Ciolacu: ,,Nu candidez pentru nicio functie de conducere in PSD, eu nu sunt lumina partidului"

   

Presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, nu va candida pentru nicio functie de conducere in Partidul Social Democrat - presedinte, presedinte executiv sau secretar general-, a declarat acesta la Buzau, unde a condus Conferinta Judeteana Extraordinara, care a fost convocata cu scopul desemnarii celor 140 de delegati care vor reprezenta organizatia buzoiana la Congresul Extraordinar din 29 iunie. ,,Cred ca este un moment in care partidul are nevoie de altceva. Si de o alta abordare, iar eu nu sunt lumina partidului (...) Am alta viziune in ceea ce priveste pasii care trebuie urmati de catre Partidul Social Democrat, pe termen scurt si pe termen mediu. Am acest drept, am votat, m-am explicat, majoritatea a hotarat, sunt membru de partid, il respect, respect hotararile, imi apartin deciziile", a spus Ciolacu.
Presedintele organizatiei judetene a Partidului Social Democrat a spus ca lucrarile Conferintei de joi au fost o buna ocazie pentru social-democratii buzoieni sa faca o analiza a rezultatelor obtinute la alegerile europarlamentare. Marcel Ciolacu a enumerat cateva dintre greselile pe care Partidul Social Democrat le-a facut in ultimii doi ani si jumatate si care au fost decontate pe 26 aprilie. ,,Am facut o analiza interna, este prima oara cand ne intalnim dupa alegeri. Cu adevarat, Buzaul este printre judetele care s-au situat pe primele locuri la aceste alegeri. Eu, unul, am recunoscut - si nu este prima oara cand recunosc-, ca avem greselile noastre, buzoienii ne-au aratat un cartonas galben, si sper ca, in aceasta echipa, alaturi de domnul primar Toma si de domnul presedinte al Consiliului Judetean, dar si de ceilalti consilieri judeteni, municipali, comunali, primari, viceprimari - avem peste 1.000 de alesi locali - vom incerca o noua abordare, tinand cont si realizand cele intamplate la ultimele alegeri. Am facut greseli mari si la nivel national; prima mare greseala a fost schimbarea guvernului Grindeanu, dar si schimbarea guvenului Tudose, cu toate ca sunt subiectiv, pentru ca am facut parte din el. Consider ca ar fi fost o greseala acum, la motiunea de cenzura, iarasi sa razvratim partidul si sa dam si al treilea guvern PSD jos, tot de catre PSD. Daca s-a hotarat, imediat dupa alegeri, sa ramanem la guvernare, asta este, vom vedea dupa Congres, dupa un forum mult mai larg, ce hotarari se vor lua", a precizat Ciolacu, care a evidentiat si greselile care pot fi imputate organizatiei judetene.

,,La Buzau am avut o abordare gresita, faptul ca avand atatea administratii si fiind cu totii foarte implicati, in primul si primul rand in adminustratie si pe dezvoltarea judetului, a municipiului, a unitatilor administrativ-teritoriale, am neglijat putin si partidul, si contactul cu oamenii; trebuiau explicate mult mai multe lucruri, la un moment dat s-a intrat si intr-o timorare evidenta, la cate atacuri au fost asupra PSD", a precizat presedintele organizatiei judetene a Partidului Social Democrat, deputatul Marcel Ciolacu.
Vineri, 21 Iunie 2019, ora 03:07
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Muzgoci: "Toti lipitorii de afise de la PSD au ajuns miliardari"
Secretarul general al organizatiei judetene a PRO Romania, Cristian Nicu, si vicepresedintele Doru ...
Ramniceanca sosita din Italia, la Spitalul Judetean cu febra
Update: Conducerea Spitalului Judetean Buzau a decis restrictionarea imediata a tuturor ...
VIDEO/Perchezitii la samsari de masini
In aceasta dimineata, Politia Romana efectueaza 175 de perchezitii domiciliare in Bucuresti si 20 de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor