Prefectul ALDE de Buzau, printre cei 24 de reprezentanti ai guvernului Orban in teritoriu numiti ilegal

   

Secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca, in opinia social-democratilor, Guvernul Orban a numit ilegal 24 de prefecti. El a afirmat ca cei care au fost inlocuiti din functie au depus o plangere prealabila la Guvern, urmand ca, in cazul unui raspuns nefavorabil, sa se adreseze instantei de contencios-administrativ.
"Din cei 28 de prefecti care au fost numiti asa, noaptea ca hotii, multi dintre ei, 24, au fost numiti, din punctul nostru de vedere, ilegal. Ca un element de noutate, sa stiti ca cel putin un aviz se dadea acolo, pe loc, de la Guvern, de pe un calculator aflat in sala unde se tine sedinta de guvern. Multi dintre ei nu puteau ocupa aceasta functie, conform legii (...) S-a facut procedura prealabila catre Guvernul Romaniei, in care le-am atras atentia sa revina asupra acestor numiri, in caz contrar vom ataca in contencios-administrativ - ataca cei care au facut plangerea prealabila, cei interesati - si eu va spun ca exista riscul major ca instanta de judecata sa zica: ", a precizat Daniel Suciu.

Printre prefectii numiti de guvernul Orban fara respectarea prevederilor legale se afla si reprezentantul Executivului in judetul Buzau, Leonard Dimian, despre care OPINIA a scris, inca inainte de numire, ca nu corespunde cerintelor legii, intrucat nu face parte din Corpul Inaltilor Functionari Publici, pentru ca nu a sustinut examenul de admitere in aceasta structura. Nici din punct de vedere moral numirea acestuia nu sta tocmai bine, dat fiind ca posturile pe care le-a obtinut, pe parcursul anului trecut, in Prefectura, sunt rezultatele unor santaje politice ale sustinatorilor sai, parlamentarii ALDE de Buzau Mocanu si Badulescu. Acestia au obtinut numirea lui Dimian ca subprefect dupa ce au promis ca nu vor vota penultima motiune de cenzura impotriva guvernului Dancila, si, ulterior, dupa ce au votat motiunea de cenzura care a condus la caderea guvernului social-democrat si au sprijinit instalarea guvernului Orban, au cerut numirea aceluiasi personaj ca prefect.
Luni, 20 Ianuarie 2020, ora 02:02
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Colonelul Cucos, seful Jandarmeriei in timpul violentelor din 10 august 2018, a ajuns simplu ofiter la Buzau
Sebastian Cucos, sef al Jandarmeriei Romane in 10 august 2018, cand jandarmii - transformati in ...
VIDEO I Ce spune Marcel Ciolacu despre inscrierea fostului prefect Ichim in PRO Romania (P)
Declaratie surprinzatoare a presedintelui interimar al PSD. Marcel Ciolacu, liderul social ...
De ce nu va ajunge in instanta dosarul accidentului provocat de directoarea Scolii nr. 1
Dupa doi ani de ancheta, dosarul accidentului de la Scoala nr. 1, din decembrie 2017, care a impus ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor