TOP 10 filme care te vor ajuta sa-ti imbunatatesti cunostintele in limba engleza

   

Din fericire, noi suntem oportunistii care avem atat de multe posibilitati pentru a invata limba engleza. Aplicatii online, carti in engleza, inscrierea la un curs de engleza, pana chiar si filmele si cantecele te pot ajuta sa iti perfectionezi nivelul de cunoastere a limbii engleze.
Limba engleza poate fi invatata oricand si oriunde. Privind filme engleze poti intelege ce cuvinte si cand se folosesc, cum sunt pronuntate si cum se utilizeaza in conversatii. Nu este nevoie sa astepti sa ai un nivel perfect de cunoastere a limbii pentru a incepe sa privesti filme straine.

Filmele te pot ajuta sa inveti fluent limba engleza, deoarece in filme auzi cum este vorbita limba de nativi. Pentru a avea mai multe lectii practice, gaseste-ti un partener cu care sa discuti in limba engleza ori participa la cluburi de engleza.

Cartile sunt perfecte pentru a studia vocabularul sau gramatica, pe cand filmele contribuie la studierea englezei vorbita de nativi. Mai mult decat atat, inveti un stil modern de vorbire a limbii engleze.

De asemenea, poti avea o pronuntie mai buna. Uneori poate fi dificil sa intelegi cum se pronunta anumite cuvinte. Dialogurile din filme te pot ajuta sa solutionezi aceasta problema. De exemplu, multa lume a invatat sa pronunte cuvantul "girl" din filme si cantece.

Atunci cand inveti un cuvant nou trebuie sa tii cont si de circumstantele in care se foloseste.

Inclusiv, poti explora si cultura. Din filme poti invata despre cultura unei tari anglofone din filme. Limba si cultura sunt interconectate, astfel, poti sa le inveti pe ambele concomitent.

Top 10 filme (bune) pentru a invata limba engleza

Forrest Gump
The King's Speech
The Break-up
The Hangover
500 Days of Summer
The Shawshank Redemption
Castaway
Toy Story
The Hunger Games
The Social Network

Daca ai vazut aceste filme sau nu sunt chiar genul tau, poti alege alte filme in engleza. Este extrem de placuta aceasta metoda de a invata o limba straina, insa daca privesti un film lent sau plictisitor, atunci studierea devine mai anevoioasa. Alege mereu un film interesant si pe placul tau.

Filme dintr-o tara anumita

Un alt aspect important este faptul dialectul pe care vrei sa-l inveti. Vrei sa inveti engleza americana sau engleza britanica?

Atat Statele Unite ale Americii, cat si Marea Britanie, sunt tari vorbitoare de engleza, insa engleza vorbita in aceste tari poate fi diferita.

Diferentele dintre aceste limbi:

Pronuntia;
Cuvinte slang;

Unele cuvinte pot avea semnificatii diferite in aceste tari.

Subtitrari?

In functie de nivelul tau de engleza, poti alege daca sa folosesti sau nu subtitrari. Subtitrarile te pot ajuta sa faci legatura intre cuvintele pe care le auzi si cele care apar pe ecran. Daca esti incepator sau doar vrei sa-ti imbunatatesti nivelul de ascultare, atunci trebuie sa utilizezi subtitrari pentru a intelege despre ce este filmul. Ulterior, mai uite-te odata la film si acorda atentie la cuvintele pe care le auzi. Este in regula daca nu reusesti sa intelegi toate cuvintele. Depune efort sa intelegi subiectul filmului si cel putin 70% din dialoguri.
Joi, 03 Octombrie 2019, ora 03:00
Sursa: Opinia Buzau

Opinia Buzau
Cele mai citite stiri
Colonelul Cucos, seful Jandarmeriei in timpul violentelor din 10 august 2018, a ajuns simplu ofiter la Buzau
Sebastian Cucos, sef al Jandarmeriei Romane in 10 august 2018, cand jandarmii - transformati in ...
Schimbare la comanda Diviziei 2
Schimbare la comanda Diviziei 2 Infanterie "Getica". Vineri, 21 februarie, incepand cu ora 09.00, la ...
Greaua mostenire pecuniara a prefectului Dimian
Mostenire grea pentru prefectul Leonard Dimian. 134.000 de euro penalitati pentru fiecare zi de ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor