George Nicolescu, despre cei opt ani de profesorat la Buzau: "Copiii credeau ca este o pacaleala"

   

George Nicolescu este unul dintre artistii romani care inainte de Revolutie umpleau salile de spectacole. Cunoscut pentru faptul ca era orb, dar si pentru vocea sa deosebita, Nicolescu a facut senzatie in perioada comunista cu piesa "Eternitate", iar in 2010 refrenul sau "Mai avem nevoie si de iarba" s-a auzit in toate cluburile din tara dupa colaborarea cu trupa Unu. Celebrul artist a vorbit, in cadrul unui interviu pentru Antena 1, despre legaturile sale cu Buzaul. Originar din Ploiesti, Nicolescu a fost, timp de opt ani, profesor de franceza la Liceul Special pentru Deficienti de Vedere din Buzau.
"Copiii se intrebau daca eu sunt sau este o pacaleala"

"La 1 aprilie 1977 intram ca profesor la Scoala de Nevazatori din Buzau, acum Liceul Special pentru Deficienti de Vedere. Mi-a placut nu atat sa fiu pedagog, ci sa fiu apropiat de copii. Cand am ajuns la Buzau, toti copiii din scoala se intrebau, fiind 1 aprilie, daca e adevarat sau este o pacaleala. Toti stiau ca sunt ala care canta , piesa pe care am lansat-o in 1973. Am fost opt ani profesor la Buzau, iar data de 15 septembrie, cand incepea un nou an scolar, ma emotiona mereu", a declarat George Nicolescu.

Nicolescu s-a nascut orb, iar mama sa a facut tot ce este omeneste posibil pentru a-i reda vederea fiului ei, a mers la toti medicii specialisti, insa nu s-a putut face nimic. Artistul a povestit intr-un interviu ca la patru ani a fost operat pe creier, deoarece specialistii credeau ca nervul optic este cel care nu il lasa sa vada. Nici aceasta operatie nu l-a ajutat. George Nicolescu a studiat la scoli cu profil special pentru nevazatori: a fost mai intai la Scoala pentru pacientii cu ambliopie din Bucuresti, dupa care a facut gimnaziul si liceul in Cluj, la Scoala Pentru Orbi. Elev eminent, Nicolescu a ajuns si student: a absolvit Facultatea de Limbi Romanice, sectia romana-franceza, la Universitatea din Bucuresti.

A fost profesor de franceza la Buzau pana in 1985. In acel an, el a fost angajat ca solist vocal la Casa Tineretului din Buzau.

1970 este anul in care George Nicolescu a debutat in muzica: chiar atunci a castigat si premiul intai la Festivalul "Tinerete pe portative". Trei ani mai tarziu avea sa devina cunoscut in toata tara datorita melodiei Eternitate, care a devenit un adevarat hit la Cenaclul Flacara. A urmat apoi o cariera de succes, cu multe premii, festivaluri si spectacole.
Vineri, 21 Iunie 2019, ora 03:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Schimbare la comanda Diviziei 2
Schimbare la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica". Vineri, 21 februarie, incepand cu ora 09.00, la ...
Muzgoci: "Toti lipitorii de afise de la PSD au ajuns miliardari"
Secretarul general al organizatiei judetene a PRO Romania, Cristian Nicu, si vicepresedintele Doru ...
Greaua mostenire pecuniara a prefectului Dimian
Mostenire grea pentru prefectul Leonard Dimian. 134.000 de euro penalitati pentru fiecare zi de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor