Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.706 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Inceput de an intr-o scoala spoita si cu profesori pe picior de plecare, la Scutelnici

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 02:08

Inceput de an intr-o scoala spoita si cu profesori pe picior de plecare, la Scutelnici O scoala care, in ciuda investitiilor, a ramas neterminata, o alta paraginita in care s-a dat o mana de var pentru a fi primiti elevii,
cativa profesori absenti si teama ca celelalte cadre didactice vor pleca in curand. Asa a inceput noul an scolar la scoala Scutelnici, singurul loc din lume in care profesorii sunt obligati sa plateasca din salariile proprii datoria catre firma care a inceput reabilitarea scolii.

Pentru ca, la nivelul consiliului local, inca nu s-a cazut de comun acord sa se voteze hotararea prin care Primaria sa achite o parte din datorii, conturile institutiei raman blocate, inclusiv cele pentru salariile profesorilor. Ca urmare, dupa trei luni in care nu au luat niciun ban din salariu, jumatate dintre profesori s-au transferat, asa ca Inspectoratul Scolar a apelat la alte cadre didactice, care nu se stie cat vor rezista fara bani.

"Doar doi profesori titulari au ramas la scoala"

Ieri, la festivitatea de deschidere a noului an scolar, o parte dintre parinti i-au huiduit pe unii dintre noii profesorii pe care ii stiu din comuna, considerand ca nu sunt capabili sa suplineasca lipsa celor care s-au transferat.

"Profesorii au plecat din cauza ca nu si-au primit salariile. Nu credem ca se va rezolva. Eu cred ca de vina e conducerea primariei si a scolii. Solutia ar fi sa se plateasca datoriile si cine e vinovat sa plateasca. Dintre titularii scolii, doar doi profesori au ramas in continuare sa predea. Restul cadrelor si-au cerut transferul, iar ...

Actualitate / scoala 21 vizite [ Opinia Buzau ]

Scoala nr. 6 va purta numele generalului Grigore Bastan

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 02:07

Scoala nr. 6 va purta numele generalului Grigore Bastan Militari din garnizoana Buzau alaturi de comandantul Diviziei 2 Infanterie "Getica", general de brigada dr. Lucian FOCA au participat ieri,

la festivitatea deschiderii anului scolar 2014-2015 la Scolii gimnaziala nr. 6, scoala care incepand din acest an poarta numele generalului GRIGORE BASTAN.

,,Este un gest de profund respect si recunostinta fata de parintele parasutismului militar modern, multi dintre copii si adolescentii de maine, impulsionati de faptele generalului vor gasi resursele pentru a se desavarsi fizic, profesional si social..." a fost mesajul comandantului Diviziei 2 Infanterie "Getica"

La aceasta activitate au participat reprezentanti ai Fundatiei "GENERAL GRIGORE BASTAN", cadre militare din garnizoana, active, in rezerva si retragere, precum si veterani de razboi.

Inventator si detinator de record national, Grigore Bastan a fost primul general parasutist al Romaniei.

Absolvent al scolii de pilotaj si al scolii de Parasutistii si-a inceput cariera in anul 1941, cu gradul de sergent. In 1944 si-a demonstrat curajul, pentru prima oara, prin participarea la luptele pentru eliberarea Capitalei, impotriva trupelor hitleriste.

Preocuparea constanta, aceea de a dezvolta si moderniza parasutismul, s-a materializat in conceperea si realizarea complexului de parasute BG7M-BG3M, intrat in dotarea armatei romane in anul 1961. Folosind aceasta inventie proprie, pe data de 20 august 1970, Generalul Bastan a stabilit recordul national de parasutare de la ...

Actualitate / stiri Actualitate 26 vizite [ Opinia Buzau ]

Cercetasii genisti, in tabara de instructie la Magura

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 02:07

Cercetasii genisti, in tabara de instructie la Magura Timp de zece zile, cercetasii genisti din cadrul Batalionului 3 Geniu "General Constantin Poenaru" au desfasurat activitati de instructie colectiva, individuala si prin exercitii intr-o tabara

de instructie in apropierea localitatii Magura din judetul Buzau.

Principalul obiectiv al taberei l-a constituit instruirea in teren muntos impadurit a cercetasilor de geniu, identificarea itinerarelor, obstacolelor naturale, precum si a cailor de acces pentru tehnica de lupta din inzestrare, in aceste conditii.

Accentul s-a pus pe realizarea coeziunii in cadrul elementelor de cercetare, necesare indeplinirii misiunilor si asigurarea cunoasterii principiilor si metodelor ce trebuie respectate si aplicate pentru mentinerea capacitatii de lupta in caz de izolare, atunci cand luptatorul are la dispozitie o cantitate limitata de mijloace de subzistenta. Astfel, militarii au avut ocazia sa execute cercetarea drumurilor de munte si a trecerilor peste diferite obstacole naturale, au executat evaluarea resurselor lemnoase si a resurselor de piatra. Acestea sunt activitati specifice cercetarii de geniu, pe care cercetasii din celelalte arme nu le efectueaza.

La sfarsitul taberei, datele obtinute vor fi completate cu date de pe Internet, si vor fi prelucrate pentru a imbogati baza de date specifica "armei geniu."

Actualitate / stiri Actualitate 16 vizite [ Opinia Buzau ]

Functionar la Consiliul Judetean, prins in offside in ,,afacerea" Maternitatea

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 02:07

Functionar la Consiliul Judetean, prins in offside in ,,afacerea" Maternitatea Un functionar public din cadrul Consiliului Judetean, Emilia Poenaru, avand gradul profesional de consilier in cadrul Directiei Administrarea Patrimoniului si Investitii, serviciul Programe de Dezvoltare Locala, Echilibrare Edilitara si Mediu, a fost declarat in conflict de interese de catre Agentia Nationala de Integritate.

Conform unui comunicat postat pe site-ul institutiei, aceasta ,,a participat la luarea deciziilor cu privire la atribuirea si executarea contractelor de lucrari/furnizare produse, incheiate intre Consiliul Judetean si societatea comerciala in cadrul careia persoana evaluata detine calitatea de actionar, si a semnat/avizat un numar de 45 facturi fiscale emise de societatea comerciala in cauza".

Conform sursei citate, Emilia Poenaru, functionar public in cadrul Consiliului Judetean din 1 august 2000, a incalcat dispozitiile art. 79, alin. (1), lit. a) si c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora "Functionarul public este in conflict de interese daca: este chemat sa rezolve cereri, sa ia decizii sau sa participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice si juridice cu care are relatii cu caracter patrimonial; (...) interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice", precum si dispozitiile art. 69, lit. a) si c) din O.U.G. nr. 34/2006, potrivit carora "Nu au dreptul sa fie implicati in procesul de verificare/evaluare a candidaturilor/ofertelor ..

Business / stiri Business 29 vizite [ Opinia Buzau ]

VICTORIE MUNCITA! Gloria Buzau a invins la limita FC Voluntari

Marti, 16 Septembrie 2014, ora 02:06

VICTORIE MUNCITA! Gloria Buzau a invins la limita FC Voluntari Gloria Buzau a izbutit sa obtina cea de-a doua victorie a stagiunii dupa ce s-a impus in runda a treia a primei serii din liga secunda, cu 1 la 0 in fata formatiei FC Voluntari. Unicul gol al partidei a fost marcat de Raduca, in minutul 50. Buzoienii au acumulat astfel sase puncte si se afla locul patru, la doar un punct distanta de podium si la doua de ocupanta locului 5, SC Bacau.

Stoicescu "a pus lacat" portii in prima repriza

Prima repriza a jocului disputat in Crang s-a consumat sub asediul continuu al ilfovenilor asupra portii aparate, in premiera sezonul acesta, de Cristi Stoicescu. Dominarea asidua a oaspetilor nu si-a gasit insa finalizarea pe tabela de marcaj, gratie interventiilor magistrale ale goalkeeper-ului buzoian. Rand pe rand, Stoicescu a blocat in situatii de 1 la 1 actiunile intreprinse de elevii lui Ilie Poenaru. Replica fotbalistilor antrenati de Ion Viorel a constat in contra-

atacuri taiose, coordonate de mijlocasii Marcu, Puscasu sau de tanarul atacant Bobe. Din pacate pentru cei aproximativ 500 de spectatori prezenti pe principala arena a Buzaului, fara efect pe tabela de marcaj.

Raduca "de trei puncte"

In partea a doua a jocului, buzoienii au iesit determinati de la cabine. Nu au trecut decat cinci minute de la reluarea jocului cand Raduca a zgaltait plasa portii adverse. Varful buzoian a inscris superb din marginea careului de 16 metri cu un sut "din prima" direct in vinclul portii adverse (min. 50). Jocul

si-a pastrat tempo-ul ...

Sport / stiri Sport 12 vizite [ Opinia Buzau ]

Judecatorul Marian Badulescu revine la sefia Judecatoriei Pogoanele

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 02:06

Judecatorul Marian Badulescu revine la sefia Judecatoriei Pogoanele Judecatorul Marian Badulescu revine la conducerea Judecatoriei Pogoanele, dupa ce sefa acestei instante, magistratul

Crenguta Pantazi, sotia sefului IPJ Buzau, Laurentiu Pantazi, si-a dat demisia din functie pentru a se intoarce la Tribunalul Buzau.

Pe 16 septembrie, sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii va supune la vot delegarea judecatorului Marian Badulescu la conducerea instantei din Pogoanele. El a condus aceasta instanta timp de 20 ani, anterior anului 1989 detinand functia de primar al comunei Rusetu, comuna arondata Judecatoriei Pogoanele. El este tatal avocatilor Andrei Marian Badulescu si Dorin Valeriu Badulescu.

Magistratul Marian Badulescu a parasit sefia instantei pentru putin peste un an, timp in care prima functie a fost detinuta, prin concurs, de magistratul Crenguta Pantazi, care s-a intors la Tribunalul Buzau. Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, la sfarsitul lunii trecute, cererea conducerii Tribunalului Buzau privind detasarea ei la aceasta instanta. Detasarea urmeaza sa aiba loc incepand cu data de 1 octombrie 2014.

Judecatorul Crenguta Pantazi ocupa, din vara anului trecut, functia de presedinte al Judecatoriei Pogoanele, fiind unicul candidat pentru acest post. Ea a fost, anterior, vicepresedinte al Judecatoriei Pogoanele. La momentul depunerii candidaturii, Crenguta Pantazi era vicepresedintele Tribunalului Buzau, cu delegatie la aceasta instanta din vara anului ...

Actualitate / stiri Actualitate 31 vizite [ Opinia Buzau ]

Vanzarea de tigari de contrabanda, cea mai importanta sursa de venit in buticurile de cartier

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 02:06

Vanzarea de tigari de contrabanda, cea mai importanta sursa de venit in buticurile de cartier Traficantii de tigari sunt printre castigatorii crizei. Au ajuns sa invarta afaceri de zeci de mii de euro lunar, iar Romania este scena

unei noi "afaceri" de succes, traficul cu tigari de contrabanda. Pe fondul scumpirii tigarilor, afacerile la negru au inflorit, iar vanzarile de tigari fara timbru au ajuns sa reprezinte, potrivit specialistilor, o treime din piata, adica peste 1 miliard de euro.

Sa cumperi un pachet de tigari de la coltul strazii la jumatate de pret fata de tariful din magazin a intrat, practic, in normalitate. Mai mult chiar, in multe dintre micile magazine de cartier, vanzarea de tigari fara timbru a ajuns sa reprezinte cea mai importanta sursa de venit. Cele mai multe tigari de contrabanda vin din Republica Moldova, dar si din Ucraina, acolo unde tigarile costa de peste trei ori mai putin decat in Romania.

Zilele trecute, politistii buzoieni din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au gasit, la sediul unei societati comerciale din municipiul Buzau, nu mai putin de 7.640 tigarete, ambalate in pachete ce aveau aplicat timbru de marcaj fiscal emis de autoritatile din Republica Moldova. Cele peste 380 de pachete au fost confiscate, iar din primele verificari efectuate de politisti a rezultat ca tigaretele ar fi urmat sa fie comercializate, ilegal, pe raza municipiului Buzau.

Impotriva administratorului s-a luat masura sanctionarii contraventionale conform Legii nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de ...

Business / stiri Business 17 vizite [ Opinia Buzau ]

Un judecator sindic, desemnat sa conduca Biroul Electoral Judetean la prezidentialele din noiembrie

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 02:06

Un judecator sindic, desemnat sa conduca Biroul Electoral Judetean la prezidentialele din noiembrie Judecatorul sindic Mihail Stanescu a fost desemnat presedinte al Biroului Electoral Judetean pentru alegerile prezidentiale

din data de 2 noiembrie. Magistratul activeaza la Tribunalul Buzau, in cadrul Sectiei II Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal. El va fi secondat de judecatorul Daniela Ridichie, presedintele Sectiei I Civila in cadrul aceleiasi instante.

Cei doi nu sunt la prima experienta electorala, fiind desemnati de mai multe ori in functii importante ale Biroului Electoral Judetean Buzau.

Al treilea magistrat care completeaza echipa BEJ este judecatorul Ioana Ghiuru, in calitate de membru, colega magistratului Mihail Stanescu la Sectia II Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal.

Biroul Electoral Judetean Buzau isi va desfasura activitatea in biroul nr. 40 din sediul Consiliului Judetean Buzau. Potrivit unui ordin al prefectului judetului, tot in cladirea Consiliului Judetean, la camera 20, parter, corp D, isi va avea sediul statia de prelucrare a datelor centralizate la alegerile pentru presedintele Romaniei din anul 2014.

Actualitate / stiri Actualitate 24 vizite [ Opinia Buzau ]

Viceprimarul PSD Aurel Pruna degeaba striga "HOTII!" / Sustine ca primarul a furat banii, dar el e singurul care a facut platile pentru Scoala Scutelnici

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 02:06

Viceprimarul PSD Aurel Pruna degeaba striga "HOTII!" / Sustine ca primarul a furat banii, dar el e singurul care a facut platile pentru Scoala Scutelnici Cine minte pana la urma in scandalul de la Scutelnici? Primarul sau consilierii din cauza carora profesorii nu si-au mai luat salariile de trei luni?

Circul de la Scutelnici este departe de a se incheia. Chiar daca astazi a inceput noul an scolar, jumatate dintre profesorii s-au transferat de la Scoala Scutelnici dupa ce nu

si-au luat salariile de trei luni, din cauza unei dispute intre primar si cativa consilieri locali. In locul lor, Inspectoratul Scolar a reusit sa aduca alti profesori pentru ca elevii sa se bucure macar de cadre didactice, chiar daca scoala a ramas un santier imens. Pentru ca nimeni nu le garanteaza noilor profesori ca isi vor lua salariile, noii dascali deja se intereseaza, se pare, cum pot pleca cat mai repede din aceasta Vale a Plangerii.

In timp ce parintii si profesorii sunt ingrijorati, cei patru consilieri PSD care nu vor sa voteze hotararea prin care Primaria sa plateasca datoria catre firma care a reabilitat scoala (hotarare care ar debloca conturile de salarii ale profesorilor) sunt preocupati cu altceva. Acestia sustin sus si tare ca nu vor semna niciodata hotararea, in ciuda interventiei prefectului, pentru ca primarul PDL Sandu Chircu a furat din banii platiti catre firma de constructii, iar acum ei nu vor sa achite datoriile personale ale primarului. Mai mult, consilierii razvratiti fac trimitere la un raport al Curtii de Conturi, care a fost insa

respectat de constructor, in sensul ca acesta a stornat facturile considerate ...

Actualitate / stiri Actualitate 35 vizite [ Opinia Buzau ]

Senatorul Victor Mocanu, foc si para de cand a aflat ca va fi coleg de partid cu Bigiu

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 02:05

Senatorul Victor Mocanu, foc si para de cand a aflat ca va fi coleg de partid cu Bigiu Inscrierea ,,aproape oficiala" a presedintelui (fost) liberal al Consiliului Judetean, Cristinel Bigiu, in Partidul Social Democrat,

nu este privita cu ochi buni de unii membri PSD, fie din pricina unor animozitati ori conflicte personale, fie din cauza ca sosirea migratorilor ar putea taia sau limita accesul la functii importante in partid pe care unii social-democrati cu state vechi le vizeaza de mult timp.

Purtator de cuvant al acestor nemultumiti s-a facut, vineri, la Conferinta Judetenana a PSD, fostul presedinte social-democrat al Consiliului Judetean, actualul senator Victor Mocanu, cel care a fost invins de Bigiu la alegerile locale din 10 iunie 2012. Acesta le-a spus delegatilor prezenti in Sala Mare a Consiliului Judetean ca nu este nevoie sa fie primiti in partid toti liberalii care solicita acest lucru: ,,Acum, cand sageata PNL nu mai este indreptata in sus, ci este catre pamant, vreau sa va spun o parere personala, ca nu avem neaparata nevoie de toti membrii PNL si de conducatorii institutiilor care sunt acum in functie si care apartin PNL, ci doar de aceia care ne aduc un plus de valoare, un plus de profesionalism, oameni care ne-au respectat si pana acum, nu oameni care ne-au tinut la usa, ne-au injosit si nu au tinut cont de noi. Cred ca suntem in stare noi singuri sa ne mobilizam si sa avem presedintele nostru. Cred ca pe 16 noiembrie ne vom da telefoane si ne vom felicita", a spus Mocanu la sfarsitul unui discurs mobilizator pe care l-a citit cu ...

Actualitate / stiri Actualitate 55 vizite [ Opinia Buzau ]

Ioan Vasile, ambitia unui mester popular de a deveni artist profesionist

Luni, 15 Septembrie 2014, ora 02:04

Ioan Vasile, ambitia unui mester popular de a deveni artist profesionist A avut ambitia sa isi depaseasca conditia de cioplitor in piatra, devenind artist plastic profesionist.

Cunoscut ca mester popular, buzoianul Ioan Vasile a urmat o facultate de profil la varsta maturitatii, iar in aceasta luna a vernisat, la Galeriile de Arta "Ion Andreescu", prima sa expozitie personala in calitate de membru al UAP Buzau. Buzoianul a absolvit Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, cu specializarea sculptura, in domeniul "Arte plastice decorative si design".

"Este foarte important sa ai o traire directa cand realizezi o sculptura. Trebuie sa te concentrezi pe ceea ce ai de realizat si ,in final, sa te uimesti ca dintr-o forma a iesit o alta forma, una artistica, controlata. Trebuie sa tii cont mereu ca ceea ce faci sa placa privitorilor, nu doar tie, artistului", a declarat Ioan Vasile.

La eveniment, alaturi de artist, s-a aflat presedintele UAP Buzau, Valeriu Susnea. Printre lucrarile cu teme animaliere ori florale, executate in lemn sau marmura, in expozitia de sculptura "Forme spatiale" s-a evidentiat un nud sculptat in marmura. Lucrarea, extrem de atent realizata, este in marime apropiata de cea reala si a fost executata dupa model, in timpul facultatii.

Life Show / stiri Life Show 14 vizite [ Opinia Buzau ]

A murit Vasile Anghel, buzoianul de care se leaga cea mai importanta performanta europeana a lui Dinamo

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 11:05

A murit Vasile Anghel, buzoianul de care se leaga cea mai importanta performanta europeana a lui Dinamo Vasile Anghel, fost jucator si conducator al lui Dinamo, s-a stins vineri, la ora 14:00, din cauza unui infarct. Ar fi implinit 76 de ani in noiembrie.

De numele sau se leaga cea mai importanta performanta europeana a clubului din "Stefan cel Mare". A fost vice-presedinte al clubului Dinamo si sef al sectiei de fotbal, functie pe care a ocupat-o pina la sfirsitul anilor '80. Ca oficial, performantele fostului atacant sint remarcabile si demne de invidiat. Cu Anghel la "timona", cainii rosii au castigat trei titluri de campioni consecutiv (n.r. 1981-1982, 1982-1983, 1983-1984), doua cupe ale Romaniei (n.r. 1981-1982 si 1983-1984) si au reusit sa ajunga in "careul de asi" ai celei mai importante competitii dintre cluburi: Cupa Campionilor Europeni.

In editia '84, DINAMO Bucuresti reusea cea mai mare performanta europeana, "atingand" semi-finalele Cupei Campionilor Europeni.

Peste 150 de partide a jucat Vasile Anghel la nivelul primelor doua esaloane.

4 titluri de campion are Anghel cu DINAMO, 3 ca presedinte al sectiei de fotbal si unul ca jucator.

3 cupe ale Romaniei a castigat buzoianul, una ca jucator si doua ca sef al sectiei de fotbal.

16 goluri a marcat Vasile Anghel in prima divizie.

6 este numarul echipelor la care a evoluat Anghel: LOCOMOTIVA CFR Buzau, VOINTA Bucuresti, PROGRESUL Bucuresti, DINAMO Bucuresti, PETROLUL Ploiesti si METALUL Buzau.

Sursa: GSP

CITESTE SI
: ...

Sport / stiri Sport 30 vizite [ Opinia Buzau ]

DN 10 ar putea fi redeschis la Siriu, pe o singura banda

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 02:07

DN 10 ar putea fi redeschis la Siriu, pe o singura banda Drumul National 10, in zona Barajului Siriu, ar putea fi redeschis traficului rutier, pe un fir, in acest week-end. Este asigurarea

data de prefectul judetului Buzau, Maria Buleandra, care a verificat personal, aproape in fiecare zi, ritmul lucrarilor in zona Siriu. "Sper ca vineri sa dam drumul circulatiei macar pe un singur fir. Daca e nevoie, o sa merg in zona in fiecare zi pentru a constata daca ritmul lucrarilor este cel dorit", a declarat Maria Buleandra, prefectul judetului Buzau. In plus, Prefectura a primit acordul de la Regia Nationala a Padurilor pentru deschiderea circulatiei publice pe un drum forestier ocolitor prin Casoca in lungime de 60 de kilometri ca varianta de rezerva daca DN 210 se va mai inchide. In paralel, lucrarile pentru stoparea alunecarilor de teren care au blocat soseaua vor continua.

Drumul national 10 este inchis de aproape doua saptamani, in zona barajului de la Siriu, atunci cand un versant intreg a luat-o la vale, pe carosabil ajungand tone de pamant, arbori si pietre de dimensiuni impresionante. In prezent, traficul spre si dinspre Brasov a fost deviat pe ruta ocolitoare Cislau - Valenii de Munte. Drumul national 10 Buzau - Brasov este cea mai scurta legatura intre Muntenia si Ardeal si avea un trafic de peste 5.000 de autovehicule pe zi, in special camioane si Tir-uri. Proiectantii care au lucrat la reabilitarea drumului, in 2005, spun ca alunecarea este cauzata de un izvor care destabilizeaza versantul, dar pana acum nu au gasit ...

Actualitate / stiri Actualitate 41 vizite [ Opinia Buzau ]

Bigiu, brat la brat cu Boscodeala, cel care-l numea "incompetent, lipsit de inteligenta si indecent"

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 02:06

Bigiu, brat la brat cu Boscodeala, cel care-l numea "incompetent, lipsit de inteligenta si indecent" Presedintele Consiliului Judetean, Cristinel Bigiu, s-a inscris in Partidul Social Democrat si este o chestiune de ore, probabil,
pana cand acest gest va deveni oficial. Conform publicatiei on-line "Observatorul Buzoian", Bigiu a facut acest anunt miercuri, pe parcursul unei intalniri cu primarii liberali - pe care a incercat sa-i determine sa-l urmeze -, dar si la sedinta Biroului Permanent Judetean extins al Partidului National Liberal, care s-a desfasurat in prezenta consilierilor judeteni, a primarilor, a parlamentarilor si ai unor membri din organizatia municipala a PNL Buzau. El le-a spus acestora ca in campania electorala electorala pentru alegerile prezidentiale din 2 noiembrie, el va sprijini Partidul Social Democrat. Din acest moment, calea migrarii alesilor locali liberali este

deschisa, prin exemplul dat de cel care a fost, ani de-a randul, liderul de facto al organizatiei PNL Buzau. Totusi, spun surse din interiorul organizatiei, plecarea din partid a lui Cristinel Bigiu nu va fi urmata de dezertari in masa din randul liberalilor buzoieni, asa cum s-a asteptat si a promis acesta noilor sai partenei si sefi din Partidul Social Democrat. Vor ramane in PNL toti parlamentarii partidului, precum si oameni cu vechime in organizatie, precum vicepresedintele Consiliului Judetean Cristinel Romanescu, consilierii judeteni Mariana Tudor, Dorin Badulescu si Emilian Dragoi, precum si un numar important de primari si consilieri locali.

La finalul sedintei extraordinare ...

Actualitate / stiri Actualitate 73 vizite [ Opinia Buzau ]

Site-ul oficial, uneori un moft al artistelor buzoiene (II)

Vineri, 12 Septembrie 2014, ora 02:03

Site-ul oficial, uneori un moft al artistelor buzoiene (II) Si divele noastre autohtone si-au deschis pagini oficiale, dar putine se si ocupa de actualizarea lor

Pagina de socializare nu

mai este demult absenta din viata vedetelor, insa doar cateva soliste buzoiene aleg sa isi realizeze si pagini profesionale, in care activitatea artistica sa primeze. O parte din ele au o pagina oficiala, dar nu posteaza frecvent imagini sau clipuri de la evenimentele la care iau parte, iar cele mai multe aleg sa o pastreze doar ca sa fie im rand cu lumea, pastrand legatura cu fanii sau cu prietenii numai pe pagina personala. Asa se face ca in timp ce unii artisti acumuleaza mii de like-uri, unii se multumesc doar cu cateva sute, si acestea la cativa ani de la initierea paginii respective.

Dora Ungureanu este si ea pe lista vedetelor autohtone ce detin o pagina oficiala, dar tanara si plina de viata cum este, nu acorda prea mult timp acesteia, preferand contul sau personal. Ultima postare de pe pagina sa oficiala dateaza din luna iulie a anului trecut, iar la poza de profil Dora a simtit ca o caracterizeaza tinuta tiganeasca, asa ca in aceste haine se si prezinta ca artist-muzician. Are pana in present 409 like-uri.

Ana Sorela se incadreaza si ea in grupul divelor cu pagina oficiala, insa de cand artista se afla in post-natal, nu si-a mai actualizat nici fotografiile, nici starile, nici evenimentele din viata ei. Pe contul sau personal insa, cronologia artistei abunda in instantanee cu Mariuca, fetita ei, care se pare ca i-a acaparat de ...

Life Show / stiri Life Show 31 vizite [ Opinia Buzau ]

A naibii coincidenta: din nou Prodfor Nehoiu! Contabila primarului Lungu, unsa responsabila pe versantul care se pravale la Lunca Mare

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 02:07

A naibii coincidenta: din nou Prodfor Nehoiu! Contabila primarului Lungu, unsa responsabila pe versantul care se pravale la Lunca Mare Primarul orasului Nehoiu, Florentin Lungu, va da din nou cu subsemnatul in fata procurorilor dupa ce inspectorii silvici au descoperit in zona Lunca Mare defrisari haotice si ilegale din cauza carora pamantul a luat-o la vale, punand in pericol cimitirul de la baza versantului.

Practic, exista riscul ca sicriele sa fie scoase la lumina, si astfel sa vorbim chiar despre un dezastru ecologic.

O plangere ajunsa in atentia oamenilor legii il fac responsabil de nenorocire chiar pe primarul de la Nehoiu, deloc strain de incalcarea legii, avandu-i complici pe angajatii sai de la firma pe care inca o gestioneaza, Prodfor, si din cauza careia, intaiul ales al orasului a fost trimis in judecata pentru conflict de interese, dupa ce a dispus achitarea, de catre Primarie, a unor facturi emise chiar de Prodfor.

Intreaga poveste este legata chiar de punerea in posesie, cu cantec, a terenului care acum se scurge catre cimitir si locuinte si pe care, initial, a fost amplasata o stana de capre despre care localnicii spun ca sunt chiar ale primarului pesedist de la Nehoiu.

Dupa ce mostenitorul, o anume Silvia Genovia Mocanasu, a fost pus in posesie, anul trecut, padurea de conifere a fost culcata la pamant, arbore cu arbore, cu buldozerele, iar in locul ei au aparut constructii din beton si saivane.

Imputernicita presupusei mostenitoare ar fi nimeni alta decat contabila de la firma Prodfor, a lui Florentin Lungu, Genica Despa. Stana ar fi fost amenajatata chiar cu oameni si ...

Actualitate / stiri Actualitate 83 vizite [ Opinia Buzau ]

Descindere a inspectorilor antifrauda la fabrica de vin de la Posta Calnau

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 02:07

Descindere a inspectorilor antifrauda la fabrica de vin de la Posta Calnau Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) a declansat, ieri, la nivel national, o actiune de control in scopul prevenirii si combaterii
fenomenului de evaziune si frauda fiscala din domeniul productiei, depozitarii si comercializarii de alcool si bauturi alcoolice.

Miercuri, in 15 judete si in municipiul Bucuresti s-au derulat simultan verificari antifrauda care au vizat 63 sedii si puncte de lucru ale unui numar de 38 firme cu risc fiscal ridicat, care au fost selectate in baza analizelor specifice realizate de catre DGAF. Actiunea de control este realizata de 160 inspectori antifrauda fiscala, care beneficiaza de sprijinul a 24 inspectori vamali si a 20 echipaje ale Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. Inspectorii antifrauda fiscala verifica atat instalatiile de productie, masurare si prelucrare a alcoolului, cat si modalitatea intocmirii documentelor de provenienta si corectitudinea inregistrarilor in evidentele contabile.

In Buzau, inspectorii Antifrauda insotiti de jandarmi si inspectori vamali au descins, miercuri dimineata, la Posta Calnau la sediul societatii Euroavipo, apartinand omului de afaceri George Ivanescu. Oamenii legii au verificat acte si au controlat depozitele societatii. Dupa-amiaza si-au facut aparitia si inspectorii vamali.

Actiunea de control este parte a unui plan amplu de operatiuni al DGAF, care vizeaza identificarea si instrumentarea fraudelor fiscale si vamale din domeniul produselor accizabile, decurgand din strategia ...

Business / stiri Business 97 vizite [ Opinia Buzau ]

Gloria Buzau a fost eliminata din Cupa Romaniei, dupa 0 la 1 cu CF Braila

Joi, 11 Septembrie 2014, ora 02:07

Gloria Buzau a fost eliminata din Cupa Romaniei, dupa 0 la 1 cu CF Braila Gloria Buzau a parasit marti Cupa Romaniei, dupa ce a fost invinsa pe teren propriu cu 1 la 0 de CF Braila. Singurul gol al

partidei a fost marcat in minutul 69 de Razvan Dima. Antrenorul Viorel Ion a putut folosi in meciul de aseara nu mai putin de 8 jucatori de baza. Printre cei mai importanti s-au numarat aparatorul central George Birsanel si golgeterul echipei , Cristian Pantelie.

De ce i-a fost frica nu a scapat! Antrenorul Gloriei a atentionat inantea partidei ca va fi foarte greu sa treaca in faza urmatoare a Cupei Romaniei din cauza subtirimii lotului. Accidentarile au facut ravagii in randul buzoienilor in acest start de sezon. Astfel, pentru jocul de aseara, din Cring, Vioara nu a avut la dispozitie sapte jucatori: Birsanel, Pantelie, Popescu, Ghinea, Ghita toti accidentati, Marius Voicu si Iulian Danita, suspendati pentru cartonasele rosii primite cu Academica Arges, respectiv Sport Club Bacau. Singurul care a putut fi recuperat a fost Dorin Burlacu, staff-ul medical facand eforturi mari pentru a-l pune pe picioarer. Si in aceste conditii totusi, Gloria a facut fata cu brio in prima repriza, avand initiativa din start. Scorul putea fi

deschis inca din minutul 10, dar Claudiu Dumitrescu a sutat putin pe langa poarta. Buzoienii si-au mai trecut in cont doua ocazii bune. Cea mai mare a fost irosita de Burlacu care, scapat singur pe contraatac, a sutat de la 8 metri, insa portarul brailean a avut o interventie miraculoasa. In ciuda indisponibilitatilor, Gloria ..

Sport / stiri Sport 14 vizite [ Opinia Buzau ]

Prefectul, 300 de elevi si parintii lor, bataia de joc a consilierilor PSD din Scutelnici

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 02:07

Prefectul, 300 de elevi si parintii lor, bataia de joc a consilierilor PSD din Scutelnici "Doamne, daca ar fi trait Caragiale sa vina aici!", sunt cuvintele spuse in barba, ieri, de prefectul Mariana Buleandra,

la finalul sedintei de consiliu local de la Scutelnici, cuvinte care redau cel mai bine circul creat de alesii iresponsabili.

Situatia din comuna aflata la mai putin de 40 de km de Buzau a facut deja inconjurul tarii. Firma care a inceput reabilitarea scolii a obtinut in instanta blocarea conturilor Primariei, inclusiv a contului cu salariile cadrelor didactice. Pentru ca profesorii s-au vazut obligati sa plateasca din propriile salarii lucrarile la scoala, au inceput sa se transfere la alte institutii de invatamant, satui sa vina de trei luni acasa fara bani. Lucrarile de reabilitare a scolii s-au oprit si ele, pentru ca firma nu si-a mai primit banii, asa ca, la Scutelnici, 15 septembrie ii poate gasi pe elevi in clasele vechi, neigienizate si fara profesori. Vinovati de situatia asta sunt patru consilieri ai PSD, care refuza sa voteze hotararea prin care Primaria sa plateasca din datoria catre firma de constructii. Oficial, consilierii sustin ca le este teama ca vor fi responsabili pentru presupusele nereguli financiare facute de primarul Sandu Chircu, dar, in realitate, pare mai degraba un razboi personal cu primarul.

"Nu am ajuns sa negociem legea !"

Veniti, in disperare de cauza, sa medieze conflictul, prefectul Mariana Buleandra si subprefectul George Sava

s-au trezit vorbind in van, si asta pentru ca viceprimarul Aurel Pruna (PSD) si ...

Actualitate / stiri Actualitate 68 vizite [ Opinia Buzau ]

Un batran din Hales si-a omorat nevasta si s-a sinucis, aruncandu-se in fantana

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 02:06

Un batran din Hales si-a omorat nevasta si s-a sinucis, aruncandu-se in fantana Si-a omorat nevasta si apoi s-a aruncat in fantana. Este concluzia terifianta in cazul mortii suspecte a doi batrani din Hales, gasiti, fara suflare, joia trecuta.

Legistii au facut lumina

in cazul celor doi, concluzionand in urma necropsiilor ca femeia a decedat in urma unei ,,hemoragii bilaterale cerebrala cu fractura craniana, infundatura de os cranian", cu alte cuvinte, in urma unei agresiuni la cap cu un cutit, iar batranul a murit din cauza submersiei, adica s-a inecat. Cei doi batrani, sot si sotie, in varsta de 66 respectiv 71 de ani, au fost descoperiti fara suflare de un vecin care nu mai stia nimic de ei de cateva zile. Barbatul era inecat in fantana din gospodarie, in timp ce trupul femeii a fost gasit, lipsit de viata, pe un pat intr-o anexa a locuintei. Se presupune astfel ca batrana a fost omorata chiar de sotul ei, care mai apoi s-a sinucis aruncandu-se in fantana.

Cercetarile continua in acest caz pentru a se stabili incadrarea juridica a faptei precum si imprejurarile care au dus la producerea acestei tragedii.

Cei doi aveau trei copii, al patrulea punandu-si capat zilelor in urma cu cativa ani. Batranii locuiau singuri intr-o casa la marginea satului Hales. Cei doi se mai certau si barbatul chiar si-a amenintat, cu moartea, nevasta, insa nimeni nu credea ca va pune in practica amenintarile.

Actualitate / stiri Actualitate 45 vizite [ Opinia Buzau ]

Pentru ca avocatii nu si-au sincronizat agenda, Procesul primarului Sercaianu, amanat, la Curtea de Apel Poiesti, pana luna viitoare

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 02:06

Pentru ca avocatii nu si-au sincronizat agenda, Procesul primarului Sercaianu, amanat, la Curtea de Apel Poiesti, pana luna viitoare Procesul primarului de la Cernatesti, Valerica Sercaianu, in cazul accidentului mortal provocat anul trecut pe DJ 203 K, pe raza
localitatii Potoceni, a inceput cu o amanare la Curtea de Apel Ploiesti. Aflat in faza apelului, dupa ce la instanta de fond,

respectiv Judecatoria Buzau, inculpatii in dosar au primit condamnare la inchisoare cu executare, la primul termen, dosarul a fost amanat pentru judecare luna viitoare, dupa ce avocatii unora dintre parti nu si-au sincronizat agenda. Astfel ca dosarul va fi strigat din nou pe 13 octombrie, daca nu se va incerca amanarea la nesfarsit a procesului.

La instanta de fond, Valerica Sercaianu, primarul comunei Cernatesti, a fost condamnat la 2 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru ucidere din culpa in dosarul in care este acuzat de producerea accidentului in care si-a pierdut viata adolescenta Anca Bereveanu. Celalalt sofer implicat in accidentul de anul trecut, Claudiu Nitu, a primit o pedeapsa de 2 ani inchisoare cu executare, tot pentru infractiunea de ucidere din culpa.

Solutia data de judecatorul Dragulescu a fost atacata cu apel, astfel ca dosarul a ajuns sa fie judecat de magistratii Curtii de Apel Ploiesti.

Cele doua condamnari au venit la mai bine de un an de la producerea tragicului accident si dupa nenumarate termene si expertize, in tot acest timp, procesul inaintand cu viteza melcului. Sentinta prevede, de asemenea, despagubiri civile pentru daune morale in cuantul de cateva miliarde lei vechi ...

Actualitate / stiri Actualitate 29 vizite [ Opinia Buzau ]

Dan Teodorescu vine cu TAXI-ul la Buzau

Miercuri, 10 Septembrie 2014, ora 02:03

Dan Teodorescu vine cu TAXI-ul la Buzau Dupa Directia 5, urmatoarea trupa cu renume ce va sosi in Buzau pentru un concert live extraordinar este binecunoscuta pentru versurile inteligente, mesajele taioase si mult umor.

Intr-un cuvint: Taxi!

Dan Teodorescu alaturi de Vicky Sava, Daria Corbu, Mugurel Coman, Cantemir Neacsu, Kerezsi Csongor si Darius Neagu, va sosi pe 20 septembrie, de la orele 21.00, in clubul de pe bulevardul Nicolae Balcescu, pentru un show ce nu trebuie ratat. ,,V-am incantat in ultimii 15 ani cu cele mai frumoase melodii de dragoste si cele mai sarcastice cantece ce portretizeaza societatea romaneasca. Va solicitam prezenta alaturi de jumatatea iubibila si va chemam sa dansati cu ea impreuna, sambata, alaturi de noi!", a fost mesajul oferit de fondatorul, compozitorul si textierul trupei.

Trupa Taxi are la activ peste o mie de concerte, o participare la Eurovision, sapte albume, numeroase videoclipuri, zeci de premii si un show aniversar ce a avut loc in luna martie a acestui an, in cadrul caruia au lansat albumul "15", care a continut, in mod deloc surprinzator, 15 piese.

Trupa cea mai ,,like-uita"

Si daca sunt printre trupele cele mai cunoscute din tara, si la capitolul fani virtuali trupa ocupa locuri fruntase. Pagina trupei Taxi a depasit 30 000 de "like"-uri si a fost creata in martie 2010. Aceasta a devenit foarte rapid platforma principala de comunicare cu publicul, avand avantajul de a transmite informatia in timp real si de a permite interactiunea si schimbul de idei. ...

Life Show / stiri Life Show 38 vizite [ Opinia Buzau ]

Peste 300.000 de buzoieni vor primi acasa cardul de sanatate

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 02:08

Peste 300.000 de buzoieni vor primi acasa cardul de sanatate Odata cu digitalizarea sistemului de sanatate prin implementarea cardului de sanatate, fisele pacientilor, istoricul bolilor, anamneza

si multe altele se pot desfasura mult mai usor, cu mult mai putine resurse cheltuite, iar fraudele vor fi mult mai greu de savarsit si mult mai usor de descoperit.

Cardul de sanatate este cartea de vizita a pacientului, iar, la finalul procesului, peste 300.000 de asigurati din judetul Buzau vor avea in posesie un astfel de document.

In data de 5 septembrie 2014, la sediul Guvernului, CNAS a incheiat cu Compania Nationala Posta Romana contractul-cadru pentru serviciile de distribuire a cardului de sanatate la nivel national pentru o perioada de patru ani. Pretul unitar al serviciilor de distribuire a cardului national de asigurari sociale de sanatate este de 2,74 lei/trimitere postala cu confirmare de primire, la care se adauga TVA. Conform contractului-cadru, CN Posta Romana va distribui la nivel national, in urmatorii patru ani, un numar de aproximativ 13,6 milioane de carduri de asigurari sociale de sanatate.

Contractul subsecvent aferent contractului-cadru a fost semnat de catre Casa de Asigurari de Sanatate Buzau in data de 2 septembrie 2014. In baza acestui contract, in judetul Buzau vor fi distribuite 302.962 carduri.

Reprezentantul CJAS Buzau si cel al Companiei Posta Romana - Oficiul Judetean Buzau vor prelua aceste carduri de la Imprimeria Nationala in zilele de 22, 29 septembrie 2014, 6,13 si 20 octombrie 2014.

In ...

Actualitate / stiri Actualitate 45 vizite [ Opinia Buzau ]

Antrenorul H.M.Buzau crede ca sezonul urmator va fi mult mai greu

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 02:06

Antrenorul H.M.Buzau crede ca sezonul urmator va fi mult mai greu Antrenorul echipei feminine Handbal Municipal Buzau este ferm convins ca sezonul 2014-2015 al Diviziei A este mult mai dificil decat precedentul.

Romeo Ilie spune ca in acest campionat sunt mai multe pretendente la promovare, printre acestea regasindu-se si formatia sa.

Chiar daca in sezonul ce va debuta peste mai putin de doua saptamani s-au inscris mai putine formatii decat anul trecut, campionatul va fi mai puternic. Alaturi de Handbal Municipal Buzau, cel putin alte trei echipe aspira la promovare, toate intarindu-se considerabil in pauza competitionala. Romeo Ilie a declarat, in cadrul emisiunii Sport Maxim de la TV Buzau, ca principala favorita este Rapid CFR Bucuresti.

Celelalte doua pretendente la promovare sunt Stiinta Bucuresti si Scoala 181 Bucuresti. Antrenorul Romeo Ilie spune ca nici CSM 2 Bucuresti nu este de neglijat, dar echipa secunda a formatiei finantata de Primaria Capitalei nu poate promova, rezultatele cu aceasta fiind anulate la sfarsitul sezonului. Seria EST a ligii secunde va avea numai 11 echipe, din cauza faptului ca Dunarea Giurgiu s-a retras, iar noua grupare a Focsanului infiintata recent nu s-a mai inscris. Cealalta serie este una mai slaba, in noul sezon urmand sa participe doar noua formatii.

Sport / stiri Sport 20 vizite [ Opinia Buzau ]

Andrei Ursu, intr-un nou proiect, cu Loredana

Marti, 09 Septembrie 2014, ora 02:04

Andrei Ursu, intr-un nou proiect, cu Loredana Dupa Ruby, Corina, Antonia si Andreea Banica, buzoianul a fost ,,contactat" de diva Lori, pentru un nou job

Bodyguard, pentru un VIP! In aceasta postura ne-a surprins placut saptamana aceasta buzoianul

Andrei Ursu, care a postat pe reteaua de socializare cateva instantanee de la ultimul shooting facut in cadrul unui nou job, de data aceasta pentru Loredana Groza.

Andrei Ionut Ursu a purtat un outfit all black, total neobisnuit fata de vestimentatiile haioase cu care ne-a obisnuit pana acum, intrucat rolul pe care l-a interpretat acum a fost acela al unui bodyguard, alaturi de alti doi baieti la fel de chipesi si de seriosi precum dansatorul.

Nu se stie inca pentru ce au fost facute aceste cadre. Cert este ca Andrei si-a luat meseria foarte in serios, blocand totii paparazii si reporterii pentru a nu-i afecta siguranta divei blonde. In aceste cadre, Loredana este clar multumita de prestatia buzoianului, smulgandu-i la fiecare blitz zambetul de pe buze. Singurele explicatii pe care le-a dat dansatorul profesionist au fost "New work. Stay tuned", adica teaserul perfect pentru a ne mentine curiozitatea, mai ales cand in imagini este vorba despre nimeni alta decat diva cea mai activa, cameleonica si mai longeviva din showbizzul autohton, Loredana Groza. Cel mai probabil artista a lucrat de zori la un nou videoclip, sau o noua reclama tv, ori si-a facut cadrele pentru showul in care se pregateste sa fie din nou jurat, in descoperirea de noi talente muzicale.

Inaintea ..

Life Show / stiri Life Show 12 vizite [ Opinia Buzau ]

Judecatorul Crenguta Pantazi revine la Tribunalul Buzau

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 02:08

Judecatorul Crenguta Pantazi revine la Tribunalul Buzau Magistratul Crenguta Pantazi va judeca, din nou, la Tribunalul Buzau. Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, la sfarsitul lunii trecute, cererea conducerii Tribunalului Buzau privind detasarea ei la aceasta instanta. Detasarea urmeaza sa aiba loc incepand cu data de 1 octombrie 2014. Cel mai probabil, decizia va fi supusa atentiei si plenului CSM, in aceasta luna.

Judecatorul Crenguta Pantazi este sotia comandantului IPJ Buzau, Laurentiu Pantazi. Magistratul ocupa, din vara anului trecut, functia de presedinte al Judecatoriei Pogoanele, fiind unicul candidat pentru acest post. Ea a urmat in functie judecatorului Marian Badulescu, Pantazi fiind, anterior, vicepresedinte al Judecatoriei Pogoanele.

La momentul depunerii candidaturii, Crenguta Pantazi era vicepresedintele Tribunalului Buzau, cu delegatie la aceasta instanta din vara anului 2012. Recent, CSM a cerut desfiintarea Judecatoriei Pogoanele, alaturi de alte judecatorii mai mici din tara.

Intre timp, conducerea Tribunalului Buzau cauta solutii pentru sefia Sectiei Contencios Administrativ si Fiscal. Acum mai bine de o luna si jumatate, propunerea inaintata de la Buzau, anume judecatorul Eugen Irimia, a fost respinsa de CSM. Acum, judecatoarea Elena Vasii este cea de-a doua propunere facuta de presedintele Tribunalului Buzau menita pentru preluarea sectiei condusa de magistratul Mariana Cotofana timp de 11 ani, respectiv de la 1 martie 2003. Magistratul Elena Vasii ...

Actualitate / stiri Actualitate 80 vizite [ Opinia Buzau ]

Antrenorul Bacaului considera ca echipa sa si Gloria nu sunt favorite la promovare!

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 02:08

Antrenorul Bacaului considera ca echipa sa si Gloria nu sunt favorite la promovare! Dupa infrangerea suferita in prima etapa la Buzau, antrenorul echipei Sport Club Bacau a declarat ca Gloria Buzau nu este

printre favoritele la promovarea in prima liga. Viorel Tanase si-a schimbat parerea si despre echipa sa, pe care o vedea printre pretendentele la primele locuri.

Antrenorul Bacaului pare sa-si fi schimbat in doar cateva zile parerile in ceea ce priveste lupta pentru promovare. Daca inaintea partidei de la Buzau includea si echipa sa printre favorite la Liga I, dupa meciul pierdut in fata Gloriei, Viorel Tanase a declarat ca lupta pentru castigarea seriei se va da intre Sageata Navodari si Academica Arges, posibile surprize putand veni din partea Unirii Slobozia si a celor de la FC Voluntari.

Sport Club Bacau pare sa fi iesit din carti chiar din prima etapa. Moldovenii au fost invinsi la Buzau, iar etapa viitoare va juca pe teren propriu cu Farul Constanta, echipa care nu a reusit decat un rezultat de egalitate, acasa, cu Rapid Suceava. Nici FC Voluntari nu se simte prea bine. Ilfovenii au fost invinsi pe teren propriu de Academica Arges Pitesti. Pe primele patru locuri dupa prima runda se afla Sageata Navodari, Gloria Buzau, CF Braila si Academica, toate cu cate 3 puncte.

Sport / stiri Sport 11 vizite [ Opinia Buzau ]

Cu ghiozdanul in spate in fata Prefecturii,dupa ce profesorii ramasi fara salarii au parasit Scoala Scutelnici

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 08:19

Cu ghiozdanul in spate in fata Prefecturii,dupa ce profesorii ramasi fara salarii au parasit Scoala Scutelnici Aproximativ 100 de parinti ai elevilor din Scutelnici vor protesta luni in fata Prefecturii. Gestul este unul disperat, pe fondul neintelegerii

dintre consilierii PSD si primarul din Scutelnici, pedelistul Sandu Chircu, cearta care a dus la blocarea salariilor profesorilor din localitate. Dupa aproape trei luni in care au fost obligati sa plateasca din propriile salarii datoria catre firma de constructii care a reabilitat scoala, situatie nemaiintalnita in tara, cei mai multi profesori de la Scutelnici s-au transferat in alte institutii de invatamant.

Disperati ca la deschiderea noului an scolar nu vor avea cu cine lasa copiii in clase, parintii vor sa isi faca singuri dreptate, satui de jocurile politice din comuna.

"Ar vrea sa vina mai multi, dar nu au cu ce"

"Am inteles ca vor fi aproape 100 de parinti si elevi care vor veni luni sa protesteze in fata Prefecturii. Numarul celor care vor sa vina este mult mai mare, dar am inteles ca nu au mijloace de transport. Toate incercarile noastre de a rezolva problema asta au esuat din cauza intereselor celor patru consilieri PSD din comuna. Prefectura ne-a spus intr-un final ca nu se mai amesteca. Atunci sa le explice parintilor cum se poate ca din cauza ambitiilor personale sa sufere o comuna intreaga! Mitingul este programat la ora 10,00. Astazi (n.r. ieri) asteptam aprobare de la Primaria Buzau, pentru ca totul sa fie legal. Nu exista motiv pentru care nu ni s-ar da aprobarea de a protesta", a declarat primarul din ...

Actualitate / stiri Actualitate 76 vizite [ Opinia Buzau ]

DN 10 ramane inchis la Siriu. Autoritatile vor sa devieze circulatia pe un drum forestier

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 08:19

DN 10 ramane inchis la Siriu. Autoritatile vor sa devieze circulatia pe un drum forestier Ce se curata ziua, se asterne la loc noaptea, asemenea legendei Mesterului Manole. Cam asa se poate spune despre ce se intampla pe

DN 10, in zona barajului de la Siriu. De la sfarsitul saptamanii trecute, de cand s-a reactivat alunecarea de teren, sute de metri cubi de pamant si piatra, amestecate cu trunchiuri de copaci au ajuns pe sosea. Situatia este insa tot mai rea. Ceea ce se curata se aseaza la loc in 4-5 ore, iar pamantul de pe versant nu conteneste sa curga. In aceste conditii, autoritatile estimeaza ca circulatia nu va fi reluata pe tronsonul respectiv mai devreme de o luna. Totul depinde de cat de repede vor fi alocati banii necesari pentru inceperea lucrarilor de terasare si copertare pe tronsonul respectiv, prin realizarea unei copertine din beton, ca pe Transfagarasan, pentru protejarea soselei. Vestea buna este ca terasamentul drumului nu va fi afectat si nu exista pericolul ruperii din cauza stratului consistent de aluviuni care apasa pe sosea.

"Desi ne-am propus in calitate de autoritati sa facem tot ce putem sa redam circulatiei DN 10, natura ne este potrivnica. Daca in primele zile se estimeaza ca au ajuns pe sosea in jur de 40 de mii de metri cubi de aluviuni, azi-noapte (n.r miercuri spre joi), cantitatea s-a dublat, bolovanii ajungand practic pana la firele de inalta tensiune, iar pamantul se duce spre baraj", a precizat prefectul judetului Buzau, Maria Buleandra.

In aceste conditii, drumarilor le va lua cel putin o luna doar pentru a curata ...

Actualitate / stiri Actualitate 141 vizite [ Opinia Buzau ]

Se cauta presedinti si loctiitori pentru sectiile de votare de la prezidentiale

Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 08:19

Se cauta presedinti si loctiitori pentru sectiile de votare de la prezidentiale Persoanele interesate pot depune cerere de inscriere in listele cuprinzandu-i pe care pot fi desemnati presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora pentru alegerile pentru Presedintele Romaniei din data de 2 noiembrie 2014.

Modelul cererii, intocmit conform Hotararii Autoritatii Electorale Permanente nr.15/ 2013, poate fi obtinut de la Registratura Institutiei Prefectului - Judetul Buzau sau de pe site-ul oficial al acesteia: http://www.prefecturabuzau.ro.

Cererile se depun la Registratura Institutiei Prefectului - Judetul Buzau, de luni, pana vineri, in intervalul orar 8,00-16,00, pana la data de 25 septembrie 2014, si vor fi insotite, in mod obligatoriu de copie xerox dupa actul de identitate si copie xerox dupa actul de studii (diploma sau adeverinta, dupa caz ).

Pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de votare sau loctiitori ai acestora persoanele care au formulat cereri si figureaza in evidentele Autoritatii Electorale Permanente ca au exercitat functia de presedinte al biroului electoral al sectiei de votare sau de loctiitor al acestuia la cel putin un scrutin electoral, precum si cele care au formulat cerere si au participat la cel putin un program de instruire organizat de Autoritatea Electorala Permanenta, pana la data depunerii cererii.

Vor avea prioritate pentru inscrierea pe listele cuprinzand persoanele care pot fi desemnate presedinti ai birourilor electorale ale sectiilor de ...

Actualitate / stiri Actualitate 94 vizite [ Opinia Buzau ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima