S-a lansat manualul de istorie al judetului Buzaului. Elevii Colegiului Pedagogic, primii care vor studia istoria locala in scoala

   

Premiera importanta pentru invatamantul buzoian. Astazi, 23 septembrie, a fost lansat manualul "Istoria Judetului Buzau", un suport didactic pentru cursul optional de istorie locala pe care elevii buzoieni si-l pot alege in clasa a VII-a.
Manualul, realizat la initiativa Primariei Buzau, a fost coordonat de dr. Marius-Adrian Nicoara, avandu-i autori pe Constantin Coman, Valeriu Nicolescu si Dumitru Scorosanu.

Lansarea a avut loc in amfiteatrul Colegiului National Pedagogic "Spiru Haret", prima institutie in care parintii au optat ca elevii de clasa a VII-a sa studieze istoria Buzaului ca materie optionala.

"Am ales sa realizam acest manual pentru ca este foarte important ca elevii sa inteleaga de mici cine suntem noi, buzoienii, si care este istoria noastra locala", a declarat primarul Constantin Toma.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean, foarte multe alte scoli buzoiene, inclusiv din mediul rural, si-au manifestat interesul de a folosi acest manual.

MAI MULTE AMANUNTE IN ZIARUL DE MAREsI
Luni, 23 Septembrie 2019, ora 14:12
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Prefectul ALDE de Buzau, printre cei 24 de reprezentanti ai guvernului Orban in teritoriu numiti ilegal
Secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, ...
Femeie decedata intr-un accident provocat chiar de sotul ei
O femeie de 58 de ani, din Buzau, a murit luni seara intr-un accident rutier provocat chiar de sotul ...
Suspiciune de crima la Puiesti
Ancheta in desfasurare la Nicolesti, comuna Puiesti. Un barbat de aproximativ 40 de ani a fost gasit ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor