Antrenamentul HIIT pe banda de alergat este exact sansa pe care o asteptai pentru a slabi rapid!

   

Banda de alergat este unul dintre cele mai utilizate aparate fitness la nivel mondial multumita beneficiilor pe care le aduce atat in starea de sanatate, cat si in aspectul fizic al fiecarei persoane care o foloseste in mod regulat. In plus, pe piata sunt disponibile foarte multe modele de banda de alergat concepute special pentru folosirea in confortul propriei locuinte, iar lipsa timpului liber ne determina sa gasim cele mai eficiente solutii.
In cazul in care vrei sa arzi grasimile in timp record, insa, trebuie sa stii ca 3-4 antrenamente de intensitate medie pe saptamana nu vor fi suficiente. Astfel, regimul alimentar va trebui modificat corespunzator si programele de antrenament ar trebui dezvoltate astfel incat sa-ti ofere posibilitatea de a atinge obiectivele propuse intr-un timp cat mai scurt. Printre cele mai bune antrenamente de slabit prin efort fizic, atat pe banda de alergat, cat si in cazul altor aparate fitness, sunt cele care te solicita la maximum, alternand intervale de intensitate variabila a efortului. Acest tip de exercitii este foarte popular atat la noi, cat si peste hotare, iar denumirea generica este HIIT (High Intensity Interval Training - Antrenament cu Intervale de Intensitate Ridicata).

Beneficiile programelor HIIT

Acest tip de antrenament cardio pe banda de alergat presupune alternarea intensitatii exercitiilor si este compus din mai multe intervale de timp/efort. Prin combinarea intervalelor de efort redus cu unele de intensitate ridicata, procesul de ardere a caloriilor este accelerat si rezultatele pot aparea chiar mai devreme decat te asteptai.

Daca ti-ai propus sa respecti cu strictete activitatea sportiva, obiectivele de sanatate si aspect fizic pe care le urmaresti vor fi atinse si chiar depasite cu ajutorul acestui tip de antrenament pe banda de alergat. Iata cei doi "stalpi de rezistenta" in jurul carora sunt concepute programele de antrenament de tip HIIT:

In primul rand, pe durata unui asemenea antrenament pe banda de alergat, organismul tau va atinge foarte rapid cantitatea maxima de oxigen necesara, iar acest lucru se traduce in solicitarea musculaturii tale la capacitate maxima. Consecinta este continuarea consumului caloric si dupa terminarea programului de exercitii, efect ce persista chiar si pana la 48 de ore si asigura o accelerare a pierderii kilogramelor in plus.
In al doilea rand, alternarea intervalelor de intensitate ridicata cu cele de o intensitate scazuta sau medie stimuleaza metabolismul mai mult decat o fac exercitiile moderate efectuate constant pe o durata mai mare de timp petrecut pe banda de alergat. Practic, 20 de minute de HIIT pot conta mai mult decat 30 de minute de jogging in imbunatatirea starii generale de sanatate si a rezistentei la efort.

La momentul aparitiei acestui tip de antrenament, au fost demarate si studii menite sa catalogheze concret beneficiile programelor HIIT pe banda de alergat, astfel incat s-a constatat ca doamnele se vor bucura de tonifierea vizibila a musculaturii din partea inferioara a corpului, in timp ce barbatii care aleg aceasta metoda vor produce cantitati mai mari de testosteron, element esential in dezvoltarea masei musculare.

In cazul in care ti-ai propus sa scapi rapid de greutatea in exces, te vei bucura sa afli ca cercetarile asupra antrenamentelor bazate pe intervale au mai scos la iveala si faptul ca acest tip de exercitii pe banda de alergat stimuleaza productia de HGH (hormonul cresterii) in organism. Pe langa contributia pe care acest hormon o are in starea generala de sanatate a corpului nostru, el are un rol important si in dezvoltarea musculaturii si arderea caloriilor, fiind decisiv in procesul de slabire. Cercetatorii au conclus ca in primele 24 de ore de la terminarea unui antrenament de tip HIIT pe banda de alergat, corpul produce cu pana la 450% mai mult HGH.

In cazul in care antrenamentele de tip HIIT sunt exact sansa pe care o asteptai pentru a-ti schimba aspectul si a-ti imbunatati starea generala de sanatate, profita de reducerile de sezon oferite de Sport-Mag si alege banda de alergat potrivita stilului si necesitatilor tale!
Marti, 11 Iunie 2019, ora 03:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Ramniceanca sosita din Italia, la Spitalul Judetean cu febra
Update: Conducerea Spitalului Judetean Buzau a decis restrictionarea imediata a tuturor ...
Muzgoci: "Toti lipitorii de afise de la PSD au ajuns miliardari"
Secretarul general al organizatiei judetene a PRO Romania, Cristian Nicu, si vicepresedintele Doru ...
Cine este autorul crimei de la Tabarasti, de anul trecut
Autorul crimei de la Tabarasti a fost identificat si arestat preventiv. Este vorba despre un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor