Rezultatele 31 - 60 din 1000 (0.323 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Centru regional AGROSTAR la Buzau, pentru consultanta in accesarea fondurilor europene

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 05:12

Centru regional AGROSTAR la Buzau, pentru consultanta in accesarea fondurilor europeneFederatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe AGROSTAR a realizat la nivel national o retea de centre regionale, care au rolul de a acorda sprijin si consultanta pentru accesarea fondurilor europene, prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014 - 2020, dar si prin alte programe europene.

Este vorba despre sapte centre regionale, care functioneaza la Buzau, Bucuresti, Alexandria, Ramnicu Valcea, Constanta, Galati si Focsani.

Astfel, specialistii AGROSTAR ofera celor interesati sa acceseze fonduri europene sprijin atat in intocmirea documentatiei necesare, cat si pe toata durata de derulare, respectiv implementare a proiectelor.

Masurile pe care AGROSTAR le propune beneficiarilor PNDR sunt cele corespunzatoare dezvoltarii de activitati agricole, dar si neagricole in mediul rural, precum Submasura 6.1 - Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, Submasura 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, Submasura 4.1 - Investitii in exploatatii agricole (fermele de familie). De asemenea, beneficiarilor le sunt recomandate si Submasura 6.2 - Sprijin pentru infiintarea de activitati neagricole in zonele rurale, Submasura 6.4 - Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole.

Totodata, centrele regionale ofera consultanta si pentru accesarea de fonduri prin programe operationale, precum POCA (Program Operational Capacitate Administrativa), POCU (Program Operational Capital Uman), POIM (Program ...

Actualitate / stiri Actualitate31 vizite[ Opinia Buzau ]

Politia Locala a impartit iar amenzi samsarilor de masini care ocupa domeniul public

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 05:12

Politia Locala a impartit iar amenzi samsarilor de masini care ocupa domeniul publicO actiune a Politiei Locale pentru identificarea proprietarilor autoturismelor expuse la vanzare pe domeniul public al municipiului Buzau s-a lasat marti cu numeroase sanctiuni. Pe parcursul verificarilor in zona XXL si pe Bulevardul maresal Averescu au fost identificate 32 de autoturisme expuse spre vanzare in parcari ori pe trotuare, motiv pentru care 16 persoane au fost sanctionate contraventional cu amenzi intre 125 si 500 lei. In total, au fost aplicate amenzi de 4250 lei.

"Recomandam cetatenilor Municipiului Buzau, cei care sunt predispusi la astfel de fapte sa se conformeze, eliberand domeniul public al municipiului, cautand spatii adecvate pentru astfel de practici", a precizat inspector principal Doru Dumitrascu.

Politia Locala desfasoara in permanenta astfel de razii insa detinatorii masinilor expuse la vanzare nu dau doi bani pe amenzile pe care le primesc, in lipsa unei legislatii drastice, care sa-i oblige sa mute autoturismele.

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Opinia Buzau ]

A vrut sa-si "arate muschii" si a bagat in spital trei copii, unul fiind coma

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 05:11

A vrut sa-si "arate muschii" si a bagat in spital trei copii, unul fiind comaO gluma proasta sau dorinta unui tanar sofer incepator de a-si "arata muschii" a dus la o tragedie luni seara. Trei elevi din Ramnicu Sarat, aflati in tabara de la Poiana Pinului, au ajuns la spital cu rani serioase, unul fiind in stare comatoasa, dupa ce un sofer, in varsta de 21 de ani, a intrat in plin in ei pe DJ 2013 C. Victimele, doi baieti si o fata, au fost duse cu ambulantele la spitalul judetean unde au primit ingrijiri medicale. Din cauza leziunilor grave suferite, care necesitau investigatii amanuntite, medicii de la Judetean au decis ca victima accidentata grav, un adolescent de 17 ani, sa fie transferata luni noapte la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucuresti. Intre timp, politia a deschis un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa pe numele soferului de 21 de ani, care a fost testat alcoolscopic, dar rezultatul a fost negativ.

Cei trei tineri accidentati fac parte dintr-un grup de de 100 de copii din toata tara, angrenati intr-un program de voluntariat intitulat Civic Alert organizat de DJTS Buzau, si care urma sa se incheie marti. Baiatul transferat la Bucuresti este elev la Liceul Vlahuta, iar ceilalti doi la Liceul Stefan cel Mare din Rm. Sarat. Toti sunt membrii ai unui ONG si erau insotiti in tabara de la Poiana Pinului de presedintele fundatiei.

Cei trei copii accidentati au varste intre 15 si 17 ani, si se aflau intr-un grup de 15 copii care iesise la plimbare luni seara, dar se deplasau in afara partii carosabile. Soferul, in varsta de 21 de ani ..

Actualitate / stiri Actualitate71 vizite[ Opinia Buzau ]

Turneul caritabil "O noapte furtunoasa" / Donatiile stranse de Radu Gabriel si elevii sai au ajuns la Berca si Satuc

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 05:11

Turneul caritabil "O noapte furtunoasa" / Donatiile stranse de Radu Gabriel si elevii sai au ajuns la Berca si SatucBuzoianul Radu Gabriel, alaturi de elevii sai, a ajuns in week-end cu turneul caritabil "O noapte furtunoasa" si la Buzau, strangand nu doar ropote de aplauze, ci si donatii pentru cei saraci.

Spectacolul pus in scena de Radu Gabriel cu elevii lui de la Universitatea de Teatru si Film s-a jucat duminica, pe scena Teatrului "G. Ciprian" si, ca peste tot in tara, intrarea a fost libera cu conditia ca spectatorii sa doneze o jucarie sau o carte.

Dupa reprezentatie actorii le-au multumit buzoienilor pentru implicare.

"De fiecare data cand se termina spectacolul si vedem mesele pline de carti si jucarii pe care le-au adus spectatorii in loc de bilet, ni se umple inima de bucurie!

Asa s-a intamplat si la Buzau. Cartile si jucariile aduse de dvs au ajuns in satul Berca si Satuc. Multumim publicului pentru o seara de neuitat!

Stim ca sala a fost neincapatoare, stim ca unii dintre dvs nu au putut intra la spectacol. Va promitem sa revenim la Buzau cu prima ocazie! Totul a fost posibil datorita Teatrului George Ciprian, care s-a alaturat imediat proiectului nostru si ne-a sprijinit. Multumim! Acest proiect este co-finantat de Administratia Fondului Cultural National", au postat actorii dupa reprezentatia de la Buzau.

Din distributia spectacolului "O noapte furtunoasa" de I. L. Caragiale face parte si buzoianul Stefan Pavel, castigator, in 2012, al sectiunii dedicate studentilor de Teatru, la Festivalul VedeTeatru, momentan cunoscut pentru evolutia din cadrul emisiunii Cronica ...

Life Show / stiri Life Show13 vizite[ Opinia Buzau ]

Buzoianul Marius Bira, campion national la Finala de Atletism pentru Juniori III

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 05:11

Buzoianul Marius Bira, campion national la Finala de Atletism pentru Juniori IIIFinala Campionatului National de Atletism pentru juniori III a fost gazduita anul acesta de Cluj -Napoca si a reunit la start 375 de atleti de la 105 cluburi din tara.

Printre ei s-au aflat si tineri atleti buzoieni de la LPS, CSS si CSM.

Fara indoiala, cel mai bun junior III buzoian, Marius Bira (LPS Buzau), antrenor prof. Gicu Harjoi, a fost unul dintre protagonistii intrecerii, acesta devenind campion national in proba de aruncare a greutatii 4 kg si obtinand si medalia de bronz in proba de aruncarea discului 1kg.

Foarte aproape de podium s-a clasat Alexandru Ilii (CSS Buzau), pregatit de prof Petre Paun, clasat pe pozitia a IV-a la saritura in inaltime.

Dintre sportivii buzoieni s-au mai calificat in finale: Alin Popina (CSM Buzau), locul 8 la aruncarea sulitei 600 g si Ionut Popescu (CSS Buzau), locul 7 la aruncarea greutatii 4 kg.

Sport / stiri Sport7 vizite[ Opinia Buzau ]

Cristi Lupu, secund la Nationala de fotbal a amatorilor

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 05:11

Cristi Lupu, secund la Nationala de fotbal a amatorilor30 de buzoieni au fost inclusi intr-o selectie pentru definitivarea lotului national al echipei de fotbal amatori in privinta participarii la Cupa Regiunilor. Dintre acestia, 10 vor face parte din echipa care va infrunta Anglia, Rusia si Serbia la Mogosoaia, in luna septembrie. Buzoianul Cristi Lupu se va alatura acestora din postura de tehnician.

Componentii reprezentativei judetene de fotbal a Buzaului se vor afla vreme de cateva zile la Mogosoaia, acolo unde va avea loc o selectie pentru ,,nationala" de amatori. Din cei 30 de jucatori care isi vor desfasura antrenamentele, sub privirile antrenorilor buzoieni Cristi Lupu si Mircea Constantin, doar 10 vor fi opriti in lotul Romaniei pentru Regions Cup 2017.

Romania va organiza turneul intermediar, intre 20 si 24 septembrie la Mogosoaia. ,,Tricolorii" vor infrunta reprezentativele similare ale Serbiei, Angliei si Rusiei. Un buzoian are deja locul asigurat in reprezentativa "tricolora". Este vorba despre Cristi Lupu, care va lua loc pe banca tehnica a echipei de amatori a Romaniei in calitate de secund al lui Nicolae Constantin.

Sport / stiri Sport8 vizite[ Opinia Buzau ]

D'ale repartizarii computerizate/Ultima medie de admitere la Hasdeu - 9,15 versus ultima medie la "V. Frunza" - 2,28

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 05:11

D'ale repartizarii computerizate/Ultima medie de admitere la Hasdeu - 9,15 versus ultima medie la "V. Frunza" - 2,28Lipsa unui examen de admitere la liceu naste in continuare situatii absurde. Astfel, odata cu incheierea repartizarii computerizate, ieri, la Buzau, pana si un elev cu media 2,28 a devenit licean. Institutia de invatamant care l-a admis este Liceul Tehnologic "V. Frunza" din Rm. Sarat (profil mecanica).

Cazul nu este singular. Un alt elev cu media de admitere 2,29 a fost acceptat in baza repartizarii computerizare in singura clasa a Liceului Tehnologic din Lopatari, liceu care anul acesta a inregistrat o promovabilitate de 0% la Bacalaureat.

70 de buzoieni au intrat la liceu cu medii de 2 si 3

Tot la Liceul "V. Frunza" din Rm. Sarat a fost admis si un elev cu media 2,30, dar la profilul industrie alimentara. Si lista poate continua pentru ca la nivelul judetului Buzau 70 de elevi cu medii de admitere sub 4 (dintr-un total de 2.501 elevi repartizati) au ajuns in bancile liceelor. Profesorii de aici au misiunea, de-a dreptul imposibila, de a-i ajuta ca dupa patru ani sa promoveze Bacalaureatul.

Important de stiut este ca media de admitere se calculeaza astfel: 75% - media obtinuta la examenul de evaluare nationala si 25% media claselor V-VIII.

Toti copiii de 10 au ales Hasdeul

Daca pentru unele licee se anunta vremuri grele, pentru altele viitorul suna bine. Este cazul Colegiului "B. P. Hasdeu" care si-a "adjudecat" pe toti cei patru buzoieni cu media de admitere 10. Astfel, Robert Alexandru Kullman, Irina Pana, Alexandru Ungureanu si Andreea Diana Zotescu au fost admisi ...

Actualitate / stiri Actualitate59 vizite[ Opinia Buzau ]

Elevul Dan Ungureanu Junior de la Liceul de Arta ramane exmatriculat si bun de plata

Miercuri, 20 Iulie 2016, ora 05:11

Elevul Dan Ungureanu Junior de la Liceul de Arta ramane exmatriculat si bun de plataInstanta din Buzau il trimitea in ianuarie din nou in bancile liceului de unde profesorii ii hotarasera exmatricularea, dar Curtea de Apel Ploiesti a decis recent ca elevul buzoian Dan Ungureanu Junior merita sa fie eliminat.

Este vorba despre povestea de la Liceul de Arta "Margareta Sterian", transformata intr-un caz national ce a evoluat cu multe contre intre mama elevului si directoarea liceului buzoian care a fost amenintata inclusiv cu plangere penala pentru abuz in serviciu.

Ieri, reprezentantii liceului buzoian au anuntat victoria in proces, dupa decizia definitiva a Curtii de Apel Ploiesti.

Contrariati de decizia Tribunalului Buzau care a considerat ca abaterile elevului NU sunt atat de grave incat sa justifice aplicarea sanctiunii exmatricularii fara drept de reinscriere la Liceul de Arte, reprezentantii liceului buzoian au declarat la acea vreme ca strang bani pentru a plati un avocat care sa ii reprezinte. Demersurile cadrelor didactice s-au incheiat luna aceasta cu succes pentru ei.

Dan Ungureanu Junior era acuzat ca deranja orele de curs, intarzia la ore, adopta pozitii de stat in banca necorespunzatoare, nu era atent la cursurile care se predau, incerca sa iasa in evidenta in timpul orelor de curs, ii ridiculiza pe colegii care nu dadeau raspunsuri corecte la ore, a catalogat-o pe profesoara de istorie ca fiind "comunista", le jignea pe unele dintre colegele de clasa, parasea incinta scolii fara aprobare etc.

"Curtea retine ca sanctiunea exmatricularii ...

Actualitate / stiri Actualitate78 vizite[ Opinia Buzau ]

Toti buzoienii de 10, admisi la acelasi liceu. La polul opus, ultimul admis din judet a avut media 2,28

Marti, 19 Iulie 2016, ora 17:10

Toti buzoienii de 10, admisi la acelasi liceu. La polul opus, ultimul admis din judet a avut media 2,28In urma cu putin timp s-a incheiat repartizarea computerizata, iar absolventii scolilor generale au fost admisi in licee indiferent de medie. In judetul Buzau, toti cei patru elevi cu media de admitere 10 au ales acelasi liceu, in timp ce la polul opus avem admisi chiar si cu media 2,28.

Media de admitere este medie ponderata intre media generala la evaluarea nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII - a, care are o pondere de 75%, si media generala de absolvire a claselor a V-a - a VIII - a, care are o pondere de 25% in calculul mediei de admitere.

Cei patru buzoieni cu media de admitere 10 sunt Robert Alexandru Kullman, Irina Pana, Alexandru Ungureanu si Matei-Alexandru Sava. Toti au fost admisi la profilul pentru care au optat, in cadrul Colegiului National "B. P. Hasdeu" - matematica-informatica.

Buzoianul cu cea mai mica medie de admitere, 2,28, va deveni elevul Liceul Tehnologic "V. Frunza" din Rm. Sarat. El provine de la Scoala Plevna din Grebanu.

MAI MULTE IN ZIARUL DE MAINE

Actualitate / stiri Actualitate49 vizite[ Opinia Buzau ]

Liceul de Arta, victorie in fata elevului exmatriculat, dar "reabilitat" de Tribunalul Buzau

Marti, 19 Iulie 2016, ora 14:10

Liceul de Arta, victorie in fata elevului exmatriculat, dar "reabilitat" de Tribunalul BuzauRasturnare de situatie in cazul elevului buzoian exmatriculat de la Liceul de Arta "Margareta Sterian" in 2015, pe care Tribunalul Buzau il trimitea anul acesta din nou in bancile aceluiasi liceu.

Dupa ce reprezentantii Liceului de Arta au atacat decizia instantei care considera nelegala exmatricularea lui Dan Ungureanu Junior, Curtea de Apel Ploiesti a decis ca membrii consiliului de administratie al institutiei de invatamant au avut toate motivele pentru a-l exmatricula pe elevul de clasa a XI-a (la acea data) fara drept de inscriere la Liceul de Arta.

"Curtea retine ca sanctiunea exmatricularii intimatului fara drept de inscriere la liceul parat nu a fost stabilita in mod arbitrar, ci a tinut seama de sanctiunile anterioare aplicate intimatului, fiind proportionala cu gravitatea abaterilor repetate savarsite de intimat, urmand altor sanctiuni mai usoare aplicate acestuia", se arata in decizia Curtii de Apel Ploiesti.

Mai mult, intimatul este obligat sa plateasca liceului 200 lei cheltuieli de judecata. Decizia Curtii de Apel Ploiesti este definitiva.

Dan Ungureanu este acum elev la un liceu din Bucuresti. El a fost exmatriculat de la liceu buzoian fiind acuzat ca "deranja orele de curs, intarzia la ore, adopta pozitii de stat in banca necorespunzatoare, nu era atent la cursurile care se predau, incerca sa iasa in evidenta in timpul orelor de curs, ii ridiculiza pe colegii care nu dadeau raspunsuri corecte la ore, a catalogat-o pe profesoara de istorie ca fiind ...

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Opinia Buzau ]

Inceputul sfarsitului? Comuna Vadu Pasii vrea independenta fata de Compania de Apa

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:13

Inceputul sfarsitului? Comuna Vadu Pasii vrea independenta fata de Compania de ApaRazboiul declansat intre primarul Constantin Toma si Consiliul Local, pe de o parte, si managementul Companiei de Apa de cealalta, are consecinte aparent neasteptate, dar previzibile pentru cunoscatorii modului in care societatea condusa de Ionel Tescaru a pus mana - prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ,,Buzau 2008" - pe retelele de apa si canalizare din mai multe unitati administrativ-teritoriale din judet. Una dintre consecintele acestui fapt a fost aceea ca pretul serviciilor de apa si canalizare din comunele judetului componente ale ADI a fost ,,aliniat" la tarifele Companiei de Apa, de exemplu chiar si in zonele in care apa ajunge la consumatori prin cadere libera, fara nicio cheltuiala din partea prestatorului de servicii, sau in localitatile in care aceasta companie a preluat investitiile gata existente si care ,,produceau" apa la preturi chiar si de cateva ori mai mici.

Astfel, primarul comunei Vadu Pasii, Gheorghe Firon, a inaintat tuturor entitatilor componente ale Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ,,Buzau 2008" o adresa (nr. 8.984/14.07 .2016) prin care cere convocarea ADI pentru a se certifica retragerea unitatii administrativ-teritoriale respective din asociatie, respectiv pentru a se consemna renuntarea la serviciile Companiei de Apa si furnizarea serviciilor respective in regie proprie.

Reaminitm ca primarul municipiului Buzau, Constatin Toma, a tras un semnal de alarma in legatura cu asa-zisa eficienta a investitiilor cu care se ...

Actualitate / stiri Actualitate141 vizite[ Opinia Buzau ]

Organizatia femeilor liberale buzoiene, noi actiuni caritabile

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:13

Organizatia femeilor liberale buzoiene, noi actiuni caritabileOrganizatia Judeteana de Femei a Partidului National Liberal Buzau a stabilit ca, in perioada lunilor de vara, sa continue proiectele caritabile in derulare. In acest sens, vizita la Centrul pentru persoane cu nevoi speciale de la Mosesti se inscrie in seria actiunilor propuse si bifate.

,,In perioada verii, cand toata lumea se gandeste la destinatii de vacanta, femeile liberale nu uita ca exista persoane care nu numai ca nu mai spera la concedii frumoase, ci isi duc zilele in singuratate si nevoi. Cu ocazia ultimei vizite facute femeilor de la Asezamantul de persoane varstnice de la Naieni, am promis parintelui Milea ca vom vizita si celelalte asezaminte ale sale. Iata ca am respectat cuvantul dat fata de cel care, pentru mine, este etalonul moralei crestine si bunei-credinte. Am facut o vizita la Centrul din Mosesti. Femeile de aici stiau ca venim si ne asteptau, nerabdatoare sa ne impartaseasca povestile lor. Erau vesele, semn ca locuiesc in bune conditii si ca sunt bine ingrijite, doar dorul vremurilor trecute, cu frumoasele amintiri, le mai umezeau privirile din cand in cand. Pentru femeile de la Centru am pregatit daruri pe care le-au primit cu incantare. De asemenea, prin grija Asociatiei *Crucea Portocalie*, a firmei Cristal Impex SRL, dar si a doamnei co-presedinte a Organizatiei de Pensionari PNL, Marcela Grigorescu, am reusit sa oferim cele necesare pregatirii hranei si mentinerii igienei si curateniei in Centru. Ne-am despartit cu promisiunea ca le vom mai vizita ..

Actualitate / stiri Actualitate64 vizite[ Opinia Buzau ]

Ramona Danciu Neculae, invitatie la o altfel de lansare a trilogiei Fantastia

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:12

Ramona Danciu Neculae, invitatie la o altfel de lansare a trilogiei FantastiaDin dragoste pentru copilarie a scris trilogia Fantastia. Asta spune buzoianca Ramona Danciu Neculae, care va invita la o lansare de carte diferita luna viitoare, altfel decat toate evenimentele ei de pana acum. Insa, de aceasta data, autoarea promite ca va fi o lansare... ca la carte.

"Pe 25 august, de la ora 17.00, pret de cateva ore va invit sa va teleportati cu totii in taramul magic Fantastia. Promit ca va veti incarca cu energie, pentru tot restul saptamanii. Vreau ca pe 25 august sa petrecem o zi in care vom fi cu totii copii. Fiind o trilogie, lansarea va fi speciala, vom avea invitati speciali, muzica, teatru, poezii, de aceea am ales si Centrul de Cultura Marghiloman ca locatie. Va fi o lansare cu de toate pentru a hrani sufletul de copil. Rog participantii ca, in momentul intrarii in locatia Fantastia, sa o lase pe Vrajitoarea cea mica, Grija, afara. Nu o dorim in lumea noastra de povesti. Pregatim surprize, multe surprize frumoase. Va fi o colaborare ce va va aduce zambete si ne va aduce multumiri in suflet, tututor!" a promis Ramona Danciu.

Buzoianca este autoarea celor trei carti ("Fantastia", "Fantastia II-Taramul Fermecat" si "Fantastia III-Duhul Fermecat") din 2014 si pana in prezent, plus varianta in engleza, despre care spune ca, daca le vom citi ,,povestile lor ne vor invata sa mancam sanatos, sa nu intervenim in viata celor din jur, singurul ce poate face asta fiind Dumnezeu". Potrivit autoarei, povestile ei ne spun ca ,,aparentele inseala, ne invata ca ..

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Opinia Buzau ]

Cine sunt martorii protejati de care trebuie sa se teama inculpatii "lotului Beganu"?

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:12

Cine sunt martorii protejati de care trebuie sa se teama inculpatii "lotului Beganu"?Luni s-a consumat la Curtea de Apel Ploiesti o etapa importanta in dosarul retrocedarii dubioase a unei suprafete de peste 5000 de hectare de padure de pe raza comunei Gura Teghii, in care sunt trimisi in judecata 12 inculpati, printre care fostii prefecti Paul Beganu si Maria Buleandra. Judecatorii au invitat pentru ieri la audieri martorul cu identitate protejata "Marcel Ionescu" ale carui declaratii au fost definitorii pentru procurorii DNA in a pune cap la cap informatiile din dosar, pentru a face legaturile intre inculpati, dar si pentru probarea unor fapte si intocmirea rechizitoriului.

Declaratiile martorului cu identitate protejata ar putea clarifica aspecte ce tin de remiterea de catre afaceristul Gheorghe Ceteras, cel care a cumparat drepturile litigioase asupra padurii de la Gura Teghii, a milionului de euro catre Ion Irimia, angajat la Romsilva, in doua transe - o prima transa de 500.000 euro, iar restul de bani sub forma unor actiuni denominate in valuta, emise de BNR - pentru a interveni pe langa prefectul Paul Beganu in vederea facilitarii punerii in posesie si eliberarii titlului de proprietate pentru suprafata de aproximativ 5.000 ha teren forestier, situat pe raza comunei Gura Teghii, judetul Buzau.

Se pare insa ca nu a fost indeplinita procedura, astfel ca instanta a amanat judecarea cauzei pentru 25 iulie in vederea martorilor cu identitate protejata si pentru ascultarea expertilor.

De asemenea, urmeaza sa fie audiati martorii din acte, nu mai putin de ...

Actualitate / stiri Actualitate109 vizite[ Opinia Buzau ]

O tanara si fiul ei de 6 ani, alungati de acasa, internati de politistii locali in centrul DGASPC din Obor

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:11

O tanara si fiul ei de 6 ani, alungati de acasa, internati de politistii locali in centrul DGASPC din OborO tanara si fiul ei care traiau pe strazi de mai mult timp au fost internati de politistii locali in Complexul de Servicii Comunitare din Strada Obor. Duminica, in ora 21.20, agentii de politie locala din cadrul Directiei de Politie Locala Buzau, Serviciul Ordine Publica, s-au sesizat cu privire la prezenta celor doi in zona Seminariului Teologic Ortodox "Chesarie Episcopul" din Buzau.

In urma verificarilor efectuate, politistii locali au stabilit ca tanara, in varsta de 27 ani si fiul sau, in varsta de 6 ani, sunt domiciliati in comuna Vadu Pasii si ca acestia incercau sa gaseasca un loc unde sa poata ramane peste noapte. Potrivit declaratiei tinerei, concubinul ei consuma frecvent bauturi alcoolice, provoaca scandal si o agreseaza fizic atat pe ea cat si pe minor, motiv pentru care a ales sa plece de-acasa.

Politistii locali au luat masura consilierii si internarii celor doua persoane la Complexul de Servicii Comunitare nr. 3, din Str. Obor nr. 5 A, unde vor primi sprijin de specialitate.

Actualitate / stiri Actualitate51 vizite[ Opinia Buzau ]

Scandal si bataie pe marginea soselei, aplanat de jandarmi la Cernatesti

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:11

Scandal si bataie pe marginea soselei, aplanat de jandarmi la CernatestiLa finalul saptamanii trecute, un echipaj de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Buzau, care se intorcea dupa o misiune de asigurare a ordinii publice la sarbatoarea din localitatea Plaiul Nucului, a intervenit sa aplaneze un conflict violent, iscat pe marginea soselei.

Scandalul a fost observat de jandarmi din mersul masinii, pe raza localitatii Cernatesti, unde trei barbati au transformat o portiune din apropierea partii carosabile in ring de box. Pentru a-i opri pe batausi, jandarmii au folosit forta, iar dupa calmarea spiritelor, au luat masura transportarii si internarii la Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca a unuia dintre cei trei scandalagii, respectiv un barbat de 44 de ani, din Cernatesti.

Totodata, a fost aplicata si o amenda contraventionala pentru incalcarea ordinii publice, in valoare de 2.000 de lei.

Nici nu au solutionat bine conflictul de la Cernatesti si acelasi echipaj de jandarmi, in timp ce se intorcea de la Spitalul Sapoca, la iesire din localitate, a intervenit intr-o situatie asemanatoare.

De aceasta data, a fost vorba despre o tamponare intre trei autoturisme, jandarmii asigurand ordinea publica pana la venirea Politiei, timp in care s-a reusit calmarea soferilor celor trei masini implicate in incident si care incepusera, la randul lor, un alt scandal.

Actualitate / stiri Actualitate70 vizite[ Opinia Buzau ]

Prima biblioteca publica buzoiana nascuta in captivitatea unui boicot sistemic al culturii...

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:11

Prima biblioteca publica buzoiana nascuta in captivitatea unui boicot sistemic al culturii...Joi, 14 iulie 2016, in incinta singurei biblioteci publice buzoiene infiintate dupa 1989 - cea a Centrului Cultural "Alexandru Marghiloman" -, a avut loc intalnirea literara cu poetul Stefan Dima-Zarnesti, un autor de literatura realista, autobiografica si profunda ca exercitiu metaforic.

Solidari cu viata si cartile poetului au fost, printre altii, scriitorii Dumitru K. Negoita, Cornel Diaconu si Ion Aldeniu; ultimul, Ion Aldeniu (Gatej) dand dovada de o generozitate care, in principiu, l-a caracterizat toata viata, donand Centrului Cultural Alexandru Marghiloman cateva mii de volume. E vorba despre "prima biblioteca infiintata dupa 1989 in municipiul Buzau" - un semn ca putem reveni oricand la natalitatea culturala fireasca, de raft.

Conform constatarilor directorului Elena Isbasoiu, Biblioteca Centrului Cultural "Alexandru Marghiloman" a pornit de la 0, ajungand in prezent la un numar de aproximativ 6.000 de volume, incluzand aici si volume bilingve.

De asemenea, evenimentul de joi, a fost presarat cu momente de recitare din volumele de poezii scrise de poetul Stefan Dima-Zarnesti si cu un moment de teatru sustinut de micutul actor Tudor Negoita, un copil minune, cum se spune in astfel de momente surprinzatoare.

Life Show / stiri Life Show8 vizite[ Opinia Buzau ]

Centrul de Excelenta al FRF, sub semnul intrebarii la Buzau

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:11

Centrul de Excelenta al FRF, sub semnul intrebarii la BuzauProiectul prin care Federatia Romana de Fotbal vrea sa infiinteze un Centru de Excelenta la Buzau ar putea pica inainte de a fi propus spre aprobare Consiliului Local Buzau. Mai multi reprezentanti ai opozitiei au criticat demersul care nu ofera nimic concret buzoienilor, iar primarul Constantin Toma a devenit sceptic in privinta implementarii sale.

In sedinta Consiliului Local Municipal Buzau de vineri, primul care a luat cuvantul in privinta proiectul FRF de la Buzau a fost consilierul local PMP, Ion Marin. Acesta a enumerat cateva din intrebarile puse de buzoieni acestuia, privitoare la Centrul de Excelenta.

5 milioane euro vs 200.000 euro

Independentul Constantin Ionescu a amintit de un proiect de reabilitare a Stadionului de Atletism, acolo unde ar trebui sa fie Centrul de Excelenta, a caruia valoare depaseste 5 milioane de euro, in timp ce FRF promite refacerea cu doar 200.000 de euro. Acest aspect a starnit suspiciuni in randurile tuturor consilierilor locali.

Ion Barbu, unul din reprezentantii PNL in CL Buzau a continuat tirul. Acesta a cerut ca municipalitatea sa efectueze o serie de verificari asupra proiectului pe care FRF doreste sa-l implementeze la Buzau. O serie de nemultumiri starnite de buzoienii care fac miscare in complexul de la iesirea din oras, cumulate cu parerile antrenorilor de atletism, au dus la o reactie virulenta din partea lui Barbu.

"Doi golanasi smecherasi"

Ion Viorel, fostul manager general al Gloriei Buzau, in prezent consilier local ...

Sport / stiri Sport28 vizite[ Opinia Buzau ]

Colegiul Hasdeu, promovabilitate de 100% dupa contestatii

Marti, 19 Iulie 2016, ora 05:10

Colegiul Hasdeu, promovabilitate de 100% dupa contestatiiDupa solutionarea contestatiilor la Bacalaureat, promovabilitatea la Buzau a depasit procentul la nivel national. Astfel, promovabilitatea a crescut de la 65,58 la 69,07 %, in timp ce procentul pe tara este de 68,1.

In total la Buzau au fost depuse 1.150 contestatii, cele mai multe fiind la examenul de Limba si Literatura Romana, respectiv 500. Numarul buzoienilor care au sustinut examenul sesiunea aceasta este de 2.799.

Potrivit datelor Inspectoratului Scolar Judetean, dupa recorectarea lucrarilor, alti 100 de absolventi buzoieni au fost declarati promovati. In plus, odata cu rezolvarea contestatiilor, Colegiul Hasdeu a ajuns la promovabilitate de 100%, dupa ce cele doua eleve respinse initial au obtinut medie de trecere. Astfel, Colegiul Hasdeu devine singurul liceu din judet, in care toti elevii au promovat Bacalaureatul si totodata liceul cu singura medie de 10 la examen.

Rezultatele finale arata ca in judet s-au inregistrat 268 de medii intre 9.00 si 9.99, 518 medii intre 8.99 si 8.99, 542 de elevi cu medii intre 7.00 si 7.99 si 437 de elevi cu medii intre 6.00 si 6.99.

Cea de a doua sesiune a Bacalaureatului din acest an va incepe pe data de 16 august cu probele de evaluare a competentelor, iar probele scrise sunt programate incepand cu data de 22 august. Rezultatele Bacalaureatului de Toamna sunt programate pe data de 29 august, iar cele finale (dupa contestatii), pe 1 septembrie.

Actualitate / stiri Actualitate45 vizite[ Opinia Buzau ]

Trei adolescenti spulberati de o masina in zona taberei de la Poiana Pinului

Luni, 18 Iulie 2016, ora 23:59

Trei adolescenti spulberati de o masina in zona taberei de la Poiana PinuluiTrei copii cazati in tabara scolara de la Poiana Pinului au fost accidentati in aceasta seara de un sofer care a pierdut controlul volanului pe DJ 203 C. Este vorba despre doi baieti si o fata, cu varste de 15 si 16 ani, toti din Rm. Sarat. Cei trei se aflau intr-un grup de copii care se deplasa in afara partii carosabile. Una dintre victime ar fi in stare mai grava, fiind in coma.

Din primele informatii soferul, in varsta de 21 de ani din Mierea, iesise de la piscina din zona si ar fi pierdut controlul masinii, care ar fi derapat, intrand in plin in grupul de copii care se plimba in afra soselei.

Revenim cu informatii

Actualitate / stiri Actualitate58 vizite[ Opinia Buzau ]

Decizie radicala a instantei in dosarul Orizont al fostului primar Boscodeala

Luni, 18 Iulie 2016, ora 21:12

Decizie radicala a instantei in dosarul Orizont al fostului primar BoscodealaTribunalul Dambovita a decis, luni, acordarea unui nou termen, pe 26 septembrie, in dosarul fostului primar al Buzaului Constantin Boscodeala, trimis in judecata pentru abuz in serviciu, in dosarul Orizont, in care este acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau.

Prejudiciul in acest dosar este estimat la peste 24 milioane de lei. Pana acum judecatorii au mai dat cateva termene pentru desemnarea unui expert. In sedinta de luni instanta a decis un nou termen pentru a se realiza expertiza bunurilor imobile, expertul a fost amendat de catre instanta cu 4.000 de lei, dupa ce anterior mai primise o amenda de 1.000 de lei pentru ca nu a realizat expertiza. Unul dintre avocati a anuntat ca Stana Viorica nu este prezenta din motive medicale, avocatul sustinand ca aceasta a suferit un atac cerebral.

Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Ploiesti a anuntat, in iunie 2014, trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor Boscodeala Constantin Octavian, primar al municipiului Buzau la acea data, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, Stana Viorica, la data faptelor director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Buzau pentru infractiunea de abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave, Nicolae Trandafir, la data faptelor director al Statiunii de Cercetare si Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau pentru infractiunea de ...

Actualitate / stiri Actualitate158 vizite[ Opinia Buzau ]

Un bucurestean baut bine a bagat in spital o familie din Ilfov

Luni, 18 Iulie 2016, ora 14:11

Un bucurestean baut bine a bagat in spital o familie din IlfovO familie din Ilfov a ajuns azi-noapte la spital dupa ce masina in care se afla a fost izbita frontal de un autoturism condus de un sofer baut.

Accidentul a avut loc duminica, in jurul orei 22 si jumatate, pe DN 2 E 85, in apropiere de Oreavu. Responsabil de producerea evenimentului rutier este un bucurestean de 56 de ani care se indrepta spre Ramnicu Sarat. In afara localitatii Oreavu, barbatul a scapat masina de sub control si a intrat pe contrasens, izbind autoturismul in care se afla familia din Ilfov, condus regulamentar de un barbat de 38 de ani. In urma impactului, toti cei trei ocupanti ai acestei masini au ajuns la spital. Este vorba despre sofer, sotia acestuia, de 34 de ani, si fiul lor, in varsta de 12 ani. In urma testarii cu aparatul Drager, politistii au constatat ca soferul responsabil de producerea accidentului avea o alcoolemie de 0, 86 miligrame per litru alcool pur in aerul expirat. Barbatul a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate doua probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Politistii au deschis dosar penal pentru vatamare corporala din culpa dar si pentru conducerea unui autovehicul pe un drum public, fiind sub influenta alcoolului.

Foto newss.ro

Actualitate / stiri Actualitate46 vizite[ Opinia Buzau ]

Cezar Preda: "Sustin toate actiunile primarului Toma spre binele cetateanului buzoian"

Luni, 18 Iulie 2016, ora 05:13

Cezar Preda: "Sustin toate actiunile primarului Toma spre binele cetateanului buzoian"Deputatul liberal de Buzau Cezar Preda sustine masurile pe care primarul municipiului, Constantin Toma, le ia pentru eliminarea abuzurilor Companiei de Apa. Intr-o declaratie pe care a cordat-o cotidianului OPINIA, deputatul liberal spune ca aceste masuri sunt cele pe care el personal, dar si PNL, le-a cerut in ultimii zece ani din partea administratiei locale.

"Primarul municipiului Buzau ia masurile pe care Partidul National Liberal si eu, personal, le-am cerut administratiei locale in ultimii zece ani. Toate actiunile pe care primarul municipiului le face nu trebuie sa imbrace culoare politica, pentru ca sunt spre binele cetateanului buzoian. Primarul Toma trebuie sustinut in actiunile sale, in Consiliul Local, de consilierii Partidului National Liberal. In toata perioada ultimilor ani, atat eu, cat si Partidul National Liberal, am sustinut ca nu avem apa de calitate, ca avem un pret prea mare, ca platim degeaba apa meteorica. Iata ca primarul municipiului se indreapta impotriva acestor abuzuri ale Companiei de Apa, care nu face profit din management, ci face profit din tarife. Este o diferenta majora", a spus Cezar Preda.

Deputatul buzoian, care este vicepresedinte la nivel national al Partidului National Liberal, spune ca PNL Buzau "trebuie sa ia o pozitie ferma si rapida cu privire la sprijinul acestor actiuni": "In ceea ce priveste conditia actuala a Partidului National Liberal, nu am vazut in ultima perioada, de la alegeri incoace, nicio pozitie oficiala cu privire ...

Actualitate / stiri Actualitate90 vizite[ Opinia Buzau ]

Puciul de la PNL: "tescariada" sau "mocaniada"? Ori ambele?

Luni, 18 Iulie 2016, ora 05:13

Puciul de la PNL: "tescariada" sau "mocaniada"? Ori ambele?Sediul Partidului National Liberal de pe strada Ion Baiesu - fostul sediu al Partidului Democrat Liberal -, care fusese inchis in urma cu aproximativ doua saptamani, a fost ocupat, sambata dimineata, de un grup de consilieri judeteni - Dorin Badulescu, Ioan Caton Mateesescu, Nicolae Maracine, Ion Nicolae si Raul Florescu-, carora li s-au adaugat peste 64 de sefi de organizatii si aproximativ 100 de alesi locali din teritoriu. La intrarea in sediu au fost postati body-guarzi de la o firma de paza, imbracati in civil, care nu au permis accesul in sediu al persoanelor fidele presedintelui organizatiei, Ovidiu Anghel, intrarea la adunare facand-se strict pe baza de tabel.

Aceasta pentru ca scopul adunarii de sambata a liberalilor adunati in sediul de pe Ion Baiesu a fost acela al semnarii unei petitii adresate conducerii nationale, prin care se cere demiterea liderului PNL Buzau, pe care il acuza de conducere defectuoasa a campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie si de slaba gestionare a fondurilor din campanie.

"Sambata am fost plecat la Bucuresti. Am aflat de aceasta intalnire informala a domnilor Mateesescu si Badulescu. Nu stiu ce au de gand. Se apropie alegerile parlamentare si, probabil, devin foarte efervescenti in aceasta perioada, dar totul trebuie facut intr-un cadru institutional, statutar. Pana acum nu si-au manifestat vreo problema", a declarat Ovidiu Anghel pentru OPINIA, duminica dimineata.

De asemenea, el neaga ca ar fi primit vreun ultimatum ...

Actualitate / stiri Actualitate120 vizite[ Opinia Buzau ]

Gabriela Cristea, emotii pentru elevii sai, la Vocea Romaniei Junior si la X-Factor

Luni, 18 Iulie 2016, ora 05:12

Gabriela Cristea, emotii pentru elevii sai, la Vocea Romaniei Junior si la X-FactorChiar daca vara inseamna prelesectii la festivaluri pentru copiii pe care ii pregateste, si prezente in emisiuni pentru promovarea activitatii de peste an, Gabriela Cristea recunoaste ca o scurta vacanta mereu ii incarca bateriile, rapid.

Astfel, buzoianca recunoscuta drept profesor de canto pentru tinerii talentati, va pleca, in cateva zile, alaturi de sotul sau, Ciprian, pentru un bronz mai de munte, in Maramures, dupa care va savura si la malul marii soarele si apa.

"Este nevoie si de o scurta pauza, pentru putina relaxare si detasare de studiou, drumuri si camere de luat vederi, dar nu mult, caci ce-i mult strica. Alaturi de Ciprian, voi fugi prin Maramures, sa ne informam si sa invatam obiceiurile si traditiile acestei zone mirifice, dupa care, ca tot romanul, vom ajunge si la mare. Va fi un concediu scurt, rapid, pentru ca din toamna ne asteapta *hopuri* mari. Buzaul va fi reprezentat prin elevii mei atat la Vocea Romaniei Junior, cat si la X-Factor, iar eu sunt in carti pentru un alt show, deci vom avea cu ce sa ne mandrim dupa aceasta vacanta si, mai ales, pentru ce sa muncim. Mai multe detalii nu putem oferi, din cauza contractelor de exclusivitate, dar fiti alaturi de noi si incurajati-ne!", a declarat profesoara buzoianca de canto.

Gabriela Cristea este absolventa a Liceul de Muzica din Buzau si si-a continuat studiile la Conservatorul din Bucuresti. Calitatile sale vocale au facut-o sa se impuna pe scena Teatrului de Opereta "Ion Dacian", unde a evoluat peste ...

Life Show / stiri Life Show5 vizite[ Opinia Buzau ]

Fratele buzoiencei ranita la Nisa, marturii socante despre momentul atacului

Luni, 18 Iulie 2016, ora 05:11

Fratele buzoiencei ranita la Nisa, marturii socante despre momentul ataculuiPentru a treia oara intr-un an si jumatate, Franta isi plange mortii. Sarbatoarea de Ziua Nationala de la Nisa s-a transformat intr-o baie de sange in noaptea de 14 spre 15 iulie, dupa ce un camion a intrat cu viteza in multimea adunata pentru a vedea focurile de artificii.

Pe "Promenade des Anglais", printre victimele atacului, s-au aflat si doi buzoieni stabiliti de doi ani la Nisa. Virgil (38 de ani) si Mirabela Neagu (30 de ani) sunt din orasul Patarlagele. Cuplul era la spectacolul de artificii impreuna cu doua rude si au avut nesansa sa fie in grupul spulberat de atacator. Dupa atac, cei doi s-au pierdut unul de celalalt. Ei s-au regasit, vineri dimineata, intr-un salon al spitalului in care se afla internati, situat la 7 kilometri de Nisa. Regasirea a fost emotionanta: el intr-un scaun cu rotile, avand fractura de membru inferior, ea aflata sub efectul sedativelor, raspunzandu-i doar prin miscari ale ochilor care confirmau ca il aude si intelege ce spune. Barbatul are o tripla factura la un picior, iar femeia are un hematom in zona tamplei si este sedata. Medicii spun ca nu este in pericol, dar vor sa o monitorizeze.

La cateva ore de la internare, Virgil Neagu a fost deja externat, dar sotia lui va mai ramane in spital o perioada.

Fratele Mirabelei, care se afla impreuna cu ei pe "Promenade des Anglais" in momentul atacului, a povestit pentru antena3.ro momentele de groaza prin care au trecut joi noapte. In agitatia de dupa incident, Laurentiu si-a pierdut sora in ...

Actualitate / stiri Actualitate65 vizite[ Opinia Buzau ]

Aproape 200 de buzoieni, prezenti la Bursa locurilor de munca a AJOFM din 15 iulie

Luni, 18 Iulie 2016, ora 05:11

Aproape 200 de buzoieni, prezenti la Bursa locurilor de munca a AJOFM din 15 iulieLa finalul saptamanii trecute, mai exact vineri, 15 iulie, a avut loc Bursa Locurilor de munca pentru tinerii care parasesc sistemul de protectie a copilului, organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Buzau.

Bursa a inceput dimineata, de la ora 9,00, si a adunat la standurile angajatorilor prezenti cu oferte de locuri de munca in jur de 200 de persoane interesate de oferta. Astfel, alaturi de 38 de tineri care au parasit sistemul de protectie a copilului, au fost prezente si alte categorii de buzoieni aflati in cautarea unui loc de munca, respectiv 159 de persoane.

In total, la bursa au participat 11 agenti economici, cu o oferta care a insumat 107 locuri de munca vacante. Cei prezenti la bursa locurilor de munca au avut de ales, in functie de pregatirea lor profesionala, intre posturi vacante precum cele de agent vanzari, electrician auto, facturist, gestionar, mecanic auto, cate un loc, instalator, lacatus mecanic, lucrator amenajari interioare, motostivuitorist, operator chimist, stivuitorist, cate doua locuri, agent curier, calcator, mecanic intretinere, sofer, sortator deseuri, tricoteur, cate trei locuri.

De asemenea, au fost oferite cinci locuri vacante pentru meseria de manipulant marfuri, opt locuri pentru confectioneri, 24 de posturi pentru muncitori necalificati, iar cea mai mare oferta, respectiv 36 de locuri vacante, pentru meseria de operator cablaje auto.

Potrivit monitorizarii AJOFM Buzau, realizata imediat dupa incheierea ...

Actualitate / stiri Actualitate39 vizite[ Opinia Buzau ]

Buzoianca Marina Baboi, dubla semifinalista europeana la Campionatele pentru Cadeti din Georgia

Luni, 18 Iulie 2016, ora 05:11

Buzoianca Marina Baboi, dubla semifinalista europeana la Campionatele pentru Cadeti din GeorgiaInca o reusita pe plan international pentru buzoianca Marina Baboi. Atletismul buzoian a avut anul acesta un singur reprezentant in competitiile internationale, atleta Marina Andreea Baboi, prezenta cu rezultate deosebite la Internationalele Romaniei, la doua campionate balcanice si la un Campionat European. Incepand de joi, iubitorii sportului buzoian au avut ocazia sa urmareasca in direct pe Eurosport evolutiile buzoiencei la Campionatul European de cadeti de la Tbilisi, Georgia.

Marina a concurat in doua probe: 100 m plat si 200 m plat. In ambele a reusit sa ajunga pana in semifinalele competitiei.

La 100 m plat, Marina sosea la Tbilisi de pe locul 27 european iar evolutia ei a propulsat-o pana pe locul XI, la o singura sutime de secunda de Top 10 european. Tanara atleta buzoiana a oferit o surpriza de proportii in proba de 200 m plat, proba in care nu era in Top 30 european - nefiind o proba la care Marina alerga in mod special, maxim doua curse pe sezon - alergand exceptional si imbunatatindu-si personal "best"-ul cu aproape o secunda patrunzand in semifinalele probei, dar si in Top 10 european pana pe locul 7.

Doua semifinale europene, evolutii deosebite si incununate de succes aproape de capatul unui sezon extrem de bogat in realizari si performante pentru Marina Baboi: campioana balcanica de cadeti, patru titluri de campioana nationala, doua titluri de vicecampioana nationala, bronz la internationalele Romaniei, cei mai buni timpi alergati in cariera la 100 m si ...

Sport / stiri Sport10 vizite[ Opinia Buzau ]

Alexandru Bisceanu a revenit din Anglia la Stejarul

Luni, 18 Iulie 2016, ora 05:11

Alexandru Bisceanu a revenit din Anglia la StejarulAntrenorul echipei de rugby Stejarul Buzau, Costica Mersoiu, are sub comanda, la echipa mare, si doi jucatori U18, informeaza site-ul clubului.

Se pregatesc, astfel, cu seniorii, Alexandru Negoita, care a evoluat, imprumutat fiind de Stejarul, la echipa U18 a lui Dinamo, vicecampioana nationala, si Alin Enache, promovat de la juniorii clubului.

O veste buna este revenirea lui Alexandru Bisceanu din Anglia, care va evolua din nou pentru Stejarul in sezonul de toamna, odata cu startul unei noi editii a Diviziei Nationale de Seniori.

In privinta jucatorilor cu probleme medicale, Cristian Stuparu face, deocamdata, doar alergari usoare, in timp ce George Bulearca se afla inca in perioada de recuperare.

Sport / stiri Sport10 vizite[ Opinia Buzau ]

Un microbuz a luat foc in curtea unei firme de pe Soseaua Brailei

Sambata, 16 Iulie 2016, ora 21:11

Un microbuz a luat foc in curtea unei firme de pe Soseaua BraileiPompierii buzoieni au intervenit la stingerea unui incendiu de vegetatie uscata pe Soseaua Brailei. Incendiul s-a extins si in curtea unei societati comerciale, cuprinzand si un microbuz parcat acolo. Pompierii au actionat cu doua autospeciale cu apa si spuma, iar la fata locului a fost trimisa si o ambulanta.

Observarea rapida a incendiului si interventia imediata a pompierilor a facut posibila evitarea unor daune majore, avand in vedere ca la societatea comerciala in incinta careia s-a produs incendiul erau garate mai multe microbuze.

S-a reusit lichidarea incendiului in urma caruia au ars 120 mp de vegetatie uscata si a foat avariat un microbuz. Focul a pornit de la igienizarea terenului prin incendiere in spatiu deschis, nesupravegheata.

Actualitate / stiri Actualitate75 vizite[ Opinia Buzau ]


Prima   1   2   3   4   5   6   7   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
EXCLUSIV Prefectura pune paie pe foc in razboiul Toma - Tescaru. Iata documentul care arunca in aer o hotarare a CLM Buzau
Razboiul dintre primarul Municipiului Buzau, Constantin Toma, si directorul Companiei de Apa, Ionel ...
A aparut o noua modalitate de inselatorie: "batista"! Cum actioneaza escroacele cu fuste lungi
Inselaciunea, prin diverse metode, este una dintre practicile care au luat amploare la nivelul ...
De ce intarzie expertul in dosarul Orizont cu evaluarea terenurilor, preferand sa ia amenzi de mii de lei de la instanta?
Un inculpat ar fi suferit un atac cerebral Judecarea dosarului Orizont, in care fostul primar al ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor