Manele interzise pe Drumul vinului

   

Doua ONG-uri buzoiene, impreuna cu Consiliul Judetean, vor ca manelele sa nu se mai auda in cele 10 localitati din acest judet strabatute de Drumul vinului.

Fundatia crestina "Mitropolit Irineu Mihalcescu" si Asociatia Pro civic au realizat un proiect de hotarare care prevede ca muzica netraditionala, dar si orice "manifestare zgomotoasa" sa fie interzise pe cei aproape 80 de kilometri de cai de acces catre zonele cu potential turistic ridicat din judetul Buzau - de la comuna Pietroasele, unde s-a descoperit tezaurul Closca cu Puii de Aur, la Statiunea Sarata Monteoru, Manastirea Ciolanu si Vulcanii Noroiosi.

Stelian-Cuzea Mihalcescu, presedintele fundatiei "Mitropolit Irineu Mihalcescu", si-a motivat demersul, intr-o declaratie acordata AGERPRES, prin faptul ca "manelele izgonesc turistii straini si nu numai". El a spus ca a lansat aceasta initiativa dupa ce a fost la Sarata Monteoru si a constatat ca localnicii asculta manele "la maximum", iar in aceste conditii turistii nu se pot relaxa.

Potrivit sursei citate, hotararea ar urma sa fie aplicata de Politia locala, voluntarii de mediu si comisarii Garzii de mediu.
La randul sau, Victor Mocanu, presedintele Consiliului Judetean Buzau, a declarat, pentru AGERPRES, ca initiativa societatii civile este corecta. "Dorim sa o punem in aplicare, mai ales ca pe Drumul vinului au inceput sa apara numeroase locatii turistice si de alimentatie publica care ar trebui sa nu sustina programe cu muzica care nu este specific romaneasca", a afirmat el.

Consiliul judetean Buzau a primit, in aceasta saptamana, unda verde, din partea Consiliului de dezvoltare al Regiunii 2 Sud-Est, pentru modernizarea Drumului vinului, prin atragerea de fonduri structurale europene in valoare de 21,8 milioane de euro cu care vor reabilitate caile de acces pe aproximat
Vineri, 22 August 2008, ora 23:16
Sursa: AGERPRES
Cele mai citite stiri
Hot prins in fapt de fiul proprietarilor apartamentului pe care intentiona sa-l jefuiasca
Pentru tanarul de 18 ani a fost solicitata Ambulanta pentru a i se acorda ingrijiri medicale, acesta ...
Cum a refacut Adrian Mocanu ApR Buzau sub umbrela ALDE
Directorul Electrica-Furnizare Buzau, Ovidiu Anghel, s-a inscris in Alianta Liberalilor si ...
Accident grav pe Centura Buzaului. Trei masini implicate si mai multe persoane ranite
UPDATE Din primele verificari efectuate de politisti la fata locului, se pare ca un buzoian de 29 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor