Cum arata un certificat de proprietate din Evul Mediu romanesc. "Si iar sa fie Albului 3 cezvarti de vie in Dealul Lipiei"

Sursa: Adevarul
Sambata, 04 Februarie 2017, ora 04:03
134 citiri
Certificatele de proprietate din zilele noastre isi au originea in hrisoavele medievale, acte domnesti emise in Tara Romaneasca si in Moldova, care serveau ca titlu de proprietate sau de privilegiu. Erau scrise pe pergament, cu cerneala neagra in limbile slavona si romana, cu caractere chirilice. Un astfel de act consfintea, in urma cu 350 de ani, dreptul de proprietate cuvenit fiilor unui boier ce detinea intinse mosii in localitatea Lipia. Hrisovul, care acum se afla in colectia Muzeului ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.