Lectie de prevenire sustinuta de politistii buzoieni la Scoala 1 dupa cazul de santaj cu fotografii indecente intre doua eleve de 12 ani

   

Politisti din cadrul Compartimentului Analiza si Prevenirea Criminalitatii si politisti de proximitate de la Politia Municipiului Buzau au desfasurat marti o activitate preventiv-educativa la scoala Gimnaziala "Capitan Aviator Mircea T. Badulescu" Buzau.
Activitatea a avut drept scop informarea elevilor asupra masurilor minime de protectie pe care le pot adopta astfel incat sa nu devina victime ale infractiunilor si vine la aproape o luna de la mediatizarea unui caz revoltaror, protagoniste fiind doua fete de 12 ani, eleve in clasa a VI-a. Sub o indentitate falsa pe un portal de socializare, una dintre ele i-a cerut colegei de banca fotografii in ipostaze indecente. Mai exact, dandu-se drept un baiat interesat de ea, a convins-o pe fetita, prin mesaje repetate si ademenitoare, sa se fotografieze in posturi intime. Odata primite, fotografiile compromitatoare au fost folosite ulterior pentru a o defaima pe victima. Fotografiile au fost trimise altor colegi si asa au aflat si parintii elevilor, iar mai apoi directorul scolii, care i-a sesizat imediat pe cei ai copilelor, Inspectoratul scolar, dar si organele de cercetare penala.

Cazul a fost preluat de DIICOT, care a inceput o ancheta, cercetarile fiind desfasurate in rem, respectiv asupra faptei, sub aspectul savarsirii infractiunii de pornografie infantila.

Politistii au abordat aspecte referitoare la prevenirea infractiunilor comise cu violenta si au adresat elevilor recomandari care sa ii ajute sa nu devina victime ale persoanelor certate cu legea sau cum sa gestioneze eventualele conflicte in care ar putea fi implicati.

De asemenea, prin discutiile purtate s-a urmarit semnalarea situatiilor de pericol in care ar putea fi implicati din cauza necunoasterii consecintelor adoptarii unor comportamente, cunoasterea si intelegerea comportamentului de bullying/cyberbullying prin prezentarea unor situatii de risc prin care pot ajunge victime, precum si prezentarea formelor comportamentului violent si factori favorizanti.

De asemenea, politistii le-au reamintit elevilor principalele reguli de circulatie de care trebuie sa tina cont astfel incat sa nu devina victime ale evenimentelor rutiere si le-au explicat si consecintele consumului unor substante interzise asupra organismului.
Joi, 12 Decembrie 2019, ora 02:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Unul dintre cei mai de temut interlopi din Buzau, in arest
Dupa mai bine de o luna de cercetari intr-un dosar de sechestrare de persoana, anchetatorii au cerut ...
Firma ,,justitiarului TV" Sorin Ovidiu Balan, care a pazit Gara si Depoul CFR Buzau, teapa de 9 milioane lei la stat
Firma infiintata de justitiarul TV de carton Sorin Ovidiu Balan - fost membru marcant al Partidului ...
Deconturi pe PNDL pentru 15 primarii buzoiene
Veste buna pentru 15 primarii din judetul Buzau. Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor