Buzoianca Claudia Colniceanu, pe podiumul Festivalului "Taragotul de Aur"

   

A treia editie a Festivalului Concurs "Taragotul de Aur" desfasurat la Cluj in luna noiembrie si inchinat marelui artist Dumitru Farcas i-a adus buzoiencei Claudia Colniceanu inca un premiu important in colectia de trofee. Si in cadrul acestui concurs artista a demonstrat ca dragostea pentru folclor este nemasurata, Claudia primind din partea juriului premiul III la sectiunea "solist vocal", si multe cuvinte de sustinere pe drumul pe care l-a ales talentata buzoianca.
La festival au participat, in faza de selectie, 38 de concurenti, dintre care 27 au fost validati sa intre in concurs de exigentul juriu prezidat de prof. univ. dr. Vasile Jecan, rector al Academiei Nationale de Muzica "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, juriu in a carui componenta au intrat nume cunoscute, intre care si maestrul Constantin Arvinte. "Regizorul" festivalului a fost realizatoarea TVR Elise Stan, iar presedinte al acestei editii a fost Andreea Farcas, presedinte si a Asociatiei Culturale "Dumitru Farcas". Prezentarea evenimentului a apartinut prof. Victor Bercea, cel care a urmat la directorat lui Laurentiu Hodorog.

De remarcat ca la aceasta editie au participat tineri solisti si instrumentisti din toate zonele folclorice ale tarii, dar si numerosi solisti afirmati in emisiunile tv "O data in viata". Alaturi de ei au cantat interpreti cunoscuti ca Dinu Iancu Salajanul, Gigi Tabacaru, Maria Gligan (tulnicareasa din Campeni cu nepoatele si nepotii ei), Mariana Anghel, Pera Bulz, Junii Cetatii din Rupea si artistii din Grosii Maramuresului, in frunte cu taragotistul Dumitru Dobrican. Festivalul s-a incheiat cu colinda "La toata casa-i lumina", pe ecran fiind proiectata poza lui Dumitru Farcas, insotita de cuvintele sale: "N-am daruit nimic publicului, daca nu m-am daruit pe mine".

"A fost o mare bucurie sa cant in fata publicului din Cluj"

"A fost o mare bucurie sa cant in fata publicului din Cluj caruia vreau sa ii multumesc pentru sustinerea pe care mi-a oferit-o. Au fost momente pline de emotie ce vor avea intotdeauna un loc aparte in sufletul meu... Multumesc Orchestrei , organizatorilor si juriului pentru premiul oferit!", a declarat Claudia Colniceanu.

Buzoianca si-a adaugat acest premiu important celui castigat in luna septembrie dedicat altui artist celebru, Ion Dolanescu. Atunci tanara artista de 20 de ani si-a adjudecat si marele premiu si trofeul festivalului national, declarand ca se simte mandra de decizia juriului si mai ales de faptul ca este nascuta in aceiasi zi cu regretatul Dolanescu, pe 25 ianuarie, si, coincidenta sau nu, si cu maestrul Nicolae Botgros.
Luni, 02 Decembrie 2019, ora 02:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Prefectul ALDE de Buzau, printre cei 24 de reprezentanti ai guvernului Orban in teritoriu numiti ilegal
Secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, ...
Femeie decedata intr-un accident provocat chiar de sotul ei
O femeie de 58 de ani, din Buzau, a murit luni seara intr-un accident rutier provocat chiar de sotul ...
Poveste bolnava de dragoste la Puiesti, incheiata cu crima
Un tanar de 20 de ani, din Nicolesti, comuna Puiesti, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor