Expozitie de pictura si sculptura a elevilor Liceului de Arte, la Conacul "Vergu Manaila"

   

Elevii din anii terminali ai Liceului de Arte "Margareta Sterian", de la clasele de pictura si sculptura, invita publicul buzoian la o expozitie menita sa demonstreze eforturilor lor plastice de studiu si asimilare. Expozitia este gazduita in Conacul "Vergu Manaila", sediul Colectiei de Etnografie si Arta Populara a Muzeului Judetean. Vernisajul va avea loc vineri, 14 iunie, de la ora 17,00, iar accesul este gratuit.
Vor expune lucrari elevi de la clasele coordonate de profesorii Razvan Mihalcea (pictura) si Ciprian Dominoschi (sculptura).

"Elevii mai experimentati din anul terminal prezinta lucrari cu un bogat element documentaristic, ei elaborandu-le pe etape de studiu, interpretare pana a ajunge la expresia finala. Tematica lor acopera o paleta bogata: de la natura statica si compozitie cu personaje la metafore vizuale de sorginte suprarealista, filtrate de constiinta varstei si ambitiile fiecaruia. Vizitatorul va observa cum tehnicile isi spun cuvantul si lucrarile in tehnica atat de traditionala a picturii de sevalet disciplineaza si concentreaza expresiile lucrarilor iar cea mixta, nascuta relativ recent in istoria artei europene sau mai bine zis, recent popularizata, tinde sa stimuleze spontaneitatea si improvizatia. Clasele de pictura si sculptura se intrec in a ritma vizual spatiul conacului Vergu Manaila, pus la dispozitie de Muzeul Judetean Buzau, pentru a-si pune in valoare lucrarile si a va oferi cateva momente de iesire din cotidian si uzual, via spatiu plastic si creativ", precizeaza prof. Razvan Mihalcea.

Dupa vernisajul de vineri, expozitia va putea fi vizitata pana pe data de 4 august, de duminica pana marti, intre orele 10,00 - 18,00, cand accesul se va face pe baza de bilet (3 lei - grup adulti, 5 lei - adulti individual si 1,5 lei - elevi/studenti).
Joi, 13 Iunie 2019, ora 03:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
"Reforma liberala" loveste din nou Buzaul: sotia pensionara a ex-primarului PNL din Berca, numita director la Casa Corpului Didactic
Guvernul Orban face o noua mutare "de geniu" in judetul Buzau, dupa numirea unui prefect care nu ...
VIDEO I Ce spune Marcel Ciolacu despre inscrierea fostului prefect Ichim in PRO Romania (P)
Declaratie surprinzatoare a presedintelui interimar al PSD. Marcel Ciolacu, liderul social ...
Accident grav in Costesti. Doi localnici, raniti
Accident grav marti dimineata, pe DN2E85, in localitatea Costesti. In timp ce se conducea pe DN2E85 ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor