Locotententul care a transportat in zbor documentele Marii Uniri: "Am ramas mut la entuziasmul oamenilor cand au vazut tricolorul de pe avion"

Sursa: Adevarul
Marti, 08 Septembrie 2015, ora 02:13
74 citiri
Locotenent aviator Vasile Niculescu si capitan Victor Precup sunt cei care au primit misiunea aeriana necesara pregatirii Unirii Transilvaniei cu Regatul Romaniei. Zborul care s-a realizat cu un aparat Farman 40 a avut loc cu o saptamana inainte de Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia. De ce a fost necesara o misiune aeriana, pentru pregatirea unirii Pe data de 18 octombrie 1918, deputatul Alexandru Vaida - Voievod anunta, de la tribuna Camerei, guvernul maghiar si opinia publica din ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.