Retrageri in valuri din Politie la Buzau

   

Politia buzoiana se pregateste de un val de pensionari din sistem. Zvonul ca noul guvern ar putea schimba conditiile de pensionare, printre care si marirea varstei de iesire din sistem, a creat panica printre politistii cu state vechi. De la inceputul acestui an, 19 agenti de politie si un ofiter au solicitat incetarea raporturilor de serviciu in 2020, cu drept de pensie la implinirea varstei si a celorlalte conditii necesare pensionarii in sistemul de pensii pentru institutiile din domeniul apararii nationale, ordinii publice si sigurantei nationale. Este vorba despre politisti cu experienta, fapt care va conduce la coborarea gradului de eficienta a institutiei buzoiene.
Sefii politiei buzoiene vor trebui sa se gandeasca cum sa umple golul lasat de catre politistii pensionati, avand in vedere ca abia in vara se asteapta un lot de absolventi de la Academia de Politie ori de la Scoala de Agenti de la Campina.

In luna decembrie a anului 2019, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI, Dumitru Coarna, ii indemna pe politistii din Romania sa se pensioneze, pe fondul discutiilor privind eliminarea pensiilor de serviciu pentru politisti. Intr-un mesaj intern, pe WhatsApp, seful sindical ii sfatuia pe angajatii din MAI sa se pensioneze urgent.

Discutia dintre Dumitru Coarna si un sindicalist, pe grupul de WhatsApp al SNPPC:

Dumitru Coarna: Recomandati tuturor celor care indeplinesc conditiile de vechime si varsta sa solicite deschiderea dreptului la pensie urgent.

Anonim: O sa ramanem o mana de oameni. Nea Mitica, serios? Nu mai asteptam putin?

Dumitru Coarna: Foarte serios!

Anonim: Mamaaaa, e naspa

Dumitru Coarna: Eu nu-mi permit sa fac glume pe acest subiect.

Anonim: Dar daca o vor face prin legea bugetului de stat... e groasa!!! In conditiile astea... eu ma apuc sa anunt oamenii.

La nici o luna de la mesajul lui Dumitru Coarna, dupa ce au auzit zvonul ca Guvernul Orban ar putea schimba conditiile de pensionare, oamenii legii se pensioneaza in valuri in toata tara.

La Iasi, spre exemplu, peste 70 de politisti au depus cerere de pensionare.
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 02:07
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
"Reforma liberala" loveste din nou Buzaul: sotia pensionara a ex-primarului PNL din Berca, numita director la Casa Corpului Didactic
Guvernul Orban face o noua mutare "de geniu" in judetul Buzau, dupa numirea unui prefect care nu ...
Cum poate sa faca mai mult rau decat bine o masura luata heirupist pe DN2E85, la Spataru
Masuri heirup-iste si insuficient gandite, pentru resistematizarea DN2E85 in zona noua a localitatii ...
VIDEO I Ce spune Marcel Ciolacu despre inscrierea fostului prefect Ichim in PRO Romania (P)
Declaratie surprinzatoare a presedintelui interimar al PSD. Marcel Ciolacu, liderul social ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor