Eroina din "Declaratie de Dragoste", despre copilaria la Buzau: "Sunt si buzoianca, si braileanca prin adoptie"

   

Teodora Mares a fost idol pentru generatii intregi dupa rolul jucat in filmul "Declaratie de dragoste". Putini stiu insa ca celebra actrita s-a nascut la Buzau si a copilarit la bunici, in comuna Viperesti.
A facut sport de performanta, la care a renuntat dupa treapta a doua de liceu. A picat de doua ori la Institutul de teatru din Targu-Mures. La 21 de ani, Teodora Mares intra la IATC Bucuresti. Dupa un an, este aleasa sa joace in filmul "Declaratie de dragoste", rol care ii aduce faima. Si ori de cate ori o intrebi despre anii ei de copilarie, despre primii ei sapte ani de acasa, acestia ii revin cu drag in memorie pentru ca au fost marcati de momentele petrecute la bunicii ei din Viperesti, intr-un sat rar batut de picior strain.

"Oamenii erau saraci, nu aveam curent electric. Imi amintesc ca una din obligatiile mele era sa curat lampa", a declarat Teodora pentru jurnalul.ro. Nu a fost dusa la teatru de la cinci ani si nici nu a jucat in filme pe cand era un ghemotoc de copil. Nici nu se gandea de fapt ca va ajunge actrita.

"Imi faceam derdelus in frunze pe albia unui rau"

Pana la sapte ani, Teodora a fost crescuta de bunicii din partea mamei, in Rusavat (Viperesti), un sat buzoian sarac si rar populat. Era plina de energie si ascultatoare, dovada ca bunicii aveau incredere in ea si o lasau uneori sa trebaluiasca prin mica lor gospodarie. Unul dintre evenimentele satului, de care vorbeau mai apoi mult timp, era trecerea unui camion pe drumul de tara. Fiindca se intampla, in cel mai fericit caz, o data pe vara, mirosul de benzina ori motorina ramanea zile in sir plutind in aer.

"Ma leaga foarte mult de copilarie mirosurile, cel de motorina, de iarba, de muschi de padure. Imi facusem un soi de derdelus in frunze pe albia unui rau uscat. Luam cainele cu mine si cutreieram prin padure, gaseam pasarele moarte, le ingropam, le puneam floricele pe mormant. Ma uitam la caprioare. Imi cream lumea mea", povesteste nostalgica Teodora.

Cand a venit vremea sa mearga la scoala, Teodora s-a despartit de sat si de bunici, fiind luata de mama ei la Braila. De aceea, daca o intrebi "de unde este?", iti raspunde "sunt si buzoianca, si braileanca, prin adoptie".

Cand era prin liceu, Teodora Mares voia sa fie manichiurista. Intalnirea cu teatrul zice ca a fost o intamplare. "Asa a fost mereu, cand am luat hotarari importante si am schimbat ceva, au aparut lucruri din senin, la care nu ma gandisem deloc", spune Teodora Mares. A terminat liceul la o clasa de arhitectura, unde a intrat, desi n-avea nimic de-a face cu desenul tehnic. Dar asta a fost sansa ei.
Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 03:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Muzgoci: "Toti lipitorii de afise de la PSD au ajuns miliardari"
Secretarul general al organizatiei judetene a PRO Romania, Cristian Nicu, si vicepresedintele Doru ...
Ramniceanca sosita din Italia, la Spitalul Judetean cu febra
Update: Conducerea Spitalului Judetean Buzau a decis restrictionarea imediata a tuturor ...
Cine este autorul crimei de la Tabarasti, de anul trecut
Autorul crimei de la Tabarasti a fost identificat si arestat preventiv. Este vorba despre un ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor