Violeta Oancea, avocata proxenetilor ramniceni, retinuta de DIICOT

   

* Aceasta ii reprezenta si pe cei doi libanezi care au devalizat Rodipet si CFR Mesagerie

Cazul retelei de traficanti de persoane coordonata de Gheorghe Narcis Radu, arestat in urma cu circa doua saptamani, capata zilele acestea noi conotatii, dupa ce procurorii DIICOT au dispus retinerea pentru 24 de ore a avocatei Violeta Oancea, cea care ii apara in instanta pe membrii gruparii.Avocata este acuzata de comiterea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, spalare de bani si favorizarea infractorului, dupa ce a incercat prin metode ilegale sa justifice sumele mari de bani gasite de anchetatori in conturile clientilor sai, reusind chiar, in urma cu doi ani, sa pacaleasca autoritatile italiene.

Reamintim faptul ca, in urma cu doua saptamani, politistii buzoieni de la Crima Organizata au reusit sa destructureze o retea de trafic de persoane coordonata de Gheorghe Narcis Radu si de sotia sa, Verginica Lila, care, prin intermediul altor doi membri, au racolat cinci tinere din zona Ramnicului, pe care le-au dus sa se prostitueze in Germania, Turcia si Italia. Cei doi soti aveau vechime in bransa proxenetilor, primele lor preocupari in acest sens datand din 1999.

In 2010 chiar au fost retinuti de autoritatile italiene, sub acuzatia ca ar fi plasat aproximativ 100 de fete sa se prostitueze in zona Rimini, cu aceasta ocazie intrand in scena avocata Violeta Oancea, ai carei clienti erau cei doi. Conform comunicatului remis de DIICOT, aceasta a intocmit in fals un contract de imprumut cu gaj general si mentiuni nereale, asistand existenta unui imprumut intre Dorian Necula si Verginica Lila. Contractul a fost semnat chiar in cabinetul avocatei, ulterior, aceasta prezentandu-l autoritatilor italiene pentru a justifica provenienta sumei de 50.000 de euro, bani gasiti asupra celor doi soti si care proveneau din activitatile de prostitutie si proxenetism. Ulterior, cei doi soti ramniceni au fost eliberati din arest si au revenit in tara, unde s-au apucat sa puna pe picioare o noua retea. Cu ajutorul altor doi complici, au racolat cinci tinere, pe care le-au dus sa se prostitueze in Italia, Germania si Turcia, strangand de pe seama lor o adevarata avere. {i-au achizitionat masini de lux si alte bunuri, si-au construit o vila cu piscina in Ramnic si au adunat intr-un cont la banca 350.000 de lei, bani proveniti din prostitutie.

La jumatatea acestei luni, dupa ce au adunat probe suficiente, politistii de la Crima Organizata au descins la vila cu piscina a celor doi soti, au efectuat perchezitii si au pus sechestru pe mai multe bunuri, inclusiv pe cei 350.000 de lei din contul de la banca.

Gheorghe Narcis Radu a ajuns din nou in arest, de aceasta data in Romania, iar sotia lui a fost lasata in libertate doar pentru ca trebuia sa aiba grija de copilul care abia implinise doi ani. Venise din nou momentul sa apeleze la avocata Violeta Oancea, care a incercat sa foloseasca acelasi tertip precum cel din urma cu doi ani in fata autoritatilor italiene.

Dupa perchezitiile efectuate de politisti si dupa arestarea sotului, Verginica Lila a discutat cu avocata despre ce trebuie facut pentru a se ridica sechestrul de pe cei 350.000 de lei din banca. Dupa cum sustin procurorii Biroului Teritorial Buzau al DIICOT, avocata i-a remis acesteia un exemplar in original al contractului de imprumut, iar pentru a disimula falsificarea actului, a adus modificari registrului de inregistrare a actelor juridice, inscriind contractul de imprumut la pozitia unui contract de comodat, privind alte parti, prin mentiuni inscrise peste inregistrarea initiala. De aceasta data, se pare ca lucrurile nu au mai fost atat de simple precum fusesera in Italia, anchetatorii sesizand ca este ceva necurat la mijloc.

Procurorii DIICOT si politistii de la Crima Organizata de la Buzau au facut verificari mai amanuntite in ceea ce priveste documentele prezentate si astfel au descoperit falsul. Lovitura de teatru a venit ieri dimineata cand, la solicitarea procurorilor DIICOT din cadrul Biroului Teritorial Buzau, avocata Violeta Oancea a fost retinuta pentru 24 de ore, totodata, procurorii solicitand Curtii de Apel Ploiesti arestarea preventiva pe o perioada de 29 de zile, propunere ce va fi analizata in cursul zilei de azi.

Avocata Violeta Oancea face parte din Baroul Bucuresti si ii mai are clienti pe cetatenii americani de origine libaneza, fratii Hassan si Mehdi Awdi, cercetati de DIICOT alaturi de alte doua persoane, pentru fraudarea CFR Mesagerie, precum si pentru pagubirea societatii Rodipet SA cu 35,5 milioane euro.

*
Vineri, 30 Noiembrie 2012, ora 00:00
Sursa: Opinia Buzau

Articol citit de 862 ori


Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Asa ar putea arata o zona din Buzau! Iazul Morii reamenajat va deveni principala atractie a orasului
Reproduceri ale unor mori de apa, zone de promenada si multe alte atractii pentru localnici si ...
Un nou cartier va rasari intre Parcul Tineretului si Dorobanti. Va avea peste 12.000 de case
Planuri mari pentru dezvoltarea municipiului Buzau. Autoritatile locale vor pune la punct un plan ...
VIDEO Cinci persoane au fost ranite intr-un accident produs pe E85, in judetul Buzau
Un grav accident s-a produs duminica dupa-amiaza pe DN2 E85, la intrare in localitatea Cioranca. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor