Fost deputat de Buzau, pensie speciala de 1.400 euro pe luna

   

Poate ca niciun alt parlamentar roman nu s-a batut pentru eliberarea infractorilor din puscarii asa cum a facut-o deputatul social-democrat Eugen Nicolicea. El se afla la cel de-al saptelea mandat de parlamentar, unul dintre acestea fiind obtinut pe listele Uniunii Social Liberale de la Buzau, cand a candidat din partea Partidului Social Democrat, desi era membru al Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei, formatiunea politica a lui Gabriel Oprea.
Potrivit declaratiei de avere din iunie 2019, deputatul PSD Eugen Nicolicea a incasat in 2018 o "pensie plus indemnizatii" - probabil ca acesta se refera la pensia speciala pe care o primeste in calitate de parlamentar - in valoare totala de 74.184 de lei (peste 1.370 de euro pe luna). In 2016, la aceeasi rubrica el declarase o suma de doar 27.636, ceea ce arata ca aceste venituri aproape ca s-au triplat in ultimii doi ani.

Ca parlamentar, pensionarul Nicolicea, care are doar 63 de ani, a castigat suma de 133.000 lei.

Nicolicea a fost unul dintre membrii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor care a promovat si aparat cu toate puterile Legea recursului compensatoriu care a eliberat, inainte de termen, mii de infractori care, ulterior, au recidivat. "Asa cum a fost modificata, nu face altceva decat sa respecte Decizia CEDO, in cazul Mursic contra Croatiei, in care sunt definite conditiile inumane de tratament... Cert este ca nu s-a intamplat altceva la comisie decat ca s-a pus in aplicare Decizia CEDO, o chestiune tehnica facuta de juristi care-si respecta meseria", spunea Nicolicea pe 8 mai 2017, aparand recursul compensatoriu. Ulterior, peste 7.000 de violatori, criminali si talhari au fost eliberati gratie legii recursului compensatoriu, iar unii au recidivat.

Marti insa, Eugen Nicolicea si colegul sau de partid si de comisie parlamentara Florin Iordache s-au trezit intr-o situatie ridicola: din cei mai aprigi sustinatori ai recursului compensatoriu pe vremea lui Dragnea, legea care a scos din puscarii peste 20.000 de infractori, cei doi au votat impotriva operei lor politice la solicitarea noului sef pe linie de partid, Marcel Ciolacu. De altfel, Camera Deputatilor a si abrogat, miercuri, acest act normativ.
Joi, 05 Decembrie 2019, ora 02:08
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Femeie decedata intr-un accident provocat chiar de sotul ei
O femeie de 58 de ani, din Buzau, a murit luni seara intr-un accident rutier provocat chiar de sotul ...
Poveste bolnava de dragoste la Puiesti, incheiata cu crima
Un tanar de 20 de ani, din Nicolesti, comuna Puiesti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ...
Suspiciune de crima la Puiesti
Ancheta in desfasurare la Nicolesti, comuna Puiesti. Un barbat de aproximativ 40 de ani a fost gasit ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor