Bianca Purcarea si Cobzality, aplaudati de 600 de spectatori la Istanbul

   

* "Dansul zmeilor", prezentat alaturi de Crispus, a rupt barierele dintre basm si realitatea de zi cu zi
Un public numeros, un spectacol inedit, o mare onoare! Asa ar putea fi descrisa atmosfera evenimentului la care buzoianca Bianca Purcarea si trupa din care face parte, Cobzality, au luat parte joi, 20 iunie, la Istanbul. Este vorba despre un spectacol care a marcat finalului Presedintiei Romanei la Consiliul Uniunii Europene, sustinut alaturi de trupa Crispus.

"Dansul zmeilor" este un spectacol in care se intalnesc mai multe lumi, mai multe forme de arta. Pornind de la basmele romanesti, trupele Crispus si Cobzality construiesc un univers in care fiintele fantastice coexista. Zmeii, balaurii, Fetii Frumosi impreuna cu Ilene Cosanzene se intalnesc intr-un dans initiatic, care rupe bariera dintre cele doua lumi: cea a basmului si cea a realitatii de zi cu zi. Este dansul focului in care fiecare isi arata puterile fabuloase. Trecerea se face cu ajutorul muzicii, melodii stravechi, preluate din traditia ancestrala romaneasca, reinterpretate intr-o maniera moderna. Trupele Crispus si Cobzality creeaza impreuna acest spectacol de dans cu foc si muzica live. Ambele sunt inspirate de ritualurile romanesti stravechi, pe care le dezvolta in forme artistice moderne.

"Publicul din Istanbul ne-a facut fericiti"

Peste 600 de spectatori au asistat la "Dansul Zmeilor", sustinut de Cobzality & Crispus joi, 20 iunie, evenimentul fiind organizat de Consulatul General al Romaniei la Istanbul, Institutul Cultural Roman "Dimitrie Cantemir" din Istanbul si Fundatia Enka. Printre invitatii de onoare s-a remarcat Ismail Gultekin, vice-guvernatorul metropolei Istanbul.

"Publicul din Istanbul ne-a facut fericiti! Am avut onoarea sa marcam, prin spectacolul nostru alaturi de Crispus - The Art Of Fire, incheierea Presedintiei Romaniei la Consiliul UE. Multumiri Consulatului General al Romaniei la Istanbul si ICR Istanbul pentru invitatie! A fost epic!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a trupei Cobzality.

Artistii nostri si-au demonstrat talentul muzical printr-o serie de melodii traditionale, Bianca purtand cu mandrie o ie stilizata si alegand sa performeze pe scena desculta.
Marti, 25 Iunie 2019, ora 03:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Muzgoci: "Toti lipitorii de afise de la PSD au ajuns miliardari"
Secretarul general al organizatiei judetene a PRO Romania, Cristian Nicu, si vicepresedintele Doru ...
Ramniceanca sosita din Italia, la Spitalul Judetean cu febra
Update: Conducerea Spitalului Judetean Buzau a decis restrictionarea imediata a tuturor ...
Consilierul local Constantin Ionescu, in marea familie a traseistilor politici
Consilierul local Constantin Ionescu, presedinte al organizatiei municipale a Partidului National ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor