Europenii se imbraca cu haine produse la Buzau si Ramnicu Sarat

   

Europenii se imbraca cu haine produse la Buzau si Ramnicu SaratOpinia Buzau
Doua societati din judet, detinute de Artifex Vrancea, sunt furnizori de haine pentru retailerul international H&M

Un numar de 20 de companii romanesti produc haine pentru retailerul suedez H&M. Aproape 7.000 de angajati ai acestor firme lucreaza pentru ca pe hainele vandute de cunoscuta firma sa apara eticheta "made in Romania".

Printre acestea se regaseste si firma buzoiana Vidalex Prod, o societate cu o cifra de afaceri de 0,7 milioane de lei in 2011 si 31 de angajati, insa si un punct de lucru in Ramnicu Sarat al Artifex SRL Focsani. La fel ca si societatea din Ramnicu Sarat, si firma buzoiana se afla in proprietatea Artifex.

Prezent pe piata locala de aproape doi ani, retailerul H&M produce in 20 de fabrici din Romania, cu afaceri de circa 100 de milioane de euro si cu un total de 7.000 de angajati, haine pe care le vinde apoi in toate colturile lumii. Numele furnizorilor au fost publicate pentru prima data la nivel international, astfel ca tara noastra este, alaturi de Bulgaria si Turcia, unul dintre principalii furnizori la nivel european. Romania a fost multi ani una dintre principalele destinatii de productie ale retailerilor vest-europeni, fie companii mass-market precum H&M sau Inditex, fie de lux precum Max Mara sau Dolce&Gabbana. Principalul avantaj al pietei locale era forta de munca ieftina comparativ cu orice alta piata europeana. In ultimii ani, Romania a pierdut o parte din comenzi din cauza pietei asiatice, care s-a facut remarcata prin costuri chiar mai mici cu forta de munca. Cu toate acestea, apropierea geografica de pietele vestice face Romania sa continue sa fie o destinatie atragatoare pentru retaileri, in special europeni.

H&M a dezvaluit numele partenerilor sai, deoarece in timp au cladit relatii comerciale puternice, intr-un mediu de afaceri dominat de o competitivitate ridicata.

"Am construit legaturi puternice si strategice cu furnizorii nostri, ceea ce ne permite acum sa le dezvaluim numele, fabricile si chiar adresele fara a ne ingrijora de competitia continua pentru cele mai bune capabilitati de productie din industria noastra", au precizat reprezentantii companiei.

H&M detine in Romania o retea de 24 de magazine si afaceri de 74 milioane de euro in anul financiar 2012. In aceasta primavara, retailerul va inaugura un magazin si in orasul Buzau, in centrul Winmarkt.

*
Marti, 09 Aprilie 2013, ora 00:00
Sursa: Opinia Buzau

Articol citit de 404 ori


Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Podul de pontoane care trebuia sa preia traficul intre Buzau si Maracineni nu va mai fi construit
Ministerul Apararii blocheaza initiativa autoritatilor buzoiene de a amenaja un pod de pontoane in ...
VIDEO Parcul Crang a fost evacuat aseara dupa aparitia unor mistreti pe alei
Buzoienii aflati sambata seara la promenada in Parcul Crang au fost trimisi acasa de politisti si ...
VIDEO Pod din tuburi, peste raul Buzau, alternativa la pontoanele Armatei. Nu toate masinile vor avea acces
Traficul pe drumul European 85, care leaga Moldova de Muntenia, este in continuare sub semnul ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor