Dubla lansare de carte la Biblioteca Judeteana

   

Sambata, 7 decembrie, a avut loc o dubla lansare de carte la Biblioteca Judeteana "V. Voiculescu" din Buzau. Este vorba despre doua volume de versuri "Cod ADN" de Manuela Camelia Sava si "Fluture in pustiu" de Teo Cabel, ambele aparute la Editura Eikon din Bucuresti. Editura a fost prezenta la lansare prin Valentin Ajder care nu a venit singur. Acesta a adus o parte dintre cartile care au aparut in ultimul timp la aceasta editura care se afla intr-o adevarata ofensiva pe piata cartii.
Dupa ce directorul bibliotecii, Sorin Burlacu, a deschis ostilitatile, moderand evenimentul, l-am ascultat pe Valentin Ajder care ne-a facut un scurt rezumat al activitatii editurii. De asemenea, ne-a spus si cateva cuvinte despre modul cum a decurs colaborarea cu cei doi autori. Prima carte care a fost prezentata a fost a Manuelei Camelia Sava. Scriitoarea Valeria Manta Taicutu este cea care vorbeste despre aceasta printr-o cronica pe care a intitulat-o "In Matrix, fara scapare". Manuela Camelia Sava ne explica, pe scurt, care au fost resorturile intime ale scrierii acestei carti, inclusiv titlul, dupa care citeste cateva poeme. Cartea lui Teo Cabel, "Fluture in pustiu", trebuia prezentata de scriitorul Titi Damian, insa acesta nu a putut sa fie prezent. Pentru a suplini aceasta lipsa Sorin Burlacu citeste cateva pasaje scrise de Titi Damian si care au fost postate pe coperta a IV-a. Si daca nu a fost Titi Damian, cineva trebuia sa-si asume prezentarea cartii lui Teo Cabel. Si acest lucru l-a facut tot Valeria Manta Taicutu. Dupa aceea, Teo Cabel are cuvantul si ne spune, pe scurt, cate ceva despre aceasta carte si citeste cateva poezii.

A mai dorit sa spuna cateva cuvinte scriitoarea Raluca Faraon venita special de la Bucuresti pentru acest eveniment. Ar mai trebui spus faptul ca au participat, pe langa prietenii celor doi, si multi scriitori. I-am remarcat, printre altii, pe Lucian Manailescu, Nicolai Taicutu, Nicolae Pogonaru, Gina Zaharia, Emil Niculescu, Elena Radu, Nina si Petrache Plopeanu (din Focsani), Mihai M. Macovei, Ov. Cameliu Petrescu, Silvia Ioana Sofineti (din Slobozia), Mihai Marian si Dan Dinu.
Marti, 10 Decembrie 2019, ora 02:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Unul dintre cei mai de temut interlopi din Buzau, in arest
Dupa mai bine de o luna de cercetari intr-un dosar de sechestrare de persoana, anchetatorii au cerut ...
Firma ,,justitiarului TV" Sorin Ovidiu Balan, care a pazit Gara si Depoul CFR Buzau, teapa de 9 milioane lei la stat
Firma infiintata de justitiarul TV de carton Sorin Ovidiu Balan - fost membru marcant al Partidului ...
Deconturi pe PNDL pentru 15 primarii buzoiene
Veste buna pentru 15 primarii din judetul Buzau. Ion Stefan, ministrul lucrarilor publice, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor