Europenii se imbraca cu haine produse la Buzau si Ramnicu Sarat

   

Europenii se imbraca cu haine produse la Buzau si Ramnicu SaratOpinia Buzau
Doua societati din judet, detinute de Artifex Vrancea, sunt furnizori de haine pentru retailerul international H&M

Un numar de 20 de companii romanesti produc haine pentru retailerul suedez H&M. Aproape 7.000 de angajati ai acestor firme lucreaza pentru ca pe hainele vandute de cunoscuta firma sa apara eticheta "made in Romania".

Printre acestea se regaseste si firma buzoiana Vidalex Prod, o societate cu o cifra de afaceri de 0,7 milioane de lei in 2011 si 31 de angajati, insa si un punct de lucru in Ramnicu Sarat al Artifex SRL Focsani. La fel ca si societatea din Ramnicu Sarat, si firma buzoiana se afla in proprietatea Artifex.

Prezent pe piata locala de aproape doi ani, retailerul H&M produce in 20 de fabrici din Romania, cu afaceri de circa 100 de milioane de euro si cu un total de 7.000 de angajati, haine pe care le vinde apoi in toate colturile lumii. Numele furnizorilor au fost publicate pentru prima data la nivel international, astfel ca tara noastra este, alaturi de Bulgaria si Turcia, unul dintre principalii furnizori la nivel european. Romania a fost multi ani una dintre principalele destinatii de productie ale retailerilor vest-europeni, fie companii mass-market precum H&M sau Inditex, fie de lux precum Max Mara sau Dolce&Gabbana. Principalul avantaj al pietei locale era forta de munca ieftina comparativ cu orice alta piata europeana. In ultimii ani, Romania a pierdut o parte din comenzi din cauza pietei asiatice, care s-a facut remarcata prin costuri chiar mai mici cu forta de munca. Cu toate acestea, apropierea geografica de pietele vestice face Romania sa continue sa fie o destinatie atragatoare pentru retaileri, in special europeni.

H&M a dezvaluit numele partenerilor sai, deoarece in timp au cladit relatii comerciale puternice, intr-un mediu de afaceri dominat de o competitivitate ridicata.

"Am construit legaturi puternice si strategice cu furnizorii nostri, ceea ce ne permite acum sa le dezvaluim numele, fabricile si chiar adresele fara a ne ingrijora de competitia continua pentru cele mai bune capabilitati de productie din industria noastra", au precizat reprezentantii companiei.

H&M detine in Romania o retea de 24 de magazine si afaceri de 74 milioane de euro in anul financiar 2012. In aceasta primavara, retailerul va inaugura un magazin si in orasul Buzau, in centrul Winmarkt.

*
Marti, 09 Aprilie 2013, ora 00:00
Sursa: Opinia Buzau

Articol citit de 389 ori


Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Pensionar din armata, gasit fara suflare in garajul de la parterul blocului in care locuia
Un barbat in varsta de 68 de ani a fost gasit fara viata, joi seara, in masina sa, parcata intr-un ...
Emotii pentru sefii pusi de P.S.D.
Ultimele zile au adus mari emotii pentru buzoienii care ocupa anumite functii in aparatul de ...
VIDEO Care sunt beneficiile citricelor si de ce sunt clementinele mai cautate decat portocalele si mandarinele
Oriunde te uiti in piete, tarabele sunt pline cu citrice. Cele mai cautate pe timp de iarna sunt ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor