Rezultatele 31 - 60 din 1000 (0.261 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

"Serate culturale" la Poiana Pinului, organizate de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei

Luni, 20 Iulie 2015, ora 07:44

"Serate culturale" la Poiana Pinului, organizate de Arhiepiscopia Buzaului si VranceiDorind a diversifica oferta de programe pentru elevii aflati in vacanta de vara, Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, in parteneriat cu Asociatia "Touristica" si Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Buzau, organizeaza, in perioada 16-22 iulie 2015, proiectul "Serate culturale", la Centrul de agrement Poiana Pinului, din judetul Buzau.

Astfel, pe parcursul unei saptamani, zece elevi buzoieni, de la Seminarul Teologic Ortodox "Chesarie Episcopul", Liceul de Arte "Margareta Sterian", Colegiul National "Bogdan Petriceicu Hasdeu", din Buzau, si de la Colegiul National "Alexandru Vlahuta" din Ramnicu Sarat, coordonati de Manuela Camelia Sava, profesor de Limba si literatura romana la colegiul ramnicean, vor participa, gratuit, la o tabara tematica, ce va cuprinde o serie de ateliere de creatie literara, incursiuni in diferitele genuri si curente literare, prezentari de teatru popular si teatru de papusi, literatura populara si literatura religioasa, intreceri sportive si drumetii.

"Ne exprimam convingerea ca astfel de demersuri non-formale, destinate tinerilor creativi din judetul nostru, creeaza contexte favorabile pentru valorificarea potentialului artistic si social al beneficiarilor, iar entuziasmul si lucrarile lor raspund preocuparilor noastre si ale partenerilor nostri, pentru educatia permanenta a tinerilor buzoieni, in spiritul autenticelor valori culturale si spirituale", a declarat pr. prof. Cristian Marius Dima, consilier eparhial.

Life Show / stiri Life Show8 vizite[ Opinia Buzau ]

HM Buzau se va reuni in luna august

Luni, 20 Iulie 2015, ora 07:43

HM Buzau se va reuni in luna augustDupa ce a participat la ultimele doua turnee de promovare in Liga Nationala, echipa HM Buzau va incerca si in noua stagiune, care va incepe in toamna, sa ajunga in primul esalon. Oficialii gruparii antrenate de Romeo Ilie spera ca, in urma rectificarilor de buget, echipei din Buzau sa ii fie suplimentate conturile, pentru a putea aduce jucatoare de valoare care sa ajute la indeplinirea obiectivului.

Handbal Municipal Buzau se va reuni luna viitoare, in vedera abordarii noului sezon competitional din cadrul Divizia A la handbal feminin. Gruparea prezidata de Stefan Milos va avea, si in acest an, ca obiectiv accederea la turneul care poate duce in Liga Nationala.

Astfel, dupa doua stagiuni in care au fost prezente in faza mereu finala a competitiei din Liga a II-a, fetele antrenate de Romeo Ilie se vor aduna pentru prima sedinta de pregatire din aceasta vara la inceputul lunii august. Primele antrenamente se vor desfasura in Sala Sporturilor "Romeo Iamandi" si in Parcul Tineretului din Buzau, urmand ca Zafiriadis si "compania" sa efectueze un stagiu de pregatire la Monteoru, spre sfarsitul lunii viitoare.

Antrenorul Romeo Ilie va profita de cantonament pentru a pregati echipa din punct de vedere fizic, dar si pentru a testa mai multe jucatoare de la Liceul cu Program Sportiv din Buzau. Potrivt presedintelui Stefan Milos, Handbal Municipal Buzau isi va pastra, in mare, lotul de jucatoare care au evoluat in ultimele doua sezoane. Mici modificari vor fi facute, in functie de ...

Sport / stiri Sport9 vizite[ Opinia Buzau ]

Buzoian cercetat dupa ce a ,,sifonat" peste un miliard din conturile societatii

Luni, 20 Iulie 2015, ora 07:43

Buzoian cercetat dupa ce a ,,sifonat" peste un miliard din conturile societatiiIn numai cateva ore, politistii de investigarea a criminalitatii economice au constatat doua infractiuni si au aplicat sanctiuni contraventionale ca urmare a neregulilor constatate in cadrul activitatilor de verificare a agentilor economici.

Vineri, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice de la Inspectoratul de Politie Judetean Buzau si specialisti din cadrul Directiei Agricole Judetene Buzau au efectuat controale pe raza municipiului Buzau pe linia prevenirii si combaterii ilegalitatilor ce se comit in domeniul producerii, depozitarii, transportului si comercializarii produselor din sectorul agroalimentar.

In urma verificarilor efectuate la o societate administrata de un buzoian de 35 de ani, societate ce are ca obiect de activitate "comertul cu ridicata al cerealelor, semintelor, furajelor si tutunului neprelucrat", s-a constatat ca administratorul a inregistrat in contabilitatea societatii achizitii fictive de cereale in valoare totala de 120.679 lei, constand in "borderouri de achizitii cereale", completate pe numele unor persoane fizice din judetul Bacau, in baza carora a diminuat masa impozabila si s-a sustras de la plata unui impozit pe profit in suma de 19.308 lei. Totodata, s-a stabilit ca banii ar fi fost retrasi in numerar din patrimoniul societatii de catre administrator si utilizati pentru cheltuieli personale. In cauza s-a intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate de catre politisti sub aspectul comiterii ...

Business / stiri Business16 vizite[ Opinia Buzau ]

Cine a mai ,,ciugulit" din afacerea "Mita la ministrul de interne": Afaceristul Dumitru Dobrica, ,,uns" cu un teren de 3,25 miliarde lei, pentru ca ,,este bun prieten cu primarul" Boscodeala

Luni, 20 Iulie 2015, ora 07:43

Cine a mai ,,ciugulit" din afacerea "Mita la ministrul de interne": Afaceristul Dumitru Dobrica, ,,uns" cu un teren de 3,25 miliarde lei, pentru ca ,,este bun prieten cu primarul" Boscodeala,,Reprezentantul primarului municipiului" care ,,trebuie sa primeasca o suma de bani pentru ca este bun prieten" cu Boscodeala, astfel a fost prezentat afaceristul Dumitru ,,Laurentiu" Dobrica samsarului imobiliar Adrian Mladin de catre omul de afaceri Gheorghe Doloiu pe parcursul negocierilor mitei pentru care au fost trimisi in judecata fostul ministru de Interne Cristian David, seful de cabinet al acestuia, fostul prefect Cristinel Bigiu, dar si Doloiu. Iar prietenia cu Boscodeala a fost evaluata de actorii acestui scenariu la un teren in valoare de 325.000 lei (3,25 miliarde lei vechi sau peste 73.000 euro), pentru care Dobrica ar fi semnat un antecontract de vanzare-cumparare.

Jonglerii cu antecontracte de vanzare-cumparare

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie arata, in rechizitoriul prin care i-au trimis in judecata pe fostul ministru al Internelor Cristian David, pe fostul prefect de Buzau Cristinel Bigiu, in prezent presedinte suspendat al Consiliului Judetean, si pe afaceristul Gheorghe Doloiu, ca seful de cabinet al ministrului David si unul dintre complici nu aveau incredere in prefectul Bigiu si in primarul Mladin si ca isi faceau griji in privinta sumelor pe care urmau sa le primeasca. Anchetatorii DNA redau integral declaratia primarului Adrian Mladin data in fata procurorilor, in care acesta povesteste in detaliu filmul evenimentelor.

,,Mladin Adrian sustine ca Doloiu Gheorghe era un om de afaceri aflat in preajma prefectului Bigiu Marian Cristinel, ...

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Opinia Buzau ]

Cine a mai beneficiat de afacerea "Mita la ministrul de interne": afaceristul Dumitru Dobrica, "reprezentant al primarului municipiului Buzau"

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 16:46

Cine a mai beneficiat de afacerea "Mita la ministrul de interne": afaceristul Dumitru Dobrica, "reprezentant al primarului municipiului Buzau"Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie arata, in rechizitoriul prin care i-au trimis in judecata pe fostul ministru al Internelor Cristian David, pe fostul prefect de Buzau Cristinel Bigiu, in prezent presedinte suspendat al Consiliului Judetean, si pe afaceristul Gheorghe Doloiu, ca un alt beneficiar al afacerii "Mita la ministrul de Interne" a fost un alt afacerist buzoian, nimeni altul decat ex-consilierul judetean PSD Dumitru "Laurentiu" Dobrica, prezentat drept "reprezentant al primarului municipiului Buzau", Constantin Boscodeala. Acelasi document releva faptul ca seful de cabinet al ministrului David si unul dintre complici nu aveau incredere in prefectul Bigiu si primarul Mladin si ca isi faceau griji in privinta sumelor pe care urmau sa le primeasca.

Anchetatorii DNA redau integral declaratia primarului Adrian Mladin data in fata procurorilor in care acesta povesteste in detaliu filmul evenimentelor.

"Mladin Adrian sustine ca Doloiu Gheorghe era un om de afaceri aflat in preajma prefectului Bigiu Marian Cristinel, intre acestia existand, asa cum a remarcat, si o relatie de prietenie foarte puternica. Pentru serviciile oferite, Doloiu Gheorghe a cerut si el, in completare la ce ceruse Bigiu Marian Cristinel, terenul de 14.085 m.p., situat in centrul municipiului Buzau, si, cu titlu de garantie ca va da mita de 1.000.000 euro lui Bigiu Marian Cristinel, o promisiune de vanzare-cumparare pentru 10.000 m.p. din terenul de 59.518 m.p. din centrul municipiului ...

Actualitate / stiri Actualitate106 vizite[ Opinia Buzau ]

Trimis in judecata cu fostul ministru de Interne David, Bigiu a spalat mita de 700.000 de euro prin conturile afaceristului Doloiu

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 07:45

Trimis in judecata cu fostul ministru de Interne David, Bigiu a spalat mita de 700.000 de euro prin conturile afaceristului Doloiu"Mita la ministrul de Interne", pentru facilitarea emiterii titlului de proprietate in cazul a 15 hectare de teren din municipiul Buzau, a ajuns pe masa judecatorilor, iar presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, si-a trecut in palmares un al doilea dosar in care a fost trimis in judecata de DNA. Odata cu el, in fata judecatorilor a fost trimis, de procurorii anticoruptie, si omul de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu, pus sub control judiciar, dar si fostul ministru liberal de Interne Cristian David, acuzat de luare de mita, si fostul sef de cabinet al lui David, Roger Valeriu Nitescu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta, spalare de bani si complicitate la luare de mita. David si Nitescu au fost trimisi in judecata in stare de libertate, la fel ca si Bigiu, care insa se afla sub control judiciar, incepand de ieri, in celalalt dosar in care este judecat pentru luare de mita, in forma continuata (2 acte materiale), conflict de interese in forma continuata (12 acte materiale) si tentativa de spalare a banilor.

Increngaturile afacerii

Retinerea fostului ministru de Interne, Cristian David, la inceputul acestui an, in acest dosar, acuzat de luare de mita pentru facilitarea emiterii titlului de proprietate pentru 15 hectare de teren vizavi de cartierul Orizont, precum si vehiculata inculpare a unui om de afaceri buzoian in acelasi dosar, pentru complicitate la luare de mita, i-a ingrozit pe greii judetului, dar si pe ...

Actualitate / stiri Actualitate60 vizite[ Opinia Buzau ]

Situatie dificila la inscrieririle in noul sezon

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 07:45

Situatie dificila la inscrieririle in noul sezon20 iulie este termenul limita al inscrierilor cluburilor in noul sezon competitional al Ligii a 2-a. Cu patru zile inainte de termenul limita, doar 12 echipe din totalul de 28 de formatii care trebuiau sa se inscrie au si facut-o. Reprezentantii LPF 2 asteapta trecerea timpului pentru a definitiva impreuna cu FRF, structura si programul noului campionat.

Legat de depunerile dosarelor de inscriere in noul sezon al Ligii 2, pana joi, doar 12 cluburi o facusera. Restul de 16, din totalul de 28 de cluburi care ar trebui sa participe in noul sezon competitional mai au un termen de cinci zile ss o faca.

Dan Tulpan, presedintele divizionarei secunde Gloria Buzau si vicepresedinte al LPF 2 a spus ca asteapta epuizarea timpului ramas pentru a vedea ce componenta va avea noul campionat.

Pe 22 iulie, de la ora 14:00, reprezentantii tuturor echipelor din esalonul secund care s-au inscris in noul campionat sunt asteptati sa participe la masa de lucru comuna la Casa Fotbalului pentru a stabili, impreuna cu sefii Federatiei Romane de Fotbal, desfasurarea si sistemul competitional al Ligii 2. Ion Viorel, managerul divizionarei secunde Gloria Buzau crede ca cea mai buna varianta o reprezinta in continuare o singura serie.

Echipele care s-au inscris in noul sezon al Ligii 2 pana pe 16 iulie sunt: FC Otelul, Universitatea Cluj, FC Clinceni, Gloria Buzau, SC Bacau, CS Balotesti, ACS Berceni, Farul Constanta, Dunarea Calarasi, CS Mioveni, FC Caransebes si FCM Baia Mare. Inscrierea si ...

Sport / stiri Sport15 vizite[ Opinia Buzau ]

Trei eleve premiante, prezente in "Cartelul metaforelor"

Vineri, 17 Iulie 2015, ora 07:45

Trei eleve premiante, prezente in "Cartelul metaforelor"In numarul recent aparut (12-13/2015), al revistei "Cartelul metaforelor", printre semnaturile unor scriitori consacrati, cum ar fi Dan Culcer, Marilena Lica Masala, Passionaria Stoicescu, Ion Rosioru, Dumitru Cerna, Nicolae Cabel, Marian Ilie si Liviu Ioan Stoiciu, sunt prezenti si trei elevi buzoieni, cu creatii proprii, premiate la Concursul de Creatie Literara "Constantin Petcu": Maria Teodora C. Rotarescu (Premiul revistei "Cartelul metaforelor"), Marina Patache (Premiul Casei de Cultura a Sindicatelor Buzau) si Cristina Ilona (Premiul Teatrului "George Ciprian").

Magda Urscahe dedica doua pagini scriitorului Luca Pitu, recent disparut dintre noi, iar Georgiana Dana Biteanu este prezenta cu un fragment de roman. De retinut sunt si articolele bine documentate semnate de Stelian Grigore (despre eruditul istoric buzoian Dimitri Gh. Ionescu) si de Ion Zota, despre "un lopatarean, intemeietor al satului (de atunci) Paltinu, judetul Vrancea", dar si prezenta haijjinului ramnicean Genovel Florentin-Fratila si cea a epigramistei Ica Ungureanu - care semneaza spumosul poem "Cu Piranda la doctor". Remarcabil este si articolul monografic "Din trecutul Esintestilor", semnat de ing. Mihai Stefan.

Paginile de mijloc ale publicatiei Casei de Cultura a Sindicatelor Buzau sunt dedicate lui Ion Gheorghe, in acest numar marele poet, care va implini 80 de ani, pe 16 august, fiind omagiat de Nicolae Cabel, Nistor Tanasescu, Valere Burlacu, Ion Machidon, Iulian Patca si Ionut Badea.

Life Show / stiri Life Show15 vizite[ Opinia Buzau ]

Bigiu trimis in judecata in dosarul "Mita la Ministrul de Interne", impreuna cu un cunoscut om de afaceri buzoian

Joi, 16 Iulie 2015, ora 16:43

Bigiu trimis in judecata in dosarul "Mita la Ministrul de Interne", impreuna cu un cunoscut om de afaceri buzoianPresedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau, Cristinel Bigiu, a fost trimis in judecata de DNA in dosarul "Mita la ministrul de Interne", fiind acuzat de spalare de bani, impreuna cu omul de afaceri buzoian Gheorghe Doloiu, pus sub control judiciar de procurori, si de fostul ministru liberal de Interne Cristian David, acuzat de luare de mita si de fostul sef de cabinet al lui David Roger Valeriu Nitescu, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta, spalare de bani si complicitate la luare de mita. David si Nitescu sunt trimisi in judecata in stare de libertate, la fel si Bigiu, care insa se afla sub control judiciar in celalalt dosar in care este judecat.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului DOLOIU GHEORGHE, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de spalarea banilor, si in stare de libertate, a inculpatilor: DAVID CRISTIAN, ministru al Internelor si Reformei Administrative (in perioada 5 aprilie 2007 - 22 decembrie 2008), in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunii de luare de mita, NITESCU VALERIU ROGER, sef de cabinet al Ministrului de Interne si Reformei Administrative, la data faptelor, in sarcina caruia s-a retinut savarsirea infractiunilor de:- trafic de influenta, - spalarea banilor, - complicitate la luare de mita, BIGIU MARIAN CRISTINEL, prefect ...

Actualitate / stiri Actualitate55 vizite[ Opinia Buzau ]

Medalie de aur pentru buzoianca Denisa Nina Marin, la Campionatul National de Judo

Joi, 16 Iulie 2015, ora 07:44

Medalie de aur pentru buzoianca Denisa Nina Marin, la Campionatul National de JudoBuzoianca Denisa Nina Marin a reusit sa cucereasca, pentru prima data in cariera, medalia de aur la un Campionat National. Judoka de la CS Metal Beta a urcat, in weekend, pe cea mai inalta treapta a podiumului la Arad, acolo unde a avut loc Campionatul National dedicat categoriei U13. In urma cu o luna, micuta buzoianca a mai obtinut si o medalie de bronz la "nationalele" U14.

La inceputul lunii iunie, buzoianca Denisa Nina Marina, sportiva legitimata la Clubul Sportiv Metal Beta Buzau a reusit sa urce pe podium in cadrul Campionatelor Nationale de judo U14, categoria 54 de kg. Sportiva antrenata de Ioana Nicola a obtinut medalia de argint la "nationalele" desfasurate la Sibiu.

Recent, la Arad, in cadrul Campionatului National de Judo rezervat categoriei sale de varsta, U13, sportiva de la Metal Beta Buzau a reusit sa isi adjudece, pentru prima data in cariera, medalia de aur la categoria 52 de kilograme.

Pentru sportiva antrenata de Ioana Nicola este al treilea an consecutiv cand urca pe podiumul la Campionatele Nationale Individuale, in 2013 si 2014 ea reusind sa-si adjudece medaliile de argint, la categoria de varsta U12. Denisa este in clasa a V-a la Liceul cu Program Sportiv "Iolanda Balas Soter" din localitate.

Sport / stiri Sport11 vizite[ Opinia Buzau ]

Cele mai titrate noi filme romanesti, la Buzau, in baza unui parteneriat cu regizorul Cristi Mungiu

Joi, 16 Iulie 2015, ora 07:43

Cele mai titrate noi filme romanesti, la Buzau, in baza unui parteneriat cu regizorul Cristi MungiuConducerea Centrului de Cultura si Arta Buzau a realizat un parteneriat cu celebrul regizor Cristi Mungiu, in baza caruia buzoienii vor avea parte, gratuit, de cele mai noi filme romanesti.

Succesul de care s-au bucurat proiectiile de filme in aer liber din Parcul Tineretului i-au impulsionat pe reprezentantii Centrului sa aduca productii cat mai noi. Astfel, potrivit directorului Adrian Petre, una dintre colaborarile cele mai importante se leaga de numele detinatorului marelui premiu de la Cannes, regizorul Cristi Mungiu si de casa de distributie pe care acesta o conduce, Voodoo Films.

Parteneriate cu MediaPro si TIFF

"Mi s-a parut impresionant, saptamana trecuta, ca sute de buzoieni sa ramana in amfiteatrul din Parcul Tineretului sa vizioneze filme chiar si dupa ce a inceput sa ploua. Am considerat ca trebuie sa le multumim aducand filme cat mai noi, unele dintre ele abia ajunse in cinematografele din tara. Asa ca am inceput sa colaboram cu regizorul Cristi Mungiu si casa sa de distributie, Voodoo Films, cu MediaPro si cu cei de la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF)", a declarat Adrian Petre, directorul Centrului de Cultura si Arta Buzau.

"Vedetele" de la Cannes si Festivalul de la Roma, azi si maine, in Parcul Tineretului

Unul dintre filmele foarte noi de care vor avea parte buzoienii va rula chiar in aceasta seara, in Parcul Tineretului, de la ora 21,15. Este vorba despre filmul "Comoara" cel care a castigat premiul "Un Certain Talent" in cadrul ...

Life Show / stiri Life Show39 vizite[ Opinia Buzau ]

La mai bine de un an de la scandalul creditelor facute in numele unor pacienti / Fosta vicelidera SANITAS Corina Donescu, trimisa in fata judecatorilor

Joi, 16 Iulie 2015, ora 07:43

La mai bine de un an de la scandalul creditelor facute in numele unor pacienti / Fosta vicelidera SANITAS Corina Donescu, trimisa in fata judecatorilorA fost nevoie de mai bine de un an pentru ca politistii de la Investigarea Fraudelor sa puna cap la cap informatiile si probele stranse si sa finalizeze cercetarile in dosarul in care fosta vicelidera SANITAS, asistenta medicala Corina Donescu, a fost retinuta in luna mai a anului trecut pentru inselaciune in dauna unor pacienti ai Spitalului Judetean de Urgenta, care s-au trezit peste noapte datori vanduti la banci, fara ca ei sa fi facut vreun credit in nume personal.

Dosarul in care Donescu a fost cercetata impreuna cu mai multe persoane a fost finalizat cu propunere de trimitere in judecata. Cauza ar trebui sa ajunga curand pe masa judecatorilor.

Anul trecut, fosta vicelidera SANITAS Corina Donescu a fost retinuta mai multe ore de oamenii legii, timp in care ea si o analista a institutiei financiare nebancare prin care se faceau imprumuturile, au dat cu "subsemnatul" in fata procurorilor. Cele doua au fost eliberate si cercetate sub control judiciar.

Doua luni mai tarziu, Donescu a fost concediata de la SJU, dar nu a fost de acord cu decizia comisiei de disciplina desi si-a recunoscut implicarea intr-o retea specializata in obtinerea de credite cu documente false. Dupa ce a provocat un imens scandal, asistenta, acuzata ca, ajutata de doi colegi, a sustras de la sectia UPU a Spitalului Judetean dosare ale unor pacienti pentru obtinerea unor credite bancare, a pornit ulterior un razboi in justitie cu unitatea medicala. Ea a contestat in instanta decizia de concediere, ...

Actualitate / stiri Actualitate66 vizite[ Opinia Buzau ]

Se sparge "gasca USL" din vechiul PNL: Emilian Dragoi si Ion Ene au demisionat din functii

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 16:43

Se sparge "gasca USL" din vechiul PNL: Emilian Dragoi si Ion Ene au demisionat din functiiSecretarul general al organizatiei judetene a Partidului National Liberal, consilierul judetean Emilian Dragoi, si secretarul coordonator al aceleiasi structuri, Ion Ene - ambii proveniti din vechiul PNL -, si-au dat aseara demisiile din functii, in semn de protest fata de decizia Centrului de a-l demite din functia de co-presedinte al PNL Buzau pe Cristinel Romanescu. Cei doi au declarat ca vor ramane in partid, dand a intelege ca vor organiza o "miscare de rezistenta" impotriva noului co-presedinte Dorin Badulescu, incepand prin a contesta deciziile Biroului Permanent National.

Aceste demisii nu sunt deloc surprinzatoare, intrucat cei doi, alaturi de Cristinel Romanescu, reprezentau varful de lance al vechiului USL din interiorul organizatiei PNL Buzau, Dragoi votand in permanenta alaturi de consilierii judeteni ai Partidului Social Democrat, iar Ene fiind un abonat la banul public, ca membru al echipei de fotbal a Consiliului Judetean.

Amanunte, in editia de maine a cotidianului OPINIA.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Opinia Buzau ]

Baschetbalistii buzoieni de la C. S. Miandra, locul VIII, dupa participarea in Liga Nationala de Minibaschet de la Mangalia

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 07:43

Baschetbalistii buzoieni de la C. S. Miandra, locul VIII, dupa participarea in Liga Nationala de Minibaschet de la MangaliaMicii baschetbalisti buzoieni de la C. S. Miandra au participat, saptamana trecuta, la turneul Ligii Nationale de Minibaschet de la Mangalia.

Anul acesta, Liga Nationala de Minibaschet "Stelian Gheorghiu" s-a desfasurat la Mangalia, pe trei serii: seria de baby baschet masculin si feminin (copii nascuti 2005-2006) 21-26 iunie, 130 echipe; seria de minibaschet feminin (copii nascuti intre 2003-2004), 28 iunie - 4 iulie, 42 echipe, si seria de minibaschet masculin (copii nascuti 2003-2004), 129 echipe.

Buzaul a participat in seria a 3-a, minibaschet masculin, cu echipa C. S. Miandra 2008 Buzau. Federatia Romana de Baschet a impartit in 3 grupe toate participantele (grupa rosie, galbena si albastra), in asa fel incat meciurile sa fie mai spectaculoase si echilibrate din punct de vedere valoric, iar copiii sa prinda incredere in ei.

Buzaul a fost repartizat in grupa galbena, in prima faza, eliminatorie, fiind in grupa cu alte trei echipe (C.S. Ingerii Baniei Craiova, CS Magic Bucuresti si CSM LPS Timisoara). In aceasta grupa au obtinut doua victorii (31-24 cu Ingerii Baniei si 24-16 cu Timisoara) si o infrangere, cu Magic Bucuresti (27-29), in final ocupand locul II in grupa, pozitie ce le-a permis accederea in faza superioara a seriei.

"Aici ne-am intalnit cu alte trei echipe (CSU LPS Pitesti 4, C.S. L.P.S. Phoenix Galati si CS Aurel Vlaicu Bucuresti). Baietii nostri au obtinut doua victorii (39-37 cu CS LPS Phoenix Galati si 34-22 cu CS Aurel Vlaicu Bucuresti) si o ...

Sport / stiri Sport12 vizite[ Opinia Buzau ]

Termen pana pe 27 iulie pentru plata pentru impozitul pe venit din inchirieri de camere in scop turistic

Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 07:43

Termen pana pe 27 iulie pentru plata pentru impozitul pe venit din inchirieri de camere in scop turisticContribuabilii-persoane fizice care inchiriaza turistilor camere din locuinta proprietate personala, cu o capacitate de cazare intre una si cinci camere, au obligatia sa efectueze plata anticipata din impozitul pe veniturile realizate astfel pana pe 27 iulie.

Potrivit Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRF) Galati, este vorba despre prima transa, de 50 la suta din acest impozit pe venit, care trebuie achitata pana la data mentionata, alaturi de prima transa din contributia de asigurari socialale de sanatate corespunzatoare acestor venituri. Contribuabilii care realizeaza venituri din acest tip de activitate datoreaza un impozit de 16 la suta asupra venitului stabilit ca norma anuala de venit. Plata impozitului si a contributiei de asigurari sociale de sanatate se realizeaza in doua rate egale, respectiv 50 la suta pana la data de 25 iulie inclusiv si 50 la suta pana la data de 25 noiembrie inclusiv.

In acest an, contribuabilii vor achita prima transa pe 27 iulie, avand in vedere ca data stabilita initial este zi nelucratoare. Plata impozitului pe venit si a contributiei de asigurari sociale de sanatate se efectueaza pe codul numeric personal al celui care realizeaza aceste venituri, la trezoreria unitatii fiscale in a carei raza teritoriala isi are domiciliul.

Business / stiri Business5 vizite[ Opinia Buzau ]

Romanescu, demis de Centru de la conducerea PNL Buzau

Marti, 14 Iulie 2015, ora 16:43

Romanescu, demis de Centru de la conducerea PNL BuzauBiroul Permanent National al Partidului National Liberal, intrunit, astazi, in ultima sedinta inainte de vacanta, a decis demiterea co-presedintelui Cristinel Romanescu de la conducerea organizatiei judetene a Partidului National Liberal. In locul sau a fost numit consilierul judetean Dorin Badulescu, care, alaturi de deputatul Cezar Preda, va conduce PNL Buzau.

Demiterea lui Romanescu era, de altfel, previzibila, dupa ce acesta nu a respectat ultimatumul transmis prin intermediul secretarului general al Partidului National Liberal, Marian Petrache, venit la Buzau special pentru a pune in vedere vechilor liberali sa renunte la functiile obtinute cu sprijinul PSD si sa nu mai voteze alaturi de social-democrati in sedintele de Consiliu Judetean si in consiliile locale. Cristinel Romanescu a mimat, la sfarsitul lunii trecute, ca-si da demisia din functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, cerand, in scris, de fapt, eliberarea din functie - care, conform ultimelor modificari ale Legii administratiei publice locale, necesita votul a doua treimi din numarul consilierilor in functie -, respinsa de prietenii social-democrati.

Actualitate / stiri Actualitate44 vizite[ Opinia Buzau ]

Partenerul de smecherii al primarului Lungu de la Nehoiu, lasat ,,somer" de instanta

Marti, 14 Iulie 2015, ora 07:45

Partenerul de smecherii al primarului Lungu de la Nehoiu, lasat ,,somer" de instantaFlorentin Lungu, primarul suspendat al orasului Nehoiu, ramane in arest la domiciliu. Decizia de mentinerere a masurii preventive a fost decisa de judecatorii de la Patarlagele la termenul de vineri din dosarul in care Florentin Lungu este judecat pentru abuz in serviciu, fals intelectual, reducerea suprafetei fondului forestier fara drept, instigare la infractiunile de fals intelectual, distrugere de inscrisuri, taiere si sustragere ilegala de arbori, in cazul punerii in posesie cu cantec si a defrisarilor haotice si ilegale de la Lunca Mare, soldate cu o alunecare de teren de mare amploare.

Primarul suspendat de la Nehoiu se afla in arest la domiciliu de mai bine de sase luni, de cand a fost eliberat din arestul preventiv.

Dosarul de abuz in serviciu a ajuns pe masa judecatorilor de la Patarlagele in data de 5 mai. O data cu Lungu, in fata judecatorilor au ajuns si doi complici ai sai. Este vorba despre inginerul silvic Crina Dicu, de la Ocolul Silvic Privat Nehoiu, si inginerul Nicolae Petre (zis Lita), administratorul aceluiasi ocol silvic - si partenerul de smecherii al lui Lungu, pusi de instanta sub control judiciar. Acestuia din urma judecatorul de Camera Preliminara din cadrul Judecatoriei Patarlagele i-a interzis ,,sa mai desfasoare activitate in functia de administrator al Ocolului Silvic Nehoiu privat, in exercitarea careia a savarsit faptele retinute in sarcina sa". De asemenea, complicele lui Florentin Lungu va trebui sa se prezinte de doua ori pe luna la ...

Actualitate / stiri Actualitate103 vizite[ Opinia Buzau ]

Ansambluri folclorice din 13 tari si mesteri populari din Romania isi dau intalnire luna viitoare la Buzau

Marti, 14 Iulie 2015, ora 07:44

Ansambluri folclorice din 13 tari si mesteri populari din Romania isi dau intalnire luna viitoare la BuzauUn numar de 13 tari si-au anuntat prezenta luna viitoare la Buzau, in cadrul celei de a II-a editii a Festivalului International de Dans Folcloric. Evenimentul initiat de Centrul de Cultura si Arta Buzau va consta in reprezentatiile grupurilor venite din tarile participante si va cuprinde o parada pe strazile orasului a ansamblurilor prezente.

"Festivalul va avea loc in perioada 6-9 august si, ca noutate, vom organiza in fiecare zi ateliere in aer liber, in cadrul carora participantii ii vor invata pe buzoieni dansuri populare din tarile din care provin. Vor participa ansambluri din Albania, Algeria, Cipru, Croatia, Germania, Grecia, Mexic, Polonia, Sri Lanka, Thailanda, Turcia, Rusia si Romania. Prin acest eveniment, Buzaul devine, pret de cateva zile, o capitala a dansului popular, contribuind astfel la promovarea traditiilor si portului popular", a declarat directorul Centrului de Creatie si Arta Buzau, Adrian Petre.

Potrivit programului, in prima zi a festivalului, pe 6 august, toti participanti vor poposi pe Platoul din Piata Dacia, de unde vor strabate orasul pe jos pana in Parcul Crang.

Mesteri populari din peste 20 de judete

Paralel cu Festivalul International de Dans Folcloric, buzoienii au ocazia de a descoperi, in Crang, Targul National al Mesterilor Populari. Olari, sculptori, tesatori, realizatori de instrumente muzicale populare din peste 20 de judete vor ocupa cate un stand, in cadrul caruia isi vor expune realizarile sau vor face demonstratii publice. ...

Life Show / stiri Life Show26 vizite[ Opinia Buzau ]

Colegiul Hasdeu, liceul cu niciun picat la Bac, dupa contestatii

Luni, 13 Iulie 2015, ora 07:43

Colegiul Hasdeu, liceul cu niciun picat la Bac, dupa contestatiiProcentul de promovare la examenul de Bacalaureat a crescut la Buzau cu mai bine de un procent. Astfel, de la o promovabilitate de 69,6, judetul Buzau a ajuns, dupa rezolvarea contestatiilor, la 70,64.

Chiar daca in continuare nici un concurent nu a obtinut media 10, s-au inregistrat 10 lucrari cu o diferenta mai mare de 1,5 puncte, ceea ce necesita, potrivit regulamentului, o a treia verificare.

Totodata, in urma contestatiilor Colegiul "B. P. Hasdeu" are promovabilitate de 100%, singurului concurent care picase in prima faza Bacalaureatul i s-a modificat nota la examenul de Limba si literatura romana de la 4,4 la 5,25, obtinand astfel o medie finala de trecere: 6,21.

Potrivit inspectorului general adjunct al ISJ Buzau, Daniela Palcau, la Limba romana din cele 628 de contestatii depuse au fost admise 286, la proba profilului adica Matematica sau Istorie au fost depuse 290 de contestatii fiind admise 118, iar la proba la alegere au fost depuse 309 contestatii dintre care au fost admise 87, contestatiile admise presupunand marirea sau scaderea notei initiale cu minim 50 de sutimi. Cele mai mari diferente de notare sunt in cazul lucrarilor la limba romana.

Life Show / stiri Life Show15 vizite[ Opinia Buzau ]

Bine cu lotul, rau cu banii

Luni, 13 Iulie 2015, ora 07:43

Bine cu lotul, rau cu baniiPresedintele Gloriei este multumit de faptul ca buzoienii au reusit sa isi pastreze o buna parte din jucatorii care au imbracat tricoul gruparii din Crang in sezonul trecut. Dan Tulpan asteapta modificariile aduse legii 69, care priveste finantarea cluburilor sportive pentru ca situatia financiara a echipei sa fie remediata.

Locul trei ocupat la finele stagiunii trecute ii da motive presedintelui Dan Tulpan sa spere ca Gloria Buzau sa bifeze, in noua editie de campionat, cel putin performanta inregistrata sezonul trecut. Oficialul buzoian are destule argumente pentru a crede ca elevii lui Ion Viorel vor avea un parcurs pozitiv, mai ales ca lotul gruparii din Crang nu a suferit mari modificari.

Cea mai mare problema in viziunea conducatorului clubului o reprezinta lipsa banilor din contul gruparii buzoiene, impas din care Gloria poate iesi odata cu modificariile aduse legii 69, care reglementeaza finantarile publice si private catre cluburile sportive.

Sport / stiri Sport26 vizite[ Opinia Buzau ]

E jale! Spitalul Judetean risca sa puna lacat pe Unitatea de Primiri Urgente

Luni, 13 Iulie 2015, ora 07:43

E jale! Spitalul Judetean risca sa puna lacat pe Unitatea de Primiri UrgenteSpitalul Judetean Buzau risca sa puna lacat pe Unitatea de Primiri Urgente. Criza de medici specialisti pentru cel mai mare spital buzoian se acutizeaza pe zi ce trece in pofida incercarilor disperate ale conducerii unitatii sanitare de a acoperi golurile cu medici rezidenti.

Zilele trecute, sefa Unitatii de Primiri Urgente, medicul urgentist Alina Dascaleanu, a anuntat conducerea spitalului ca se va muta la Barlad si ca va parasi unitatea medicala. Vestea a picat ca un traznet pentru oficialii spitalului in conditiile in care la UPU erau doar trei medici specialisti pe urgente, din care unul cu jumatate de norma, si bolnavii erau oricum obligati sa astepte cu orele pentru a fi investigati.

Zilele trecute s-a ajuns in situatia ca la UPU sa nu existe de garda niciun medic specialist in urgente. Astfel, medicii din spital au fost nevoiti sa faca de garda la UPU, cateva ore fiecare, pentru a prelua bolnavii si pentru a-i directiona catre sectiile de specialitate, functie de afectiunea fiecarui pacient. Directorul medical al SJU Buzau, medicul Stanciu Paraschiv spune ca, in aceste conditii, aceasta situatie ar putea sa devina repetitiva pentru o lunga perioada de timp.

Reprezentantii Spitalului Judetean au comunicat autoritatilor judetului si Ministerului Sanatatii situatia dificila cu care se confrunta unitatea sanitara si s-au cautat specilisti dispusi sa-si desfasoare activitatea la UPU Buzau, insa deocamdata fara rezultat.

Nu doar UPU se confrunta cu un deficit de medici ...

Actualitate / stiri Actualitate68 vizite[ Opinia Buzau ]

Accident grav la iesirea din Rm. Sarat inspre Focsani.

Duminica, 12 Iulie 2015, ora 16:43

Accident grav la iesirea din Rm. Sarat inspre Focsani.UPDATE Ocupantii autoturismului implicat in cumplitul accident sunt dintr-o comuna din judetul Vrancea. Se pare ca persoana decedata este un adolescent, in varsta de 14-15 ani. In urma cu putin timp a fost declarat si decesul soferului Loganului, barbatul suferind rani grave in urma impactului.

La fata locului au ajuns rude ale victimelor.

Accident grav produs in urma cu putin timp pe E85, la iesirea din orasul Rm. Sarat, spre Focsani. Din primele informatii furnizate de IPJ Buzau, se pare ca soferul unui autocar, cu 20 de pasageri, care venea dinspre Moldova a virat brusc stanga pentru a intra in parcarea Hanului Carpatin, moment in care a intrat pe contrasens, a izbit frontal un Logan care venea dinspre Buzau. O persoana din autoturism a decedat, iar doua sunt grav ranite. In masina se aflau patru persoane. Vom reveni cu amanunte

Actualitate / stiri Actualitate153 vizite[ Opinia Buzau ]

Preturile de consum, mai mici cu 1,6 la suta in iunie fata de aceeasi perioada din 2014

Sambata, 11 Iulie 2015, ora 16:43

Preturile de consum, mai mici cu 1,6 la suta in iunie fata de aceeasi perioada din 2014Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), preturile de consum in luna iunie 2015 au inregistrat o scadere cu 1,6 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut.

De asemenea, in luna iunie a acestui an, ponderea marfurilor si serviciilor care au inregistrat o scadere a preturilor, fata de iunie 2014, este de 36,2 la suta.

INS arata ca preturile la marfurile alimentare au scazut in iunie cu 8,23 la suta fata de luna mai 2015 si cu 6,44 la suta comparativ cu perioada similara din anul trecut.

Totodata, in iunie se constata o crestere la preturile marfurilor nealimentare cu 0,24 la suta fata de aceeasi perioada din 2014.

In ceea ce priveste indicele preturilor de consum la marfuri alimentare, in iunie 2015, fata de luna anterioara, cele mai semnificative scaderi s-au inregistrat la categoria alte legume si conserve de legume, cu 14,61 la suta, zahar, produse zaharoase si miere de albine, cu 13,08 la suta, zahar, cu 12,50 la suta, paine, cu 11,98 la suta, ulei, 10,97 la suta, carne, preparate si conserve din carne, cu 10,33 la suta, peste si conserve din peste, cu 9,22 la suta, lapte si produse lactate, cu 10,42 la suta.

Business / stiri Business11 vizite[ Opinia Buzau ]

Istorici si pasionati de istorie din tara si strainatate isi dau intalnire la Congresul de Dacologie de la Buzau

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 07:43

Istorici si pasionati de istorie din tara si strainatate isi dau intalnire la Congresul de Dacologie de la BuzauPatru zile dedicate dacologiei, la Buzau, beneficiind de prezenta unor profesori de istorie din tara si strainatate.

Fundatia Origini Carpatice, impreuna cu DACIA REVIVAL INTERNATIONAL SOCIETY INC., New York, organizeaza al XVI-lea Congres International de Dacologie la Buzau, in zilele de 9 - 12 iulie 2015.

Lucrarile Congresului se vor desfasura pe urmatoarele sectiuni: dacii in constiinta lumii; personalitati europene despre istoria geto-dacilor; tezaure din secolele V. i. Hr. - XI d. Hr. descoperite in spatiul dacic.

Programul include vizite la Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei, la obiectivele turistice de la Pietroasele, Monteoru si Naieni. Deschiderea congresului va avea loc astazi, la ora 10,00, la Obeliscul din Parcul Crang. Participantii sunt invitati la ora 9,30, la sala Consiliului Judetean, de unde vor pleca impreuna in mars catre Obelisc. De la ora 11,00 este programata conferinta (deschisa publicului), organizata in sala mare a Consiliului Judetean.

"In respectul adevarului istoric si cu dorinta legitima de a releva rolul primordial al stramosilor geto-daci in faurirea istoriei poporului nostru, comunicarile si manifestarile din cadrul Congresului vor viza multiple aspecte ale istoriei Daciei. Interventiile si discutiile prilejuite vor marca stadiul actual al cercetarilor si vor sugera directiile lor viitoare", spun organizatorii evenimentului intr-un comunicat.

"Deceneu si dacii"

Anul acesta Congresul de Dacologie se va desfasura sub titulatura "Deceneu si ...

Life Show / stiri Life Show26 vizite[ Opinia Buzau ]

S-a dat startul "Cupei Cartierelor"

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 07:43

S-a dat startul "Cupei Cartierelor"Miercuri dimineata s-a auzit primul fluier al competitiei "Cupa Cartierelor", intrecere organizata de Inspectoratului Judetean de Politie pe terenul sintetic "Cornel Negoescu". Cea de-a saptea editie a adunat la start nu mai putin de 52 de echipe.

Inceputa ca o competitie care sa devina o alternativa pentru copiii si tinerii buzoieni care isi petrec timpul liber prin activitati antisociale, Cupa Cartierelor la fotbal a ajuns anul acesta la cea de-a saptea editie.

Intrecerea s-a dovedit a avea efecte in timp, spun reprezentantii IPJ Buzau.

Campionatul de minifotbal este organizat la initiativa politistilor de proximitate din cadrul Politiei municipiului Buzau, in colaborare cu F.C. GLORIA BUZ~U si autoritatile din administratie si sport.

La "Cupa Cartierelor" s-au inscris 52 de echipe, dintre care 16 la grupa "16 ani", 21 la grupa "19 ani" si 15 la grupa "peste 19 ani". Finalele vor avea loc in primele doua saptamani ale lunii august.

Sport / stiri Sport16 vizite[ Opinia Buzau ]

Ambalajul tetra pak face casa buna cu sacul galben

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 07:43

Ambalajul tetra pak face casa buna cu sacul galbenAmbalajul "tetra pak" este un exemplu al modului in care un substantiv propriu se poate transforma intr-unul comun: din numele unei companii, acesta a devenit generic pentru un anumit tip de ambalaje reciclabile.

Compania Tetra Pak si-a inceput activitatea in anul 1951, in orasul Lund, din Suedia, cu un ambalaj care permitea distribuirea laptelui pe distante lungi fara a-i compromite gustul si proprietatile nutritive. Dr. Ruben Rausing, fondatorul companiei, a avut o idee revolutionara, concepand un nou tip de ambalaj care a fost realizat cu minimum de resurse naturale, asigurand maximum de igiena. Conceptia lui Rausing a fost aceea ca un ambalaj trebuie sa economiseasca mai mult decat consuma, astfel a aparut primul ambalaj in forma de tetraedru (Tetra Classic), din carton si polietilena, care vine in contact cu produsul alimentar.

Totusi, acestui tip de ambalaj i se putea reprosa faptul ca necesita distributie si depozitare in lant frigorific, presupunand un consum suplimentar de energie pentru a ajunge la consumator. Impedimentul a fost depasit in 1961, odata cu inventarea tehnologiei aseptice. Tehnologia presupune igienizarea ambalajelor prin presurizare cu aer steril si sigilarea cutiei sub nivelul lichidului, eliminand orice posibilitate de recontaminare a produsului alimentar. In plus, ambalajul aseptic contine si o folie de aluminiu la mijloc, intre straturile de carton si polietilena, care are rolul de intarire a protectiei. In prezent, Tetra Pak pune la dispozitia ..

Business / stiri Business6 vizite[ Opinia Buzau ]

Directorul economic al Consiliului Judetean a ros un CIOLAN de 600 milioane lei de la mituitoarea lui Bigiu

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 07:43

Directorul economic al Consiliului Judetean a ros un CIOLAN de 600 milioane lei de la mituitoarea lui BigiuNu mai putin de 62.667 lei (626,67 milioane lei vechi) a incasat directorul executiv al Directiei Economice din Consiliul Judetean Liviu Ciolan, in intervalul 2008-2015, de la diverse firme ori fundatii din Calarasi, fie conduse de Gabriela Badica, fie apartinand familiei acesteia, nimeni alta decat mituitoarea presedintelui suspendat al institutiei, Cristinel Bigiu, judecat acum pentru fapte de coruptie.

Mai precis, timp de sapte ani, in intervalul de timp susmentionat, Liviu Ciolan a fost, pe rand, lector al Fundatiei Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie, filiala Calarasi, al carei director a fost Gabriela Badica, la FORTOP si Top Bussiness, din aceeasi localitate, patronate de Catalin Ionut Badica, si al Centrului Regional de Formare Continua pentru Administratia Publica Locala Calarasi (FORDOC), unde a patruns tot cu sprijinul familiei Badica.

Din aceasta pozitie, Liviu Ciolan a incasat inca din perioada in care Consiliul Judetean era condus de fostul presedinte Victor Mocanu -, conform declaratiilor sale de avere postate pe site-ul Consiliului Judetean, 9.120 lei in anul 2008 (FORDOC si Top Business), 15.791 lei in 2009 (FORDOC, Top Business si FORTOP), 10.642 in 2010 (FORDOC si FORTOP), 11.846 lei in 2011 (Fundatia Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie), 6.300 lei in 2012 (Fundatia Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie), 6.420 lei in 2013 (Fundatia Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si ...

Actualitate / stiri Actualitate114 vizite[ Opinia Buzau ]

Doua filme romanesti de cinci stele ruleaza astazi si maine in Parcul Tineretului

Joi, 09 Iulie 2015, ora 16:44

Doua filme romanesti de cinci stele ruleaza astazi si maine in Parcul TineretuluiCentrul de Cultura si Arta Buzau continua seria proiectiilor de filme in aer liber. In aceasta seara si maine seara buzoienii sunt invitati sa urmareasca doua productii romanesti de succes. Accesul publicului este gratuit.

In aceasta seara, de la ora 21.30 va rula filmul "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", productie care l-a facut celebru pe regizorul Cristi Mungiu, in 2007 dupa ce a castigat Marele Premiu al Festivalului International de Film de la Cannes - Palme d'Or. Productia a fost inclusa de catre Hollywood Reporter in top 10 al celor mai bune filme ale deceniului.

"4 luni, 3 saptamani si 2 zile" spune povestea a doua fete care impart aceeasi camera intr-un camin de studenti. Sunt colege la o universitate dintr-un mic oras din Romania, in timpul ultimilor ani de comunism. Otilia inchiriaza o camera dintr-un hotel ieftin. Dupa-amiaza se vor intalni cu un anume domn Bebe: Gabita este insarcinata, avortul este ilegal in Romania si pentru amandoua aceasta situatie este cu totul noua. Filmul face parte dintr-un proiect mai amplu numit Povesti din Epoca de Aur, o istorie subiectiva despre comunismul din Romania spusa cu ajutorul legendelor urbane.

Cel de al doilea film va rula maine seara, incepand cu ora 21.30. Este vorba despre unul dintre cele mai apreciate comedii romanesti de dupa Revolutie: "Filantropica", in regia lui Nae Caranfil.

"Filantropica", cu Gheorghe Dinica, Mircea Diaconu, Mara Nicolescu in rolurile principale, a fost primul film romanesc care s-a rupt pe ...

Life Show / stiri Life Show21 vizite[ Opinia Buzau ]

Buzaul de ieri, Buzaul de azi

Joi, 09 Iulie 2015, ora 07:43

Buzaul de ieri, Buzaul de aziDevenit "orasul farmaciilor, al second hand-urilor si al caselor de pariuri", Buzaul ramane, in arhive si in amintirea celor mai in varsta, locul vechilor comercianti din Strada Targului, al caselor cu arhitectura deosebita si al oamenilor care au excelat in diverse domenii de activitate.

OPINIA va propune, in colaborare cu istoricul Valeriu Nicolescu si pagina de Facebook "Buzaul vechi", o rubrica permanenta (in fiecare miercuri si joi) sub forma unei incursiuni in istoria locala, o comparatie a Buzaului din trecut cu cel de astazi.

(sursa fotografiilor: * colectia OPINIA * Valeriu Nicolescu * Gabriel Petre * Buzaul Vechi * colectia Aurelia Sprinceana, via Dorian Luparu (imagini de la sistematizarea anilor '60) * colectia Alexandru Mirita, via Andrei Daniel (imagini de la mijloc de anii '40 cu soldati nazisti si Piata Daciei veche) * Doru Dragoi (imagini anii '1970 Cuza Voda si blocurile Romarta in constructie) * Ovidiu Nica (Casa Pionerilor si imagini cu zona rondului Episcopiei la sistematizarea din anii '80)

"Imaginea surprinde parcul din zona unde este acum Platoul Dacia, pe locul unde fusese patrulaterul de constructii, cu pravalii la parter si locuinte la etaj, intre ele cu o imensa curte interioara. In dreapta, strada ce unea Piata Dacia cu zona Episcopiei, traversata de strada Ana Ipatescu, ce trecea prin spatele Palatului. In fundal, turlele bisericii episcopale, imobilul fostului Sanatoriu TBC Ionescu-Putna unde, la acea data, functiona Filiala Buzau a Arhivelor ..

Life Show / stiri Life Show32 vizite[ Opinia Buzau ]

Gloria s-a reunit

Joi, 09 Iulie 2015, ora 07:43

Gloria s-a reunitFotbalistii divizionarei secunde Gloria Buzau s-au reunit, ieri, pentru a desfasura primul antrenament in vederea noii stagiuni de campionat. Prima sedinta de pregatire din aceasta vara nu a durat foarte mult. Jucatorii antrenati de "Vioara" au efectuat cateva ture de incalzire, exercitii cu mingea, apoi s-au retras la cabine.

Comparativ cu anii trecuti, reunirea din acest an a Gloriei Buzau a fost una de succes, daca luam in considerare numarul de jucatori prezenti. Cu exceptia a patru fotbalisti, tot lotul din stagiunea trecuta a fost la prima sedinta de pregatire din acest an.

Oficialii din Crang nu au perfectat inca niciun joc amical, insa au stabilit locatia in care se vor pregati in aceasta vara. Cu siguranta, pe durata cantonamentului, gruparea din Crang va intalni cateva echipe din judetele Brasov si Prahova.

La primul antrenament au fost prezente toate "piesele grele" din vechea garnitura a buzoienilor. Ramane insa de vazut cati dintre titularii din stagiunea precedenta se vor regasi in primul 11 si in noul sezon competitional.

Sport / stiri Sport30 vizite[ Opinia Buzau ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Geta Burducea a picat din nou examenul de la Ministerul Educatiei. Ionela Voicu si Dumitru Sandulache merg mai departe
Examen cu surprize din nou la Ministerul Educatiei pentru functia de sef al Inspectoratului Scolar ...
Zornaitul catuselor a ieftinit refacerea fantanii arteziene din Piata Dacia cu 9 miliarde?
Dupa doi ani de tergiversari si framantari, dar si intr-o perioada in care zornaitul catuselor a ...
Nemtii de la Silvirom, liber la defrisari!/De ce nu pun judecatorii sechestru pe padurea de la Gura Teghii ,,matrasita" de ,,lotul Beganu"?
Curtea de Apel Ploiesti a dispus, marti, inceperea judecarii pe fond a "lotului Beganu" in dosarul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook