"Reforma liberala" loveste din nou Buzaul: sotia pensionara a ex-primarului PNL din Berca, numita director la Casa Corpului Didactic

   

Guvernul Orban face o noua mutare "de geniu" in judetul Buzau, dupa numirea unui prefect care nu intruneste conditiile legale si schimbarea, din fericire doar temporara, a cercetatorului Costel Vinatoru din functia de director al Bancii de gene. Prin ordin al ministrului Educatiei, Monica Anisie, directorul Casei Corpului Didactic, profesorul Dan Popescu - fost director al Scolii Gimnaziale Magura -, a fost demis din functie si inlocuit cu o invatatoare din Berca, care se afla in al treilea an de prelungire a termenului legal de pensionare. Peste toate, Anisoara Marcu este sotia fostului primar liberal din Berca, Valeriu Marcu, vicepresedinte al organizatiei judetene a Partidului National Liberal. Directorul demis, Dan Popescu, are 42 de ani si, in perioada cat a condus Scoala Gimnaziala Magura a facut din aceasta institutia de invatamant cu cel mai mare numar de proiecte europene atrase. De asemenea, in calitate de director al Casei Corpului Didactic, Popescu este - mai precis era! - coordonator al unui proiect european care se deruleaza in sase judete, "Curriculum relevant, educatie deschisa pentru toti" (CRED).
Functia de director al Casei Corpului Didactioc este asimilata celei de inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean, iar numirea pe aceasta se face prin ordin de ministru al Educatiei.
Vineri, 14 Februarie 2020, ora 16:17
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Care este situatia epidemiologica la nivelul judetului Buzau
Sambata, 4 aprilie, situatia epidemiologica la nivelul judetului Buzau, transmisa de biroul de presa ...
Primul pacient cu Coronavirus la Spitalul din Ramnicu Sarat
Duminica seara, la Spitalul Ramnicu Sarat a fost internat primul pacient depistat pozitiv cu ...
Cat au iesit buzoienii din casa, in comparatie cu cei din alte judete, dupa aparitia epidemiei
Google a publicat un raport de mobilitate a populatiei in contextul pandemiei, care da date despre ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor