Procurorii nu-l vor liber pe strazi pe obsedatul sexual Ducu Rata

   

Procurorii Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau au contestat decizia prin care agresorul sexual Ducu Rata urma sa fie externat din Spitalul de Neuropsihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Buzau.
Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca a cerut iar un magistrat de la Judecatoria Buzau a admis pe 27 august cererea de inlocuire a masurii internarii cu obligarea agresorului sexual Ducu Rata la tratament medical "pana la insanatosire sau pana la ameliorarea care inlatura starea de pericol ce a determinat luarea masurii, masura care se va executa si pe perioada detentiei, in cazul ramanerii definitive a sentintei penale nr. 393/2019 a Judecatoriei Buzau". Decizia a fost contestata imediat de procurorii Parchetului local, iar termenul pentru judecare este 5 noiembrie. Decizia finala apartine judecatorilor Tribunalului Buzau.

Agresorul sexual Ducu Rata a fost internat in Spitalul Sapoca in martie 2018, dupa ce, la sfarsitul lui 2017, a atacat o tanara de 34 de ani. Pentru aceasta fapta, el a fost condamnat din nou in luna mai a acestui an la inchisoare cu executare. Decizia apartine unui complet al Judecatoriei Buzau si nu este definitiva. In anul 2014, licean fiind, Ducu Rata a atacat o tanara de 24 de ani in scara unui bloc din municipiul Buzau. A fost condamnat la un an si patru luni de inchisoare cu executare cu obligarea la tratament de specialitate, dar a parasit repede penitenciarul. In urma agresiunii de la sfarsitul lui 2017, dupa o jumatate de an de cercetari, in vara lui 2018 procurorii au decis sa-l trimita din nou in judecata pe Rata, pentru agresiune sexuala. Astfel ca, la nici patru ani de la ultima fapta similara, individul a ajuns iar in fata magistratilor de la Judecatoria Buzau, fiind condamnat pe fond la 3 ani si sase luni inchisoare cu executare, dupa ce la sfarsitul anu lui 2017, in seara de Craciun, a tabarat peste o tanara de 34 de ani. Se intampla la nici trei luni dupa ce Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Sapoca cerea in instanta inlocuirea/incetarea masurii obligarii la tratament luata in cazul lui. Reamintim ca in 2014, in timp ce era elev in ultimul an la un liceu, Ducu Rata a agresat sexual o tanara de 24 de ani, pe care perversul a urmarit-o pana in scara blocului si a atacat-o inainte sa intre in lift. Fata a scapat doar cu hainele sfasiate, deoarece agresorul a fost pus pe fuga de vecini. Fata de 24 de ani se intorcea de la o intalnire, cand, pe casa scarii, inainte sa intre in lift, a fost tabarata de un necunoscut. Aproape doua minute a durat lupta cu agresorul, care apucase sa-si imobilizeze victima. "Am intrat in bloc, iar el in urma mea. M-a prins cu bratele, strans, eu am inceput sa tip, a continuat sa imi dea pantalonii jos, apoi am cazut si am incercat sa il lovesc cu picioarele", spunea tanara agresata. Mama victimei a observat de la fereastra ca fata ei era urmata indeaproape de un individ, insa nimic nu ii trada acestuia intentiile. Nu era la prima abatere, ci la a patra de acest fel, insa nimeni nu a considerat ca adolescentul poate fi un pericol public. Dupa un proces destul de scurt, individul a fost condamnat la inchisoare cu executare, dovada ca din expertiza psihiatrica efectuata in cauza a reiesit ca Ducu Rata a comis fapta cu discernamant. A fost, totusi, obligat la tratament psihiatric pe perioada detentiei, insa apucaturile individului nu au avut leac si, la un an dupa ce a fost eliberat din inchisoare, a revenit la obiceiurile vechi. Culmea, la momentul re - tinerii, in 2014, profesorii lui ar fi declarat ca Ducu Rata nu a facut niciodata probleme in liceul in care invata. El a ajuns la Liceul "Costin Nenitescu" in clasa a IX-a, de la Seminarul Teologic, iar cu un an mai devreme a solicitat o intalnire cu psihologul scolii.
Miercuri, 16 Octombrie 2019, ora 03:06
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Muzgoci: "Toti lipitorii de afise de la PSD au ajuns miliardari"
Secretarul general al organizatiei judetene a PRO Romania, Cristian Nicu, si vicepresedintele Doru ...
Ramniceanca sosita din Italia, la Spitalul Judetean cu febra
Update: Conducerea Spitalului Judetean Buzau a decis restrictionarea imediata a tuturor ...
Cine este autorul crimei de la Tabarasti, de anul trecut
Autorul crimei de la Tabarasti a fost identificat si arestat preventiv. Este vorba despre un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor