Ce trupe vin anul acesta la Top T

   

Sub deviza "30 de ani de rock in libertate", Festivalul Top T de la Buzau reuneste anul acesta pe aceeasi scena nume cunoscute ale rockului romanesc. Emblematicul eveniment se va derula anul acesta in perioada 20-21 decembrie, la Cafeneaua Artistilor. In prima seara, cu incepere de la ora 19.00, pe scena Top T vor canta trupele SUR AUSTRU, MOISE, BYRON si GANDUL MATEI, iar pe 21 decembrie, vor evolua RIOT MONK, MOON MUSEUM, GOD -THE BARBARIAN HORDE si OCS (Omul cu Sobolani).
Pretul unui bilet este 50 lei, iar un abonament de doua zile costa 80 lei. Biletele pot fi procurate de pe ambilet.ro si de la Libraria Faust.

"Festival al rezistentei rock", la 36 de ani de existenta

Festivalul Top T este un eveniment emblematic pentru comunitatea buzoiana si a reprezentat cu mandrie imaginea culturii locale in tara si strainatate din 1983, fiind considerat pe de o parte "festival al rezistentei rock", pe de alta parte fiind cel mai longeviv festival de rock din Romania. De-a lungul celor 36 de ani de existenta, Top T a manifestat permanent inovatie si creativitate si a contribuit la conservarea si promovarea valorilor autentice locale si nationale. Festivalul a fost permanent cu un pas inaintea celorlalte manifestari devenind prin activitatea sa exemplu de buna practica pentru alti organizatori, public, presa, finantatori.

Printre trupele care au participat la primele editii ale Top T se regasesc Iris, Rosu si Negru, Holograf, Celelalte Cuvinte, Compact, Voltaj, Cargo, Vita de Vie, Negura Bunget, Quo Vadis, Pro Musica, Roata, Florian din Transilvania si multe altele.

Potrivit organizatorilor, Top T a bifat numeroase premiere in peisajul muzicii rock, fiind primul festival rock postdecembrist care a promovat prin concurs tinere talente locale si nationale inca din 1990 si primul festival rock promovat cu pachete promotionale la nivel profesionist (afis, program de sala, ecusoane personalizate etc) inca din 1994. De asemenea, festivalul de la Buzau este primul festival de rock cu o pagina web, www.topt.ro, in 1996 si primul festival care a oferit ca premii oportunitatea debutantilor de a inregistra un disc, intre anii 1993 si 2000. Totodata, Top T este primul festival inregistrat "live" pe caseta audio in 1996, primul festival rock underground cu participare internationala semnificativa si primul festival rock despre care s-a scris o carte, in 2017.

Festivalul este organizat de Asociatia Hair Redivivus si Fundatia pentru Tineret Buzau in parteneriat cu Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman", Consiliul Judetean si Primaria Municipiului.
Luni, 02 Decembrie 2019, ora 02:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Afacerea ,,catalizatorul" a ajuns si la Buzau
Daca tintele preferate ale hotilor erau pana acum gentile, telefoanele mobile uitate prin masina, ...
Ciolacu, plan pentru daramarea guvernului Orban: motiune de cenzura si premier din afara PSD
Presedintele interimar al Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a reactionat, joi, dupa ...
Prefectul ALDE de Buzau, printre cei 24 de reprezentanti ai guvernului Orban in teritoriu numiti ilegal
Secretarul general adjunct al Partidului Social Democrat, deputatul Daniel Suciu, a declarat vineri, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor