Fostul prefect din perioada guvernarii Partidului Democrat Liberal, Paul Beganu, raspunde "Demersului pentru sinceritate": "Am intentia de a schimba in bine imaginea Legislativului in fata cetateanului"

   

Candidatul Aliantei Romania Dreapta pentru Colegiul 2 - Senat, Paul Beganu, este urmatorul dintre aspirantii la un post de parlamentar de Buzau care a dat curs provocarii lansate de cotidianul OPINIA de a se alatura "Demersului pentru sinceritate", initiativa materializata printr-o scrisoare-chestionar, adresata celor care doresc sa devina, pentru urmatorii patru ani, parlamentari."Demersul pentru sinceritate", prezentat pe larg in editia de marti a cotidianului OPINIA, se doreste a fi si "un exercitiu de raspundere politica si de asumare a unei realitati care ne va afecta in urmatorii patru ani", dupa cum precizeaza initiatoarele. "Votul, ca instrument de exercitare a vointei si a drepturilor cetatenesti in raport cu clasa politica, reprezinta exprimarea constienta si asumata a unei indatoriri civice, ca si garant al democratiei si libertatilor omului. De aceea, scrisoarea noastra vine sa sublinieze acest fapt, facand un apel direct catre cei asupra carora se va rasfrange, in curand, actul votului", dupa cum sustin cele doua initiatoare, Marina Ene si Simona Stan.

1. De ce doriti sa fiti, pentru urmatorii patru ani, reprezentant al Forului Legislativ al Romaniei?

Pregatirea profesionala, experienta in relatia cu cetatenii sunt la un nivel maxim de intelegere a problemelor cu care se confrunta societatea si de gasire a solutiilor de rezolvare.

2. Ce reprezinta, pentru dumneavoastra, Parlamentul Romaniei?

Institutia suprema in stat prin care se manifesta cetateanul.

3. Care este, dupa opinia dumneavoastra, diferenta intre o persoana cu drept de vot si una fara acest drept?

Nu prea inteleg. Depinde de motivul pentru care o persoana nu mai are acest drept.

4. Ce reprezinta statul de drept si statul democratic?

Statul care, prin cele trei puteri (executiva, legislativa si judecatoreasca), reuseste sa-si apere si protejeze cat mai mult cetatenii si societatea in ansamblu.

5. Cum puteti caracteriza campaniile electorale din Romania?

Duse in derizoriu, fara confruntare pe proiecte.

6. Considerati ca in Romania exista doctrine politice? Va rugam sa va argumentati raspunsul.

Da, dar cunoscute si practicata, in general, la nivelul varfurilor politice.

7. Care credeti ca este ponderea contributiei partidului politic in castigarea alegerilor? Va rugam sa ne raspundeti, fara a ne transmite punctajele primite de la partidele ai caror membri sunteti.

Procentul oscileaza intre 20 si 50 la suta, in functie de pozitia partidului (la guvernare - posibila erodare, in opozitie - activitate intensa in parlament etc).

8. Considerati ca, in Romania, demersul parlamentar, in raport cu Guvernul si Presedintia, este facut in mod corect, respectand normele constitutionale si atributele parlamentare? Va rugam sa va argumentati raspunsul.

Sunt mari sincope pe linie de comunicare interinstitutionala, lipsa dezbaterilor politice pe proiecte, in general slaba eficienta.

9. Care este gradul dumneavoastra de interes REAL si cum se manifesta acesta PRACTIC fata de electorat si fata de cetatean in general? Va rugam sa nu ne prezentati aici discursuri de campanie!

Foarte ridicat, cu intentia de a schimba in bine imaginea Legislativului in fata cetateanului.

10. Considerati ca dumneavoastra, ca si candidat si ca om politic, din perspectiva definitiei acestuia, aveti pregatirea si profilul necesare pentru a fi parlamentar? Va rugam sa va argumentati raspunsul si sa nu ne prezentati discursuri de campanie!

Da. Pregatirea profesionala si experienta acumulata in administratie, faptul ca am fost receptiv la doleantele oamenilor care mi s-au adresat si ca am reusit sa le rezolv problemele.

*
Citeste mai multe despre Paul Beganu fost prefect Paul Beganu
Joi, 01 Noiembrie 2012, ora 00:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Care sunt parlamentarii de Buzau care au votat impotriva majorarii alocatiilor pentru copii
Dupa ce a incercat sa manipuleze opinia publica in legatura cu votul impotriva majorarii alocatiilor ...
Ce mesaj i-a transmis liderul PMP Eugen Tomac primarului Constantin Toma din partea lui Traian Basescu
Presedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac - insotit de secretarul general adjunct Ioana ...
Deputatul Adrian Mocanu implicat intr-un accident rutier pe Unirii
UPDATE Soferul implicat in accidentul rutier este deputatul ALDE Adrian Mocanu. Conform declaratiei ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor