ce a fost, dar am speriat-o ca o spun lu' maica-sa"

Luni, 21 Iulie 2014, ora 02:07

Administratorul Caminului Aldeni, Codru Palcau: "Nu are cine intretine relatii sexuale la noi. Fata ramasa gravida a fost ce a fost, dar am speriat-o ca o spun lu' maica-sa" In urma dezvaluirilor facute de o angajata a Caminului de Varstnici si Adulti de la Aldeni, in exclusivitate pentru OPINIA, reprezentantii asezamantului vin cu un drept la replica.

Actualul administrator al caminului, Codru Palcau, spune ca declaratiile femeii ar fi mai degraba o razbunare dupa ce si-a dat demisia, iar o parte dintre neregulile semnalate si de controlul Agentiei Judetene pentru Plati si Inspectie Sociala Buzau vor fi remediate cat se poate de rapid. Noul administrator a preluat functia de la 1 iulie si, desi inainte a lucrat la un abator de pasari, are incredere ca va pune la punct asezamantul unde locuiesc inclusiv bolnavi cu probleme psihice.

De la aparitia articolului, de joi, si pana astazi, la Caminul de Aldeni o tanara diagnosticata cu schizofrenie a ajuns, vineri, la Urgente, dupa ce a inghitit cuie si suruburi, iar sambata, o alta tanara de 27 de ani a murit, probabil din cauza unor probleme la plamani. Noul administrator nu neaga o parte din faptele semnalate si a vrut sa explice amanuntit cum stau de fapt lucrurile. Redam integral discutia purtata cu administratorul caminului si lasam cititorii sa traga singuri concluziile.

Potrivit barbatului, angajatii caminului s-au aratat deranjati de declaratiile aparute in presa, fapt pentru care ne-au trimis o scrisoare deschisa prin care neaga toate acuzatiile.

"Bolnavii cu sifilis au venit de la Bucuresti"

Reporter: Angajata care a adus acuzatii privind neregulile care s-ar petrece la caminul ..

Actualitate / stiri Actualitate 47 vizite [ Opinia Buzau ]

Viitorul Buzau, sanse mari sa evolueze in Liga a III-a la Ramnicu Sarat

Luni, 21 Iulie 2014, ora 02:06

Viitorul Buzau, sanse mari sa evolueze in Liga a III-a la Ramnicu Sarat Nou promovata in Liga a III-a, formatia Viitorul Buzau si-ar putea disputa meciurile din noua stagiune a celui de-al treilea esalon al fotbalului romanesc la Ramnicu Sarat. In urma cu cateva zile, oficialii

buzoieni in frunte cu presedintele Gabi Badescu - ,,mana dreapta" a lui Razvan Burleanu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal au purtat tratative cu oamenii de fotbal din Ramnic, delegatie condusa chiar de viceprimarul Sorin Cirjan, mare iubitor al sportului ,,rege".

Discutiile au avut loc la Roman, acolo unde s-a desfasurat faza nationala a campionatului de minifotbal, in compania mai multor oameni de afaceri buzoieni. Astazi, Cristi Lupu, tehnicianul gruparii buzoiene s-a intalnit la Buzau cu Sorin Cirjan, viceprimarul municipiului Ramnicu Sarat, factor decisiv atunci cand vine vorba de soarta sportului ramnicean.

In urma cu ceva timp ramnicenii si-au retras echipa Olimpia din Liga a III-a si potrivit vechiului Regulamament de Organizare al Activitatii Fotbalistice nu au voie sa mai joace in esalonul trei timp de trei sezoane. Avand in vedere faptul ca ramnicenii sunt simpatizanti ai sportului ,,rege" si ca alegerile locale urmeaza sa aiba loc la sfarsitul stagiunii care va incepe in toamna, sosirea Viitorului la Ramnicu Sarat ar putea reprezenta un aport semnificativ pentru capitalul de imagine al candidatului actualei adminstratii pentru postul de primar.

Un ajutor important ar urma sa-l primeasca si formatia din Buzau, echipa ,,decimata" in aceasta ...

Sport / stiri Sport 12 vizite [ Opinia Buzau ]

5 Happy Kids la Festivalul National "Insula Copiilor"

Luni, 21 Iulie 2014, ora 02:04

5 Happy Kids la Festivalul National "Insula Copiilor" Competitia a fost organizata de artista Silvia Dumitrescu, iar din juriu au facut parte vedete ale generatiei de aur a muzicii usoare precum Dida Dragan, Marina Florea, Jolt Kerestely sau Stela Enache

Vocile de aur dau ,,greutate" oricarui eveniment muzical, dar cand se reunesc cele mai bune, in cadrul aceleiasi competitii, atunci orice premiu castigat este un punct forte in CV-ul unui viitor mare artist! Asa pot fi considerate si premiile castigate de elevii pregatiti de catre profesoara Oana Dobre, care in acest weekend nu au savurat soarele la mare ci au dovedit ca locul lor este pe scena, in fata unor artisti de valoare, pentru a le fi recompensate vocile si a primi incurajari pentru o viitoare cariera.

,,Nu numarul premiilor sau locurile castigate ma bucura cel mai mult dupa acest festival, ci faptul ca momentele lor artistice, pregatite cu multe ore de repetitii in spate, au putut fi urmarite de asii muzicii usoare. Sa nu ai emotii si sa canti din tot sufletul tau de copil in fata unor granzi precum Stela Enache, Silvia Dumitrescu, Jolt Kerestely, Dida Dragan, Virgil Popescu sau Marian Stere este un mare plus, este un lucru de laudat, fara pic de modestie. Elevii cu care m-am prezentat vineri si sambata pe scena festivalului national organizat pentru prima data de Silvia Dumitrescu m-au facut mandra ca le sunt profesoara si dupa ceva ani de pregatire cu ei pot spune ca acest festival a fost pentru unii cea mai mare ocazia sa se afirme pe o scena, sa fie ...

Life Show / festival 12 vizite [ Opinia Buzau ]

Senatorul Costantin Popa, reclamat la Parchet pentru ultraj asupra unui agent de politie rutiera

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 00:07

Senatorul Costantin Popa, reclamat la Parchet pentru ultraj asupra unui agent de politie rutiera Senatorul UNPR de Buzau Constantin Popa a fost reclamat, joi, la Parchet, de un agent al Politiei Rutiere municipale, care il acuza ca l-ar fi agresat fizic, miercuri seara, chiar in sediul institutiei de pe strada Plevnei. Plangerea politistului, care sustine ca, in urma agresiunii, s-ar fi ales cu umarul luxat, a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Buzau, institutie care, conform purtatorului de cuvant, procuror Victoria Mehedintu, si-a declinat competenta solutionarii cauzei in favoarea Parchetului General de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Reclamantul mai spune ca senatorul Popa s-ar fi razbunat, astfel, pentru ca, in urma cu trei luni, in luna mai, i-ar fi retinut permisul de conducere fiicei acestuia, Alexandra.

De cealalta parte, senatorul Popa sustine ca este victima unei mistificari: "Acest domn politist este, intr-adevar, cel care i-a retinut permisul fiicei mele. Numai ca el ma urmareste in permanenta, ma vaneaza ori de cate ori ies dintr-un loc public. In seara respectiva, am iesit de la un restaurant si l-am observat ca ma urmarea, sa vada daca nu cumva ma urc in vreo masina. M-am apropiat de el si i-am cerut sa-mi explice de ce ma urmareste. M-a invitat la sediul Politiei, sa stam de vorba. Acolo, i-am spus ca am de gand sa il reclam ca ma hartuieste; probabil din acesta cauza s-a speriat si a facut reclamatia. Toata discutia cu el a fost in fata a patru martori, toti politisti in exercitiul functiunii, in holul de la intrare, chiar ..

Actualitate / stiri Actualitate 91 vizite [ Opinia Buzau ]

Deputatul Titi Holban a fost denuntat la DNA de principalii furnizori de combustibil ai benzinariilor sale

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 08:13

Deputatul Titi Holban a fost denuntat la DNA de principalii furnizori de combustibil ai benzinariilor sale Deputatul UNPR Titi Holban a fost pus, in urma cu o saptamana, sub control judiciar de magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca urmare a cererii formulate de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, care-l cerceteaza intr-un dosar de trafic de influenta.

El a fost denuntat procurorilor DNA dupa ce a luat spaga de la reprezentantii unei firme pentru a-i scapa de amenzile pe care Directia Antifrauda urmau sa le aplice in urma unor controale fiscale efectuate.

Dupa "reteta Mircea Basescu", Holban a luat banii, dar nu a izbutit sa aranjeze apele asa cum promisese, drept pentru care a fost denuntat procurorilor anticoruptie.

Instituirea controlului judiciar asupra lui Titi Holban a "deconspirat" si identitatile persoanelor implicate, ca denuntatori si martori, in dosarul sau. Este vorba despre firma ilfoveana MAYARO CARB SRL - principalul furnizor al benzinariilor Valceana, proprietate a familiei deputatului -, condusa de catre directorul Adrian Necula, omul de afaceri in domeniul comertului cu carburanti Paul Eugeniu Radulescu - implicat in mai multe dosare de evaziune fiscala si spalare de bani -, precum si deputatul PNL de Ilfov Hubert Petru Stefan Thuma, omul care trebuia, la solicitarea lui Holban, sa "faca jocurile" pentru primii la Directia Judeteana a Finantelor Publice Ilfov.

Amanunte, in editia de luni a cotidianului OPINIA.

Actualitate / stiri Actualitate 86 vizite [ Opinia Buzau ]

Ultima zi de preselectie la Festivalul Tineretii

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 02:06

Ultima zi de preselectie la Festivalul Tineretii Tinerii cu talent artistic si varste cuprinse intre 6 si 25 de ani sunt invitati la preselectia Festivalului International de Muzica Usoara si Folclor din Patarlagele.

Astazi, de la ora 15.00, va avea loc ultima zi de preselectie, urmand ca tinerii care au fost acceptati in concurs sa evolueze la una dintre cele trei sectiuni a festivalului (Interpretare, Creatie, Muzica Populara), fiind jurizati de, compozitorul Zsolt Kerestely, producatoarea tv Elise Stan, etnologul si muzicologul Marin Voican Chioroiu, compozitorul Viorel Covaci si directorul festivalului Viorel Stoica.

Vor canta in recital folkistul Nicu Zota, Madalina Manolache, alaturi de laureatii editiei precedente: Bianca Ologu, Georgiana Dogaru, Madalin Leonte si Grupul "Cununitele Nehoiului".

Directorul artistic al festivalului este prof. Marius Rapeanu. Pentru inscrieri si alte relatii sunati la 0757.613.686.

Life Show / stiri Life Show 15 vizite [ Opinia Buzau ]

A curs cu amenzi in randul taximetristilor din Rm. Sarat

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 02:05

A curs cu amenzi in randul taximetristilor din Rm. Sarat Ampla actiune a politistilor din cadrul Birourilor Rutier si de Ordine Publica de la Politia municipiului Rm. Sarat, impreuna cu politisti

locali si inspectori de la Primaria municipiului Rm. Sarat si Inspectoratul Teritorial de Munca Buzau, pentru verificarea legalitatii activitatilor de transport public de persoane in regim taxi.

Miercuri, in intervalul orar 18.00 - 20.00, au fost oprite pentru verificari peste 60 de autovehicule, 37 dintre conducatorii auto controlati fiind taximetristi. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 36 de sanctiuni contraventionale, dintre care 3 la Legea nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere, iar celelalte 33 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de peste 8.000 de lei. De asemenea, unul dintre soferii sanctionati a ramas fara permis, pentru ca nu a acordat prioritate de trecere autovehiculelor care rulau pe drumul prioritar. In cadrul actiunii, a fost identificat si un barbat de 39 de ani, din comuna Grebanu, care desfasura activitati de taximetrie fara a fi angajat cu contract de munca. Verificarile in acest caz sunt continuate de reprezentantii I.T.M. Buzau.

Actualitate / stiri Actualitate 37 vizite [ Opinia Buzau ]

Comuna Valea Ramnicului va fi iluminata stradal doar cu led-uri

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 02:05

Comuna Valea Ramnicului va fi iluminata stradal doar cu led-uri O comuna din judetul Buzau renunta la becuri si pune LED-uri pe strazi. Autoritatile comunei Valea Ramnicului au decis sa-si reduca factura la electricitate pentru iluminatul stradal in cele trei

localitati componente, prin folosirea tehnologiei LED, de 20 de ori mai ieftina decat iluminatul clasic si durabila in timp.

Astfel ca durata de viata mai lunga, consumul scazut de energie electrica si mai putina bataie de cap cu intretinerea - principalele avantaje ale noului sistem de iluminat public, au cantarit destul de mult atunci cand autoritatile au decis sa faca schimbarea.

Modernizarea iluminatului public prin inlocuirea becurilor mari consumatoare de energie cu becuri pe baza de leduri se va face printr-o investitie de 100.000 euro, platibila in 3 rate anuale fara dobanda. ,,Cheltuielile anuale cu iluminatul sunt de 1,6 miliarde lei vechi, economia va fi de 70%. Ratele vor fi acoperite din diferenta de valoare, astfel incat dupa anul 3, se vor plati doar circa 300 milioane lei", ne-a precizat primarul comunei Valea Ramnicului, Marian Galbenu.

Aceasta investitie va fi urmata imediat de o alta, in panouri voltaice. Studiul de fezabiliate va costa insa 500 milioane lei, dar dupa realizarea ei, economia va fi totala, iluminatul public urmind sa fie gratuit din anul patru.

Ce este LED-ul?

Becul cu LED consuma de sapte ori mai putina energie decat cel clasic si lumineaza o viata.

Termenul "LED" inseamna Light Emitting Diode (dioda care emite lumina). ...

Actualitate / stiri Actualitate 23 vizite [ Opinia Buzau ]

Bolnava psihic care a inghitit ieri cuie, inca o dovada a iadului de la Caminul Aldeni

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 02:05

Bolnava psihic care a inghitit ieri cuie, inca o dovada a iadului de la Caminul Aldeni De ce medicii de la Urgente au trimis-o la Sapoca, daca in asezamant avea toate conditiile?

Ieri am avut o noua confirmare a gravelor deficiente organizatorice la Caminul de Varstnici si Adulti cu Dizabilitati din Aldeni.

O tanara de 26 de ani, schizofrenica, a ajuns joi la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Buzau cu colica abdominala dupa ce a inghitit mai multe cuie si suruburi.

Din precizarile purtatorului de cuvant al Serviciului de Ambulanta Buzau, as. Rodica Corneci, femeia nu este la primul gest de acest fel, dovada certa a deficientelor organizatorice pe care, inca de acum trei luni, Centrul de Resurse Juridice le-a facut publice autoritatilor.

De aceeasi parere par sa fie si medicii de la Spitalul Judetean care, dupa investigatiile efectuate pacientei, au decis sa o transfere la Spitalul de Psihiatrie Sapoca, pentru a fi supravegheata de personal calificat. Radiografia nu a evidentiat o perforare a stomacului, insa, daca ulterior vor interveni complicatii, tanara va fi transferata la Bucuresti pentru operatie.

Anul trecut, aceeasi bolnava a inghitit mai multe cuie, fiind operata la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Capitala.

Ieri, tanara ar fi inghitit cuiele in timp ce se afla in incinta caminului acolo unde, sutin anumite voci, bolnavii umbla liberi si nesupravegheati.

Cazul de astazi vine ca o confirmare a managementului defectuos de la Caminul de Varstnici si Adulti cu Dizabilitati din Aldeni, institutie care a constituit ...

Actualitate / stiri Actualitate 25 vizite [ Opinia Buzau ]

Gloria Buzau nu conteaza la nivel de copii si juniori!

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 02:05

Gloria Buzau nu conteaza la nivel de copii si juniori! Locul 63 pe tara in precedenta editie a campionatului dedicat juniorilor A, cea mai buna performanta in Crang

Situatie tragica la Centrul de Copii si Juniori "Jean Luca". Desi este echipa fanion a judetului, Gloria Buzau, a inregistrat cele mai slabe rezultate dintre echipele buzoiene prezente in cadrul competitiilor oficiale dedicate juniorilor A, B, C, D si E.

Site-ul BuzaulSportiv.ro a intocmit clasamentele generale nationale dedicate fiecarei categorii de varsta in functie de rezultatele obtinute in stagiunea recent incheiata 2013 - 2014 sub egida Federatiei Romane de Fotbal.

Locul 63, echivalentul performantei la "Jean Luca"

Grupa de juniori A a clubului din Crang a obtinut cele mai bune rezultate in cadrul campionatului dedicat tinerilor de 18 si 19 ani. Din 91 de echipe alineate la startul Campionatului Republican rezervat juniorilor A, formatia pregatita de Nicolae Anton a reusit sa se claseze pe locul 63 la nivel national, dupa ce in seria a III-a din cele opt ale competitiei a ocupat locul 9. Echipa antrenata de Anton a incheiat stagiunea regulata pe a opta treapta a ierarhiei din seria a III-a, fapt care i-a permis sa intre in lupta finala pentru ocuparea unei pozitii de la 7 la 10 in seria respectiva. Grupa mare a buzoienilor nu a izbutit prea multe nici in faza "de palmares" acolo unde a agonist abia 9 puncte. Comparata cu linia de clasament a echipelor din celelalte serii rezulta pozitia a 63 in clasamentul national. Nici la juniori B mici "gloriosi" ..

Sport / stiri Sport 39 vizite [ Opinia Buzau ]

In timp ce politistii locali nu dovedesc ca se straduiesc suficient, Politistii de la Rutiera i-au ,,cocosat" ieri pe samsari cu amenzile

Joi, 17 Iulie 2014, ora 02:05

In timp ce politistii locali nu dovedesc ca se straduiesc suficient, Politistii de la Rutiera i-au ,,cocosat" ieri pe samsari cu amenzile La sute de masini expuse la vanzare pe spatiul public, politistii au putut sa aplice doar noua sanctiuni contraventionale de 2.000 lei

Nu numai cainii raman fara stapan in municipiul Buzau, ci si foarte multe masini uitate de proprietari care pe unde, luni, chiar ani de zile. Asta in conditiile in care Buzau nu exceleaza la spatii pentru parcare. In afara de masinile abandonate sau cele fara stapan, s-au inmultit cele cu numere rosii sau cu numere straine scoase la mezat pe spatiul public.

Nu exista cartier, strada, alee, curte de bloc sau parcari amenajate din municipiu unde sa nu fie vazute masini abandonate ori cu anunt de vanzare. Si culmea, le gasesti exact in zonele aglomerate din oras. De cand comertul la trotuar cu masini a luat amploare, iar nemultumirile orasenilor au curs cu duiumul pe adresa Primariei, administratia a cautat solutii si in final le-a gasit. Din aprilie anul trecut, s-au majorat amenzile pentru cei care parcheaza autoturismele pe trotuar, transformand spatiul destinat pietonilor in show-room improvizat. Masura de introducere a unor sanctiuni usturatoare la buzunar aplicate samsarilor de masini a fost luata ca urmare a numeroaselor nemultumiri venite din spatiul public, dar si ca o sursa alternativa de venit la buget local. In prezent, soferii pot sa isi parcheze autoturismele la adapostul legislatiei rutiere care le permite, daca ofera un spatiu de un metru trecatorilor. Pentru ca cei sanctionati se prevalau in instanta de aceasta prevedere, ...

Actualitate / stiri Actualitate 86 vizite [ Opinia Buzau ]

Instanta a deblocat pentru moment salariile profesorilor de la Scutelnici

Joi, 17 Iulie 2014, ora 02:05

Instanta a deblocat pentru moment salariile profesorilor de la Scutelnici Consilierii locali refuza in continuare plata datoriilor catre firma care a reabilitat scoala

Inca o sedinta de consiliu local la Primaria Scutelnici, inca o bataie de joc la adresa profesorilor.

Ieri, consilierii PSD si cei doi exclusi din PDL au refuzat sa participe la sedinta la care trebuia votat proiectul prin care primaria sa plateasca prima transa datorata constructorului care a reabilitat scoala, proiect prin care s-ar debloca contul destinat salariilor profesorilor din comuna. Din lipsa de cvorum proiectul nu a putut fi aprobat.

Vestea buna este totusi ca, in ciuda comportamentului membrilor PSD, profesorii isi vor primii totusi restantele salariale. Asta pentru ca Instanta a admis, ieri, suspendarea executarii silite a contului de salarii, in urma procesului deschis de catre Scoala Scutelnici. Salariile celor 35 de angajati ai scolii Scutelnici ar putea fi din nou blocate daca Tribunalul Buzau va admite, in august, cererea constructorului de emitere a unei ordonante de plata. Magistratii vor da aceasta decizie doar in cazul in care creditorul, firma SC UNIVERSAL INSTANT CONSTRUCT SRL, va face dovada indeplinirii procedurii prealabile obligatorii de somare a debitorului, respectiv Scoala Scutelnici. In ultima instanta s-ar putea ajunge deci tot la executorul judecatoresc, daca intre timp consiliul local nu aproba plata restantei.

Situatia de la Scutelnici este fara precedent in invatamantul romanesc. Profesorii de la Scoala Scutelnici

s-au trezit luna ..

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Opinia Buzau ]

Dezvaluirile socante ale unei angajate de la Caminul de la Aldeni: "O fata a ramas insarcinata cu un bolnav, iar alti cinci asistati sunt diagnosticati cu sifilis"

Joi, 17 Iulie 2014, ora 02:05

Dezvaluirile socante ale unei angajate de la Caminul de la Aldeni: "O fata a ramas insarcinata cu un bolnav, iar alti cinci asistati sunt diagnosticati cu sifilis" Fosta administratora este internata la Psihiatrie

La mai putin de patru luni dupa ce au fost facute publice conditiile in care sunt tratati asistatii din Caminul de Varstnici si Adulti cu Dizabilitati din Aldeni, o angajata a asezamantului s-a hotarat sa vorbeasca despre ororile la care sunt supusi bolnavii.

Sub protectia anonimatului, buzoianca a acceptat sa povesteasca pentru OPINIA tratamentul pe care sunt obligati sa-l indure zilnic cei aproximativ 90 de asistati, in mare parte trimisi acolo de catre mai multe primarii de sector din Bucuresti, in schimbul unor sume de bani.

Directorul este anuntat inaintea controalelor

"Ceea ce s-a vazut odata cu aparitia camerelor de luat vederi nu este adevarat. Realitatea este crunta. Adevarul adevarat este cel care a fost precizat in raportul facut de doamnele de la acel ONG (n.r. - Centrul de Resurse Juridice). Adica, copii maltratati, morti de foame, batuti, legati, sedati... Dupa control nu s-a intamplat absolut nimic. Nu s-a facut nicio schimbare. In clipa in care a venit controlul, la fel cand a venit si presa, totul a fost aranjat. Directorul fusese anuntat si a reglat ceea ce se putea regla. Le-a dat treninguri noi la asistati... De altfel, serile cand sunt incuiati in camere abia daca li se da fiecaruia, baiat sau fata, cate o rochie, sa nu doarma goi", a declarat angajata caminului de la Aldeni.

"I s-a facut chiuretaj la cabinet particular"

Desi negate cu vehementa de catre directorul caminului, Vasile ...

Actualitate / stiri Actualitate 48 vizite [ Opinia Buzau ]

"Vioara": "Am intalnit echipe cu bugete uriase, care ar invinge oricand Steaua sau Dinamo"

Joi, 17 Iulie 2014, ora 02:05

"Vioara": "Am intalnit echipe cu bugete uriase, care ar invinge oricand Steaua sau Dinamo" Ion Viorel, tehnicianul gruparii din Crang este multumit de maniera in care decurge stagiul de pregatire al buzoienilor din Turcia. "Principalul" Gloriei

este incantat de calitate adversarilor in compania carora "gloriosii" se pregatesc pentru noua stagiune a ligii secunde.

"Maniera in care am evoluat in ultimele partide poate descrie cu o anumita acuratete felul in care ne pregatim noi aici. Am intalnit echipe cu bugete uriase, cu jucatori care evolueaza pentru reprezentativele nationale, ba chiar unii din ei au jucat si la Campionatul Mondial. Fiecare zi, fiecare meci reprezinta o experienta noua pentru unii din jucatorii nostri, iar faptul ca am inceput sa avem si rezultate este o dovada ca elevii mei incearca sa obtina maximum din aceste jocuri. Sunt echipe care ar bate Steaua si Dinamo oricand, chiar daca nu provin din fotbalul european. Foarte multa lumea pleaca pe premisa gresita, ca daca nu sunt din Europa, inseamna ca sunt cluburi no-name. Foarte gresit", a declat Ion Viorel, antrenor Gloria Buzau.

Sport / stiri Sport 55 vizite [ Opinia Buzau ]

Produse din zona Plescoi promovate in week-end la un targ traditional organizat in curtea Ministerului Agriculturii

Miercuri, 16 Iulie 2014, ora 02:06

Produse din zona Plescoi promovate in week-end la un targ traditional organizat in curtea Ministerului Agriculturii Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va gazdui, in perioada 19 - 20 iulie 2014, un nou targ de produse traditionale si ecologice, vedeta editiei de saptamana viitoare fiind zona Moldovei.

Evenimentul isi propune sa prezinte obiceiuri si sa promoveze produsele de calitate, reprezentative pentru toate zonele Romaniei, dar in mod special pentru zona Moldovei, sub denumirea 'Moldova lui stefan in Bucuresti, obiceiuri si traditii stramosesti!'.

Potrivit reprezentantilor MADR, la editia de la sfarsitul saptamanii au confirmat prezenta peste 30 de producatori din Galati, Vrancea, Bacau, Iasi, Suceava, Botosani, Neamtsi Vaslui. Pe langa cei din zona Moldovei, vor veni si agricultorii din judetele Arges, Brasov, Bihor, Buzau, Sibiu, Dolj, Ilfov, Prahova si Dambovita.

Bucurestenii vor putea degusta si achizitiona din curtea Ministerului Agriculturii legume si fructe de sezon: dovlecei, rosii, castraveti, ardei, ceapa, pastai, verdeturi, vinete, caise, piersici, pepeni, visine; Magiun de Prune Topoloveni, precum si toata gama 'Topoloveana' - dulceata de afine, caise, capsuni, catina, cirese negre, coacaze, visine, precum si zacusca de ciuperci si vinete; produse din carne si lapte din regiunea Covurlui; pastrav afumat in cobza de brad Doftana; produse din carne din zona Plescoi; paine traditionala batuta pe vatra din Ardeal; branzeturi de la Bran; miere; branzeturi si produse lactate din zona Vlasinesti, judetul Botosani.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii ...

Business / afaceri 23 vizite [ Opinia Buzau ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima