Cea mai mare scoala de balet din Romania organizeaza cursuri pentru copii la Buzau

   

Profesori scoliti la cele mai mari academii din tara si strainatate predau cursuri de balet pentru copii la Buzau. Dupa multi ani de pauza, Casa de Cultura a Sindicatelor incearca sa revigoreze activitatea culturala din municipiu. Dupa redeschiderea salii de spectacole, aici sunt organizate cursuri de balet prin colaborarea Casei de Balet, o academie care a sarbatorit anul trecut, pe scena Operei Nationale, zece ani de existenta.
Infiintata de Sorin Tudor (actualul manager al Salii ,,Vladimir Maximilian" a Casei de Cultura a Sindicatelor) si Catalina Tudor (director artistic), Casa de Balet are peste 30 de profesori scoliti la cele mai importante academii de balet din tara si strainatate. Casa de Balet are momentan cinci sedii in Bucuresti, unul in Ploiesti si, mai nou, unul la Buzau.

"La Buzau am avut cea mai impresionanta deschidere"

"Suntem cea mai mare scoala particulara de balet din Romania si poate chiar din sud-estul Europei. Pot spune ca la Buzau am avut cea mai impresionanta deschidere. Spun asta pentru ca am facut un anunt pe Facebook si ne-am trezit cu aproape 50 de copii. Multi parinti ne-au spus ca ar fi vrut sa aiba si ei acces, cand au fost copii, la astfel de cursuri, dar nu au avut unde", a declarat Sorin Tudor, managerul Salii "Vladimir Maximilian" a Casei de Cultura a Sindicatelor.

Cursurile de balet de la Buzau sunt predate de prof. Roxana Raileanu, absolventa a Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din Bucuresti. Reprezentantii Casei de Balet spun ca isi propun sa formeze la Buzau viitori balerini profesionisti.

"O pepiniera pentru viitorii balerini de maine"

"Vrem sa facem din acesta sectie o pepiniera din care sa extragem cel putin unul-doi copii pe an, pe care sa ii indrumam sa faca cariera in acest domeniu. Sa devina viitorii balerini de maine. Ne propunem sa avem ore de balet zilnic si sa ajungem la un numar de cel putin 300 de cursanti. De asemenea, acest curs este pentru cei mici o posibilitate de a socializa, o metoda de a-si forma o cultura muzicala, pentru ca toate cursurile se fac pe muzica clasica. Parintii trebuie sa mai stie ca baletul este o cale de a disciplina copiii si o metoda sanatoasa de a-si petrece timpul liber, departe de tablete si telefoane mobile, care ii ingrijoreaza atat de mult astazi pe parinti", a mai declarat Sorin Tudor.

Copiii care vor frecventa cursurile de balet la Buzau vor fi grupati pe categorii de varsta. Cursurile au loc de luni pana vineri intre orele 14,00 si 20,30, iar sambata intre orele 9,00 si 14,00. Cei interesati pot afla mai multe detalii accesand pagina de Facebook "Balet Buzau", site-ul casadebalet.ro sau pot suna la numarul de telefon: 0799.929.778
Joi, 03 Octombrie 2019, ora 03:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Schimbare la comanda Diviziei 2
Schimbare la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica". Vineri, 21 februarie, incepand cu ora 09.00, la ...
Muzgoci: "Toti lipitorii de afise de la PSD au ajuns miliardari"
Secretarul general al organizatiei judetene a PRO Romania, Cristian Nicu, si vicepresedintele Doru ...
Greaua mostenire pecuniara a prefectului Dimian
Mostenire grea pentru prefectul Leonard Dimian. 134.000 de euro penalitati pentru fiecare zi de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor